Hjem » Malaga – En reiseguide

Malaga – En reiseguide

av Kristoffer
0 kommentarer

Besøker du sørkysten av Spania er det sannsynligvis Malaga du besøke, denne vakre byen i sør spania tiltrekker seg millioner av turister hvert år, mange av de nordmenn. Byen med ca. 400000 innbyggere har en rik historie, vakre strender og en pulserende kultur. I denne artikkelen vil vi ta en titt på alt du trenger å vite om Malaga – fra de beste stedene å besøke til hva du kan forvente.

Litt om Malaga

Malaga er en by med mye å tilby, og det er noe for enhver smak her uansett om du skal på budsjett eller luksusferie. Byen har et veldig behagelig klima året rundt, med varme somre og milde vintre, noe som gjør det til en perfekt destinasjon å besøke når som helst på året. Når et er sagt er det gjerne i sommermånedene turistene strømmer til og hvor byen virkelig våkne til liv. I tillegg til det fantastiske klimaet, har Malaga også noen fantastiske strender, flott mat og en spennende kultur. Kun en time unna med bil finner du også Marbella som er vel verdt et besøk.

Historie

Byen ble grunnlagt av fønikerne rundt 770 f.Kr., og den var en viktig handelsby i antikken. Senere ble den erobret av romerne og ble en blomstrende by under deres styre. Under maurerne på 700-tallet ble Malaga en viktig by i den islamske verden, og den var kjent for sin produksjon av silke og vin.

På 1400-tallet ble Malaga erobret av de katolske monarkene, og byen ble sentrum for spansk handel med Amerika. På 1700-tallet ble Malaga et viktig senter for tekstilindustrien og handel med vin og rosiner.

I det 19. århundre ble Malaga rammet av en rekke naturkatastrofer, som jordskjelv og flommer, og byen opplevde også en nedgang i økonomien. På 1900-tallet ble Malaga et viktig turistmål, og byen utviklet seg til å bli en moderne og livlig by med et rikt kulturliv.

I dag er Malaga kjent for sin vakre gamleby, flotte strender, rik kulturhistorie og sitt gode klima. Byen er også fødestedet til den berømte kunstneren Pablo Picasso, og den har en rekke museer dedikert til hans liv og arbeid.

Steder du må besøke i Malaga

Alcazaba

Alcazaba er en arabisk festning fra det 11. århundre, og er en av de mest populære turistattraksjonene i Malaga. Festningen har fantastisk utsikt over byen og havnen, og er et flott sted å besøke hvis du er interessert i historie og kultur.

Picasso-museet

Picasso-museet ligger i en flott bygning i sentrum av Malaga, og er dedikert til livet og arbeidet til Pablo Picasso. Museet har en stor samling av malerier, skulpturer og keramikk, og er et flott sted å besøke hvis du er interessert i kunst og kultur.

La Malagueta

La Malagueta er en av de mest populære strendene i Malaga, og er et flott sted å tilbringe en dag på stranden. Stranden er godt vedlikeholdt, og har mange fasiliteter som solsenger, parasoller og restauranter.

Plaza de la Merced

Plaza de la Merced er en stor torg i sentrum av Malaga, og er et flott sted å slappe av og nyte byen. Torget har mange kafeer og restauranter, og er et populært sted for lokalbefolkningen og turister.

Malaga katedral

Malaga katedral ligger i sentrum av byen, og er en av de mest imponerende bygningene i Malaga. Katedralen har en fantastisk arkitektur og er et flott sted å besøke hvis du er interessert i historie og kultur.

Mat og drikke

Malaga har en fantastisk matkultur

Malaga har en fantastisk matkultur, og byen er kjent for sin deilige mat og vin. Noen av de beste rettene å prøve i Malaga inkluderer fersk sjømat, tapas og paella.

En av de beste måtene å oppleve matkulturen i Malaga på er å besøke en av de lokale markedene. Mercado Central de Atarazanas er en av de mest populære markedene i byen, og her kan du kjøpe fersk frukt og grønnsaker, kjøtt, fisk og ost.

Malaga er også kjent for sin vin, og det er mange vingårder i området som du kan besøke. Vinene fra Malaga er spesielt kjent for sin sødme, og noen av de beste vinene å prøve inkluderer Pedro Ximénez og Moscatel.

Shopping i Malaga

Malaga har mange flotte shoppingområder, og byen har noe for enhver smak. Her er noen av de beste stedene å besøke hvis du vil handle i Malaga:

Calle Larios

Calle Larios er den mest populære handlegaten i Malaga og ligger midt i sentrum av byen.

Gaten ble anlagt på midten av 1800-tallet og fikk sitt nåværende navn på begynnelsen av 1900-tallet, til ære for den lokale industrimagnaten Manuel Domingo Larios y Larios. Calle Larios er kjent for sin arkitektur, med vakre bygninger i art deco-stil og fasader dekorert med keramikk og smijern.

Gaten er også populær blant besøkende og lokalbefolkning på grunn av sitt brede utvalg av butikker, kafeer og restauranter. Hver jul blir Calle Larios pyntet med lys og dekorasjoner, og det er en populær destinasjon for julehandel og festligheter.

El Corte Inglés

El Corte Inglés er et av de største kjøpesentrene i Malaga, og her finner du alt fra klær og sko til elektronikk og matvarer.

Mercado de Atarazanas

Mercado de Atarazanas er ikke bare et flott sted å kjøpe ferske matvarer, men her finner du også en rekke små butikker som selger lokale varer og suvenirer.

Sierra Nevada

Visste du kan man kan stå på ski rett ved Malaga? Kun en times kjøring, opp i fjellkjeden Sierra Nevada finner du et digert skianlegg med over 100km med løyper. Sesongen åpnes rundt november og varer til mai, avhengig av forholdene (som i Norge).

Overnatting i Malaga

Se artikkelen om med oversikt over hotell malaga

Byer i nærheten

Er du først i Malaga anbefaler vi også å besøke Marbella og sjekk også ut vår guide til Palma De Mallorca

Vanlige spørsmål

Hva er beste måte å reise til Malaga?

Til Malaga kommer du enkelt med, SAS, Norwegian etc har direkterute og flytid er ca. 4timer.

Hvor langt er det til Marbella fra Malaga?

Med taxi/bil tar det ca. 1 time å reise mellom Malaga og Marbella

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00