Hjem » Gardasjøen

Gardasjøen

av Kristoffer
0 kommentarer

Den vakre innsjøen i Italia

Italia er kanskje et av de vakreste landene i verden, kjent for sine fantastiske byer, strender, sine vakre landskap, historiske severdigheter, og en av de mest populære reisemålene i landet er Gardasjøen. Med sin fantastiske natur (selv sammenlignet med norsk natur), historiske byer og de idylliske landsbyene som ligger rundt, tiltrekker Gardasjøen seg besøkende fra hele verden.

Litt om Gardasjøen

Gardasjøen, eller Lago di Garda, som det her på italiensk, ligger i det nordlige Italia ca. halvveis mellom Brescia og Verona, og er den største innsjøen i landet. Innsjøen er omgitt av fjell og er kjent for sitt krystallklare vann. Gardasjøen er totalt 2350 kvadratkilometer og er opptil 346meter dyp på det dypeste. Spredt rundt innsjøen ligger det pittoreske byer og vakre landsbyer som gjør dette vil et en helt unik destinasjon.

Hvordan komme til Gardasjøen

Det er flere måter å komme til Gardasjøen på, avhengig av hvor du reiser fra. Den enkleste måten er å fly til en av de nærliggende flyplassene som Verona, Brescia eller Milano, og deretter ta en taxi eller leiebil for å komme helt frem dit du skal. Da sjøen er så stor som den er kan vi absolutt anbefale en leiebil, da får du maksimert oppholdet. Mange velger også sykkel, noe som er en koselig (om noe mer aktiv) måte å oppleve områdene på.

De beste stedene å besøke ved Gardasjøen

Innsjøen i seg selv er vakker, men det er alle de vakre byene og landsbyene rundt man drar for å oppleve. Har du tid burde du dra innom alle, men de fleste av oss har en noe begrenset ferie men da anbefaler vi at du i hvert fall prøver å å få dratt innom en eller flere av disse stedene.

1. Sirmione

Sirmione er en vakker by som ligger på en halvøy på sørsiden av Gardasjøen i Italia. Byen er kjent for sine varme kilder, gamle ruiner og slott fra middelalderen. En av de mest berømte attraksjonene i Sirmione er den gamle romerske villaen kjent som Grotte di Catullo, som kan dateres helt tilbake til det første århundre e.Kr. Dette er også er en av de største arkeologiske utgravningene i Nord-Italia. Sirmione er også et populært feriested med mange fine strender og utmerkede restauranter.

2. Malcesine

Malcesine er en liten koselig by ved bredden av Gardasjøen i Italia. Byen er kjent for sin svært vakre middelalderske gamleby og imponerende slott. Malcesine er også et populært reisemål for vannsport entusiaster, spesielt seilere og windsurfere, takket være de sterke vindforholdene som finnes på Gardasjøen. Er du på besøk her bør du ta taubanen som går opp til Monte Baldo, en fjellkjede som stiger opp bak byen og gir fantastisk utsikt over Gardasjøen.

3. Riva del Garda

Riva del Garda er en vakker by som ligger på den nordlige enden av Gardasjøen. Byen er omgitt av majestetiske fjell og har en pittoresk havn med en vakker vann promenade. Byener kjent for sitt fantastiske klima og er et populært reisemål for sol- og badegjester. Er du på besøk i byen anbefaler vi en tur til det imponerende Rocca di Riva-slottet, som dateres tilbake til det 12. århundre. Ta også en klatretur opp i det historiske Torre Apponale-klokketårnet, da får du fantastisk utsikt over byen og sjøen.

4. Limone sul Garda

Ikke langt unna Riva finner du Limone sul Garda, en sjarmerende by som også ligger på den nordvestlige bredden. Byen er kjent for sin vakre beliggenhet mellom fjellene og sjøen, og har en historisk havn med båter som seiler til andre byer langs sjøen. Limone sul Garda er også kjent for sin olivenproduksjon og er en av de største produsentene av olivenolje i området. Du bør besøke det imponerende Castello di Limone-slottet, som ligger på en klippe over byen og gir fantastisk utsikt over sjøen og fjellene. Skal du ta et bilde på denne turen så blir det herfra.

5. Bardolino

Bardolino er en vakker by som ligger på østsiden av Gardasjøen i Italia. Byen er kjent for sin vinproduksjon, og Bardolino-vinene er spesielt populære i området. Her finner du en vakker havn med mange båter som seiler på sjøen, og det er mange fine restauranter og butikker langs promenaden. Bardolino er også kjent for sitt livlige natteliv, og om det frister er det mange barer og nattklubber som holder åpent om ikke døgnet rundt så ihvertfall til sent på kvelden. Ønsker du noe litt annet enn uteliv bør du besøke denimponerende San Zeno-kirken, som dateres tilbake til det 9. århundre. Rundt byen finner du også mange fine strender og den avslappende atmosfæren gjør den til et flott sted å besøke.

Når bør du besøke Gardasjøen

Den beste tiden å besøke Gardasjøen på er om sommeren, mellom mai og august, da er temperaturene høye og været er stort sett fint. Ta høyde for at det i juli kan bli veldig varmt til tider, så sjekk værmeldingen. En sykkeltur rundt Gardasjøen i 40 varmegrader kan fort blir mindre behagelig. Som på alle andre reisemål som dette er sommer høytid og da kommer også alle de andre turistene, så hvis du ønsker å unngå store folkemengder, kan våren eller høsten være bedre alternativer.

Overnatting ved Gardasjøen

Det er mange flotte hoteller og ferieboliger å velge mellom rundt Gardasjøen, fra luksuriøse femstjerners hoteller til koselige bed & breakfasts. Du kan også finne flotte campingplasser, hvor du også kan leie telt, samt det finnes masse hytter i området.

Gardasjøen kart

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan jeg komme meg til Gardasjøen fra flyplassen?

Fly til Verona, Brescia eller Milano og ta taxi eller leiebil derfra.

Er det mulig å leie en båt på Gardasjøen?

Ja, du kan leie en båt og utforske innsjøen fra vannet.

Hvilken er den beste byen å bo i ved Gardasjøen?

Det er vanskelig å svare på, men byene vi har fortalt om i artikkelen er et godt utgangspunkt

Hvilke andre byer i nærheten er verdt et besøk?

Ta gjerne en tur innom Bari,

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00