Hjem » Praktisk Informasjon om Gibraltar

Praktisk Informasjon om Gibraltar

av Kristoffer
0 kommentarer

Skal du reise til Gibraltar? Reis godt forberedt for å få en problemfri og minneverdig opplevelse. Her gir vi deg en omfattende oversikt over viktig informasjon om Gibraltar, inkludert valuta, strømuttak, nødtelefonnumre, kontaktinformasjon for ambassader, vekslingskurs, enkle spanske fraser, leie av elektriske sykler, transportmuligheter og generell trygghet i denne unike destinasjonen.

Valuta og Vekslingskurs

Valutaen som brukes i Gibraltar er det britiske pundet (GBP). Det er lurt å ha litt kontanter på hånden for småkjøp og situasjoner der kredittkort ikke aksepteres. Sjekk den aktuelle vekslingskursen mellom britiske pund (GBP) og norske kroner (NOK) før du reiser.

Strømuttak

Gibraltar bruker de samme strømuttakene som i Storbritannia. De har en spenning på 240 V og en frekvens på 50 Hz. Sørg for å ha med riktig adapter for britiske stikkontakter, som vanligvis har tre ben.

Nødtelefonnumre

I nødsituasjoner i Gibraltar, kan du ringe følgende nødtelefonnumre:

  • Ambulanse: 112
  • Politi: 199
  • Brannvesen: 190

Kontaktinformasjon til Ambassader

Gibraltar er en britisk oversjøisk territorium, så du kan kontakte den britiske ambassaden for konsulær bistand. Her er kontaktinformasjonen:

  • Adresse: British Embassy Madrid, Torre Espacio, Paseo de la Castellana 259D, 28046 Madrid, Spania
  • Telefon: +34 917 146 300

Hvis du skulle ha behov for konsulær assistanse i Spania, er den norske ambassaden i Madrid også tilgjengelig for hjelp.

Språk og Enkle Spanske Fraser

I Gibraltar snakkes det hovedsakelig engelsk, men mange lokalbefolkningen snakker også spansk. Her er noen enkle spanske fraser som kan være nyttige:

  • Hei – Hola
  • Takk – Gracias
  • Ja – Sí
  • Nei – No
  • Hvor er toalettet? – ¿Dónde está el baño?

Elektriske Sykler og Transportalternativer

Gibraltar er en kompakt destinasjon som enkelt kan utforskes til fots, men det er også mulig å leie elektriske sykler fra lokale utleieselskaper. Dette gir deg muligheten til å utforske området mer effektivt. Uber-tjenesten er ikke tilgjengelig, men drosjer er alltid tilgjengelige for transport.

Trygghet i Gibraltar

Gibraltar er generelt sett som en trygg destinasjon for turister. Vanlige forholdsregler som å holde verdisaker nært og være oppmerksom på omgivelsene dine, bør alltid følges, spesielt i travle områder.

Med all denne praktiske informasjonen bør du være godt forberedt på ditt besøk i Gibraltar. Utforsk denne unike destinasjonen med tillit og nyt alt den har å tilby!

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00