Hjem » Munchen – En Reiseguide

Munchen – En Reiseguide

av Kristoffer
0 kommentarer

Tyskland har en unik kultur, arkitektur og historie og har derfor vært et populært reisemål blant nordmenn i mange år. Det er nok av fine byer å velge mellom, men skal du bare et sted i Tyskland anbefaler jeg at du besøker “verdens ølhovedstad”, da snakker vi selvfølgelig om München. Med sine 1.5 millioner innbyggere og sikkert minst like mange turister er dette en stor by, men en bare den tredje største i Tyskland (etter Berlin og Hamburg). Byen er kjent for å være et økonomisk og kulturelt sentrum i Tyskland og kan tilby alt man skulle ønske fra fasjonable restauranter og butikker, til de bruneste øl bulene du kan tenke deg, for ikke å glemme et heftig uteliv.

Münchens Historie og Kultur

Med sin nær 1000år gamle historie det kanskje ikke så overraskende enormt mye å se på når det gjelder bygninger, parker, museum og kunst. Oversikten vår dekker de stedene du nesten må få deg, men det gjenstår fortsatt 95% av hva Munchen kan tilby så her er det bare å utforske på egenhånd. Vi anbefaler alltid å spørre på for eksempel hotellet om det er spesielle ting dere gjerne vil se, de lokale pleier å ha god kontroll over de mer skjulte perlene.

Marienplatz

Marienplatz er en av de mest kjente torgene i München, og det er også et av de mest besøkte turistmålene.. Plassen har fått navnet sitt fra Mariasøylen som ligger midt på torget og som ble reist som et minnesmerke som en takk etter at byen ble spart for en pest epidemi på 1600-tallet.

Plassen ligger i midt hjertet av gamlebyen og er omgitt av noen av byens mest imponerende bygninger, ikke minst det imponerende rådhuset med det berømte klokkespillet. Klokkespillet, som spiller to ganger om dagen og viser en rekke figurer som representerer forskjellige hendelser i byens historie.

Marienplatz er også et flott sted å handle, her finner du et stort utvalg av butikker og boder som selger alt fra håndverk og suvenirer til mat og drikke. I desember er det en stor julemarked på torget som er et av de mest populære i Tyskland, det kan vi virkelig anbefale.

Plassen er også et populært møtested for lokalbefolkningen og turister, om sommeren fylles plassen opp i forbindelse med forskjellige konserter og aktiviteter som foregår nesten hver dag. Skal du bare sen en ting i München så anbefaler vi et besøk her.

Nymphenburg Palace

Nymphenburg Palace er også vel verdt et besøk og husk å ta med kamera. Dette palasset fra 1664 er er en av de mest imponerende og praktfulle palassene i hele Tyskland og er kjent for sin vakre barokkstil og store hager. Det er også hjem til Nymphenburg Palace Museum, som viser frem kunst, møbler og andre gjenstander fra 1700- og 1800-tallet.

Deutsches Museum

Deutsches Museum er det største tekniske museet i verden og er et flott sted å lære om tysk vitenskap og teknologi. Museet har utstillinger som spenner fra astronomi og fysikk til datamaskiner og elektrisitet.

Münchens Ølkultur og Oktoberfest

Du har sannsynligvis hørt om Oktoberfest? Munchen er synonymt med oktoberfest og her finner du verdens største ølfestival (og en av de største festivalene uansett tema i hele verden). I slutten av september/begynnelser av oktober samles millioner av mennesker seg i byen for øldrikking, allsang og dans. Festivalen er faktisk så gammel som fra 1810 og startet som en fest for å feire bryllupet til kong Ludwig I og prinsesse Therese av Sachsen-Hildburghausen, i dag er det nok ingen som bryr seg om historien, man drar hit for stemningen.

Høydepunktet på Oktoberfest er ølteltene, som er store telt og bygninger satt opp av de forskjellige bryggeriene i München. Her kan du smake på den berømte bayerske ølen, spise lokale retter som schnitzel og weisswurst, og danse til tradisjonell musikk.

Hofbräuhaus

Har du ikke mulighet til å oppleve Oktoberfest anbefaler vi at du ihvertfall tar turen innom Hofbräuhaus, en av de mest kjente ølhallene i München, kjent for sin tradisjonelle bayerske atmosfære. Ølhallen har en lang historie som går tilbake til 1589 og er et flott sted å prøve noen av de beste ølsortene i Tyskland. Her finner du alltid liv og moro, spesielt i helgene, så dra innom for en øl og opplevelsen.

Augustiner Bräustuben

Augustiner Bräustuben er en annen populær ølhall i München. Ølhallen er kjent for å ha en mer avslappet atmosfære enn Hofbräuhaus, og serverer noen av de beste ølsortene i byen.

Münchens Naturopplevelser

Englischer Garten

Englischer Garten er en av de største og mest populære parkene i München, og er et flott sted å tilbringe en dag i naturen, spesielt på våren og sommeren . Parken ble grunnlagt i 1789 og har navnet etter sin engelske stil.

Parken har et stort nettverk av stier som går gjennom store skoger og åpne enger. Vi anbefaler at du leier en sykkel, eventuelt kan du også ta en av båtene som seiler på Eisbach-elven som renner gjennom parken.

En av de mest berømte attraksjonene i Englischer Garten er surfe bølgen som er tilgjengelig for de mest erfarne surferne. Det er kanskje ikke her man skal starte surfe karrieren, men det er et ganske spekatulært syn.

Du finner også flere restauranter og ølhager hvor du kan nyte en øl eller en matbit etter en lang dag i parken. Vi kan anbefale den populære ølhagen er Chinesischer Turm, som har en stor ølhage og serverer bayersk mat.

Isar River

Isar River er en annen flott opplevese i München du kanskje ikke hadde forventet å finne her. Elven er et flott sted for fotturer, sykling og piknik. Det er også mulig å svømme og padle i elven på sommeren.

Shopping i München

I en by med 1.5million innbyggere er det også gode shoppe muligheter og flere store kjøpesenter. Det største av dem alle er Olympiapark kjøpesenter med mer en 135 butikker å velge mellom.

Noen av de mest populære butikkene inkluderer kjente merker som Zara, H&M, Apple og Nike. Det er også flere restauranter og kafeer hvor besøkende kan nyte mat og drikke.

Olympiapark har også en stor kino med flere skjermer, og en bowlinghall hvor besøkende kan spille bowling. Det er også et stort supermarked hvor man kan kjøpe dagligvarer.

Maximilianstraße

Maximilianstraße er Münchens mest eksklusive shoppinggate og er kjent for sine high-end butikker og luksusmerker. Her finner du alt fra Luis Vuitton til Hermes og er det perfekte stedet å bli kvitt litt penger.

Münchens Natteliv

München har, sammenlignet med norske byer, et enormt utvalg av natteliv med mange barer, klubber og puber. Her finner du alt fra mainstream barer og klubber til de rareste og særeste stedene du kan tenke deg med kostymer og det som er. Ikke bli skremt om du plutselig befinner deg i en mørk klubb hvor du alle har på seg skinnklær, gassmasker og militærhjelmer, de er veldig hyggelige folk de og.

Schwabing

Det er to steder i Munchen som er et greit utgangspunkt for litt natteliv da mye av det er samlet i egne områder. Schwabing er en av de mest populære utelivsområdene i München og her finner du et stort utvalg av barer og klubber. Det er også mye folk i gatene og god stemning.

Glockenbachviertel

Glockenbachviertel er et annet flott utelivsområde i München og er kjent for sin livlige atmosfære og trendy barer og klubber. Dette er litt mer upscale og alderssnittet litt høyere enn i Schwabing.

Hvordan kommer man seg til München?

Den beste og enkleste måten å komme seg til München på er med fly, flytiden er rett i overkant av to timer og alle de store flyselskapene har daglige ruter hit.

Ofte stilte spørsmål:

Hva er den beste tiden på året å besøke München?

Munchen har mer eller mindre norsk klima så beste perioden blir fra rundt april til september om du vil ha litt ok temperatur.

Hvor kan jeg kjøpe tradisjonelle bayerske klær i München

Det er mange butikker i München som selger tradisjonelle bayerske klær, inkludert Loden-Frey, Angermaier og Trachtenvogl.

Hva er den mest populære ølen i München?

Den mest populære ølen i München er Helles, som er en lagerøl som er lys og frisk.

Hva er en typisk bayersk matrett?

En typisk bayersk matrett er schnitzel, som er en panert og stekt kjøttrett. Andre populære retter inkluderer weisswurst, sauerkraut og brezn (bayerske pretzels).

Hva er den beste måten å komme seg rundt i München på?

Det beste alternativet er å bruke offentlig transport, som inkluderer t-bane, trikk og buss. Det er også mange sykkelstier i byen, og sykkelutleie er tilgjengelig på mange steder.

Les også vår Hamburg Tyskland artikkel om du planlegger å besøke flere byer i Tyskland.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00