Hjem » Genova

Genova

av Kristoffer
0 kommentarer

Genova, en havneby i Nordvest-Italia, er en vakker by med en rik historie og kultur. Byen har en flott beliggenhet ved kysten av Liguria-regionen og er omgitt av vakre åser og fjell, perfekt for fine gåturer. Genova er kjent for sin gamleby, smale gater, flotte havneområder og deilig mat. Byen ligger ca. 20 mil fra Nice og 20-25 mil fra Gardasjøen og Milano.

Historie

Genova har en rik historie som går tilbake til romertiden. Byen var en gang en viktig havneby og handelssenter og var også en viktig by under middelalderen og renessansen. I dag er byen fortsatt en av de viktigste havnebyene i Italia og en populær destinasjon for turister fra hele verden, deriblant mange nordmenn som har falt for byen om områdene.

Severdigheter

Genova har en rekke flotte severdigheter som du kan besøke under ditt opphold. Her er noen av de mest populære:

Gamlebyen

Genovas gamleby er en av de best bevarte gamlebyene i Italia. Området er kjent for sine smale gater og historiske bygninger. Gamlebyen er også hjem til flere flotte torg, inkludert Piazza de Ferrari, som er et populært møtested for lokalbefolkningen og turister.

Akvariet i Genova

Akvariet i Genova er et av de største akvariene i Europa og er et must-see for alle som besøker byen. Akvariet har et bredt utvalg av marine arter og er hjem til flere sjeldne arter.

Via Garibaldi

Via Garibaldi er en av de mest imponerende gatene i Genova og er hjem til flere flotte palasser. Gaten er også en del av UNESCOs verdensarvliste og er et populært turistmål.

Lanterna

Lanterna er et av de mest kjente landemerkene i Genova og er en av Europas eldste fyrtårn. Fyrtårnet tilbyr flott utsikt over havnen og byen.

Mat og drikke

Er du glad i god mat og drikke er Genova byen for deg. Det meste her smaker fortreffelig men her er noen av spesialitetene du bør prøve ut når du besøker byen.

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese er en av de mest kjente rettene fra Genova. Pesto er laget av basilikum, olivenolje, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost.

Focaccia

Denne kjenner du nok til fra før av,men den smaker enda bedre i her. Focaccia er en populær brødrett fra Liguria-regionen og er spesielt god i Genova. Focaccia er vanligvis toppet med olivenolje, salt og urter.

Shopping

Genova har flere flotte shoppingområder med butikker og utvalg for de fleste lommebøker. Dette er noen av områdene du bør begynne i men du finner også småbutikker med spennende utvalg nesten over alt.

Via XX Settembre

Via XX Settembre er en av de mest populære handlegatene i Genova. Gaten er hjem til flere butikker, kjøpesentre og restauranter. Her finner du det aller meste og er du glad i shopping ender du fort opp med å tilbringe hele dagen her, på godt og vondt.

Mercato Orientale

Mercato Orientale er en stor markedsplass som selger ferske grønnsaker, frukt og fisk. Dette er et flott sted å kjøpe lokale matvarer og kan tilby det aller meste du skulle ønske.

Sottoripa

Sottoripa er et historisk område i Genova som er kjent for sine små butikker og restauranter. Dette er et flott sted å oppleve den lokale kulturen eller bare sette ned seg på en gatekafe for å se på alt og alle som går forbi.

Festivaler og arrangementer

Genova har flere festivaler og arrangementer gjennom året. Her er noen av de mest populære:

Festa della Sensa

Festa della Sensa er en årlig feiring av Genovas forhold til havet. Arrangementet inkluderer en prosesjon til havnen og en seremoni hvor en dukke av St. George blir senket ned i vannet.

Genova Sotto le Stelle

Genova Sotto le Stelle er en årlig festival som inkluderer gratis konserter og arrangementer i hele byen. Festivalen varer i tre dager og tiltrekker seg tusenvis av besøkende.

Euroflora

Euroflora er en stor hageutstilling som finner sted hvert femte år i Genova. Utstillingen inkluderer hundrevis av utstillere fra hele verden og er en flott måte å oppleve vakre hager og planter.

Transport

Genova har et godt utbygd transportsystem som gjør det enkelt å reise rundt i byen. Her er noen av de mest populære transportmidlene:

Buss

Genova har et godt bussnettverk som dekker hele byen. Billetter kan kjøpes på bussholdeplassene eller på billettautomater.

Tog

Genova har flere jernbanestasjoner som tilbyr forbindelser til andre byer i Italia. Den største jernbanestasjonen er Genova Piazza Principe.

Trikk

Genova har også et trikkenettverk som kjører gjennom byen. Dette er en flott måte å se byen på.

Når på året bør man besøke Genova?

Det beste tidspunktet for å besøke Genova er om våren eller høsten når været er mildt og det er færre turister.

Hva er den beste maten å prøve i Genova?

Den beste maten å prøve i Genova er pesto, focaccia og fiskesupper.

Hvordan kommer jeg meg fra flyplassen til sentrum av Genova?

Du kan ta en buss eller tog fra flyplassen til sentrum av Genova. Alternativt kan du ta en taxi.

Hvilket område i Genova anbefaler du å bo i?

eg vil anbefale å bo i det historiske sentrum av Genova, da det er nær de fleste seværdighetene og har mange restauranter og butikker.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00