Hjem » Positano

Positano

av Kristoffer
0 kommentarer

Selv om Positano kanskje ikke er like kjent som noen av de større byene i Italia, er det likevel en av de mest populære turistdestinasjonene i landet. Denne lille byen på Amalfikysten har mye å by på for besøkende, fra de vakre strendene til den pittoreske arkitekturen og det livlige kulturlivet.

Hva er Positano?

Positano er en liten by som ligger på Amalfikysten i Italia. Den har en befolkning på rundt 4000 mennesker, og er kjent for sin vakre arkitektur, pittoreske gater og fantastiske strender. Byen er også kjent for sin livlige kultur, med en rekke festivaler og arrangementer som finner sted gjennom året. Byen har veldig mye å tilby og et sted du burde ta noen dager i om du har muligheten til det.

Historie

Positano har en rik historie som strekker seg tilbake til antikken. Byen ble grunnlagt av grekerne, og ble senere en viktig havn for handel med det bysantinske riket. I middelalderen ble Positano en del av Republikken Amalfi, og ble en viktig by for handel og sjøfart.

Gamlebyen

Positano gamlebyen er en av de mest sjarmerende og pittoreske områdene på Amalfikysten. Den ligger på en bratt åsside med smale, svingete gater og trapper som fører ned til stranden. Gamlebyen er full av fargerike hus, butikker, restauranter og kafeer, og det er et flott sted å tilbringe en ettermiddag eller kveld.

En av de mest berømte attraksjonene i gamlebyen er Chiesa di Santa Maria Assunta, en vakker kirke som ligger på en høyde over byen. Kirken har en ikonisk kuppel og en vakker fasade med keramiske fliser. Inne i kirken kan du beundre imponerende fresker og en vakker Madonna-statue.

En annen flott ting å gjøre i gamlebyen er å besøke lokale håndverksbutikker og verksteder. Her kan du finne alt fra keramikk og glassblåsingsvarer til broderi og smykker. Det er også flere kunstgallerier som viser verk av lokale kunstnere.

Gamlebyen er også et flott sted å smake på lokale delikatesser og italiensk mat. Det er mange flotte restauranter og kafeer som serverer alt fra fersk sjømat og pasta til gelato og kaffe. Prøv lokale spesialiteter som scialatielli, en type bred pasta som serveres med sjømat, eller limoncello, en sitronlikør som er populær i regionen.

Restauranter

Positano er som så mange andre Italienske byer godt kjent for sin fantastiske mat. Dette er noe av restaurantene vi anbefaler, men nesten uansett hvor du går her vil du få servert nydelig og velsmakende mat.

1. La Sponda

La Sponda er en av de mest kjente restaurantene i Positano, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Den ligger i det eksklusive hotellet Le Sirenuse og har en fantastisk beliggenhet med utsikt over havet. Restauranten serverer autentiske italienske retter med ferske råvarer, og atmosfæren er romantisk og koselig.

2. Da Adolfo

Da Adolfo er en lokal favoritt som ligger rett ved stranden i Laurito. Restauranten er kjent for sin ferske sjømat og deilige pastaretter. Gjestene kan nyte maten mens de sitter på solsenger og beundrer utsikten over havet.

3. Ristorante Max

Ristorante Max er en annen flott restaurant som ligger i sentrum av Positano. Den har en avslappet atmosfære og serverer tradisjonelle italienske retter med en moderne vri. Restauranten har også et stort utvalg av lokale viner og cocktailer.

4. La Tagliata

La Tagliata er en familiedrevet restaurant som ligger på en fjelltopp med fantastisk utsikt over Positano og Middelhavet. Restauranten er kjent for sin autentiske italienske mat, inkludert hjemmelaget pasta og kjøttretter. Gjestene kan nyte en fullstendig smaksopplevelse med flere retter og gratisflytende vin.

5. Chez Black

Chez Black ligger rett ved stranden i Positano og er kjent for sin avslappede atmosfære og ferske sjømat. Restauranten har vært en favoritt blant kjendiser siden 1949 og har en stor utendørs terrasse med utsikt over havet.

6. Saraceno d’Oro

Saraceno d’Oro er en elegant restaurant som ligger i en historisk bygning i hjertet av Positano. Den serverer autentiske italienske retter med ferske råvarer og har også et stort utvalg av lokale og internasjonale viner.

7. Il Ritrovo

Il Ritrovo er en koselig og avslappet restaurant som ligger i fjellene over Positano. Den har en fantastisk utsikt over kysten og serverer autentiske italienske retter med en moderne vri. Restauranten har også et stort utvalg av lokale viner og cocktails.

Positano har et stort utvalg av fantastiske restauranter som serverer autentiske italienske retter med ferske råvarer. Uansett hvilken restaurant du velger, er sjansene for en fantastisk matopplevelse høy. Bon appétit!

Strender

Positano har noen av de vakreste strendene i Italia, med krystallklart vann og myk, gylden sand. De mest populære strendene inkluderer Spiaggia Grande, Fornillo Beach og Laurito Beach. Det er også en rekke små bukter og viker som er verdt å utforske.

Aktiviteter

Det er mye å gjøre i Positano, uansett hva dine interesser er. Du kan gå turer langs kysten, besøke lokale museer og kunstgallerier, eller bare slappe av på en av de vakre strendene. Det er også mulig å ta båtturer langs kysten eller besøke de nærliggende øyene.

Shopping

Positano er kjent for sin lokale håndverksindustri, og det er mange små butikker som selger alt fra keramikk og smykker til klær og sko. Det er også en rekke designerbutikker og high-end motebutikker i byen.

Ting å gjøre i Positano

Positano er en av de mest sjarmerende og populære byene langs Amalfikysten, og den tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Den vakre byen er kjent for sine spektakulære strender, fjellutsikt og kulturrike historie. Hvis du planlegger en tur til Positano, her er noen av de beste tingene å gjøre og oppleve.

Topp 10 ting å gjøre i Positano

  1. Besøk Spiaggia Grande: Dette er den største og mest populære stranden i Positano. Med krystallklart vann og en hvit sandstrand, er dette det perfekte stedet å slappe av og nyte solen.
  2. Ta en båttur: Det er mange muligheter for å ta en båttur langs Amalfikysten, og Positano er et flott utgangspunkt for å utforske de omkringliggende områdene. Du kan besøke nærliggende byer som Amalfi og Ravello, eller utforske grotter og bukter langs kysten.
  3. Utforsk kirker og katedraler: Positano har mange imponerende kirker og katedraler som er vel verdt et besøk. Den mest berømte er katedralen i Santa Maria Assunta, som ligger på toppen av en bakke med fantastisk utsikt over byen.
  4. Gå på shopping: Positano er kjent for sin håndlagde keramikk, lokale tekstiler og skreddersydde klær. Byen har også mange butikker som selger lokale delikatesser og suvenirer. Ta deg tid til å utforske de pittoreske gatene og ta med hjem noen spesielle minner.
  5. Nyt utsikten fra La Tagliata: La Tagliata er en populær restaurant som ligger høyt oppe i fjellene med en fantastisk utsikt over Positano og Amalfikysten. Maten er også utmerket, og du kan smake på lokale spesialiteter som pasta og sjømat.
  6. Utforsk Fornillo-stranden: Fornillo-stranden er mindre kjent enn Spiaggia Grande, men den er like vakker og mindre overfylt. Den ligger i en idyllisk bukt og er omgitt av klipper og grøntområder.
  7. Gå på tur i fjellene: Positano er omgitt av fjellrike landskap som er ideelle for fotturer og turer i naturen. Du kan utforske de lokale stiene og oppleve fantastisk utsikt over kysten og landskapet.
  8. Opplev Positanos natteliv: Byen har en livlig nattscene med mange barer og klubber å velge mellom. Fra klassiske cocktailbarer til lokale musikkscener, er det noe for enhver smak.
  9. Besøk Positano havn: Havnen er et flott sted å slappe av og nyte atmosfæren i byen. Du kan se lokale fiskere som kommer og går, eller ta en tur langs promenaden og beundre de fargerike båtene.
  10. Nyt solnedgangen

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00