Hjem » Bari

Bari

av Kristoffer
0 kommentarer

Utforsk Bari – Oppdag Italias skjulte perle

Italia er kjent for sine mange vakre byer, og en av de mest undervurderte stedene å besøke er Bari. Denne “lille” (ca. 300 000 innbyggere) byen i Sør-Italia har mye å tilby for turister som ønsker å oppleve den autentiske italienske livsstilen på et sted som ikke er overkjørt av hotell resorter. Bari har en fantastisk historie, kultur og arkitektur, og er et flott reisemål for alle som ønsker å utforske landet på en litt annerledes måte. Dette er en by som virkelig er verdt et besøk og vi har tatt en nærmere titt på hva Bari har å tilby, og hvorfor det er verdt å besøke denne skjulte perlen i Italia.

Bakgrunn og historie

Bari er hovedstaden i Puglia-regionen i Sør-Italia og ligger på Adriaterhavskysten. Byen har en lang og rik historie som strekker seg tilbake til antikken, og har vært et viktig handelssenter siden oldtiden. Bari ble grunnlagt av grekerne og senere erobret av romerne, og har gjennom århundrene blitt styrt av forskjellige makter, inkludert normannerne og sarasenerne. Byen har også en sterk religiøs historie og er et viktig pilegrimsmål for katolikker på grunn av katedralen som inneholder relikvier av St. Nicolaus.

Kultur og arkitektur

Gamlebyen i Bari

Bari er kjent for sin unike arkitektur og kultur. Byen er delt inn i to deler, den gamle byen og den nye byen. Den gamle byen er en labyrint av smale gater, trange passasjer og hvitkalkede hus som er bygget tett inntil hverandre. Bydelen har en autentisk italiensk stemning, og det er her man finner noen av de beste kafeene, restaurantene og butikkene. Den nye byen har en mer moderne følelse med bredere gater og høyhus, men beholder likevel den tradisjonelle italienske sjarmen.

San Nicola katedralen

San Nicola katedralen

En av høydepunktene i Bari er katedralen San Nicola, som er dedikert til St. Nicolaus, byens skytshelgen. Katedralen er en blanding av forskjellige arkitektoniske stiler og har blitt utvidet og renovert flere ganger gjennom historien. Interiøret er like imponerende som eksteriøret, med vakre fresker, malerier og renessanse- og barokkutsmykninger.

Mat og drikke

Orecchiette

Bari er også kjent for sin mat og drikke. Regionen Puglia er kjent for sin enkle og autentiske mat, som er laget av ferske og lokale ingredienser. En av de mest kjente rettene fra Puglia er orecchiette, som er en type pasta som ligner på små ører. Denne retten serveres ofte med fersk tomatsaus, olivenolje og lokalt produsert ost.

En annen matrett som er verdt å prøve er frittata di.

Uteliv

Bari har et livlig natteliv og mange populære nattklubber. Byen har et bredt utvalg av steder å velge mellom, inkludert klubber som spiller alt fra techno og house til pop og hip hop. Mange av nattklubbene ligger sentralt i gamlebyen og langs strandpromenaden, og de fleste holder åpent til sent på natten.

En av de mest populære nattklubbene i Bari er Gilda Club. Dette stedet har vært en institusjon i byen i over 30 år og er kjent for å spille den beste dansemusikken. Club One er også en populær nattklubb som ligger ved stranden og har en flott atmosfære og gode drinker.

Hvis du er ute etter en mer eksklusiv opplevelse, bør du sjekke ut Terrazza Amare. Dette er en takterrassebar som har en fantastisk utsikt over havnen og byen. Stedet har også en restaurant som serverer deilige middelhavsmåltider.

Hvis du vil oppleve nattelivet på en mer autentisk måte, bør du sjekke ut noen av de mindre nattklubbene og barene som ligger i gamlebyen. Disse stedene har ofte live musikk og en mer avslappet atmosfære. Noen av de beste stedene å sjekke ut er Garage Bar og Kinotto.

Shopping og marked

Bari er et flott sted for shopping, spesielt hvis man er interessert i lokale produkter og håndverk. Byen har et stort utendørs marked som selger alt fra ferske råvarer til klær og suvenirer. Markedet er åpent hver dag unntatt søndag, og er et flott sted å oppleve den autentiske italienske stemningen.

Natur og strender

Bari har også en vakker kystlinje og noen av de beste strendene i Italia. Byen har flere strender å velge mellom, inkludert Torre a Mare, Pane e Pomodoro og Polignano a Mare. Disse strendene har krystallklart vann og vakker natur, og er et flott sted å slappe av og nyte solen.

Andre byer rundt Bari

Rundt Bari finnes det mange vakre byer som er vel verdt et besøk. En av de mest kjente er Polignano a Mare, som ligger bare en kort kjøretur fra Bari. Byen er kjent for sin vakre gamleby og for sine flotte klipper som stuper ned i havet.

En annen by som er verdt å besøke, er Alberobello, som ligger omtrent en times kjøretur fra Bari. Dette er en sjarmerende by som er kjent for sine unike trulli-hus, som er små steinhus med kjegleformede tak.

Monopoli er også en vakker by som ligger i nærheten av Bari. Byen har en nydelig havn og en gammelby med smale gater og hvitkalkede bygninger. Her finner du også flotte strender og gode restauranter.

Ostuni er en annen vakker by som ligger omtrent en times kjøretur fra Bari. Byen er kjent for sin imponerende gamleby og for sitt fantastiske landskap med olivenlunder og trulli-hus.

Matera ligger litt lenger unna, omtrent to timers kjøretur fra Bari, men er absolutt verdt turen. Byen er kjent for sin fantastiske gamleby, Sassi di Matera, som er et av de eldste bebodde områdene i verden.

Transport og overnatting

Bari har en internasjonal flyplass som forbinder byen med resten av Europa. Det er også gode buss- og togforbindelser til andre byer i Italia. Bari har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter, inkludert hoteller, pensjonater og leiligheter. Det er også mulig å leie en bil og utforske regionen på egen hånd.

Konklusjon

Bari er en skjult perle i Italia som er verdt å besøke. Byen har en fantastisk historie, kultur og arkitektur, og er kjent for sin mat, vin og avslappende livsstil. Bari er også et flott sted for shopping, markeder, strender og natur. Hvis du ønsker å oppleve den autentiske italienske stemningen og utforske en mindre kjent by i Italia, bør du definitivt vurdere Bari som reisemål.

Hvor lenge bør man være på Bari for å se alt?

Du bruker minst 2-3 dager på bare Bari, men om du også skal oppleve byene rundt bør du sette av god tid.

Hva er den beste tiden å besøke Bari?

Den beste tiden å besøke Bari er mellom april og oktober, når været er varmt og solrikt.

Hva slags mat bør jeg prøve i Bari?

Du bør prøve orecchiette, frittata di cipolle, burrata og lokale viner.

Hvilke andre byer kan jeg besøke i nærheten av Bari?

Du kan besøke Alberobello, Matera, Polignano a Mare og Ostuni.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00