Hjem » 15 ting å gjøre i Gibraltar

15 ting å gjøre i Gibraltar

av Kristoffer
0 kommentarer

Innledning

Gibraltar er en liten del av Storbritannia som ligger ved Middelhavets sørlige kyst. Her finner du en unik destinasjon som kan friste deg med sin rike historie, imponerende natur og ikoniske attraksjoner. Uansett om du er interessert i historie, natur eller bare ønsker å nyte det gode været så har Gibraltar noe for enhver smak. Området er lite men fullt av spennende ting å gjøre, noen mer opplagte enn andre (som å se etter aper på The Rock). Vi har laget en liten liste over våre 15 favoritter som bør testes ut.

1
Utforsk det Britiske fjellet (The Rock)


Noen attraksjoner er mer opplagte enn andre, og en tur til toppen av The Rock er et must når du besøker Gibraltar. Har du ikke ekstrem høydeskrekk så tar du taubanen opp. Da får du oppleve en imponerende utsikt over Gibraltarstredet, Marokko og Spania. På taubanen opp og generelt sett overalt på fjellet kan du se aper. Dette er Gibraltars berømte Berberaper som lever fritt på fjellet. Husk også å se James Bond filmen “The Living Daylights” før du kommer så vil du kjenne igjen flere av områdene på fjellet. Mer informasjon finner du her.

2
Besøk Gibraltars underjordiske ganger (The Great Siege Tunnels):


De historiske tunnelene som ble bygget under den store beleiringen på 1700-tallet, er en fascinerende del av Gibraltars historie. Her får du en guidet tur som utforsker de intrikate tunnelene og forteller mer om hvordan de en gang var en del av Gibraltars forsvarssystem. Spennende tur og spesielt deilig på varme dager da tunnelene er kjølige (om enn noe fuktige). Les mer

3
Besøk St. Michael’s Cave


Denne naturlige hulen med sine vakre stalaktitter og stalagmitter bør besøkes. Hulen i seg er er en opplevelse og St. Michael’s Cave har også utmerket akustikk, noe som gjør den til et populært sted for konserter og forestillinger. Har du tid så finn deg en guide for å utforske de imponerende kamrene og lære mer hulens historie. Mer info

4
Utforsk Europa Point


Dette er mer en kuriositet enn en attraksjon, men har du tid er det uansett en morsom opplevelse. Europa Point markerer det sørligste punktet på Gibraltar og her kan du å stå med én fot i Europa og én fot i Afrika. Er været bra får du også god utsikt over det tredet. Besøk også Trinity House, fyret og det pittoreske Europa Point fyrtårnet. Mer info.

5
Ta en spasertur i Main Street


Main Street er hjertet av Gibraltars shopping- og kulturområde. Her finner du et mangfold av butikker, inkludert britiske butikker, lokale suvenirbutikker og kunstgallerier. Stopp for en kopp kaffe (eller en øl) på en av de mange kafeene eller prøv en av de lokale rettene på en av de mange kafeene. Mange av butikkene her kan selge deg varer tax-free, så husk å spørre om det. Les mer her.

6
Besøk Det Kongelige Slottet (The Moorish Castle)


Dette gamle slottet, som dateres tilbake til 700-tallet, er en historisk perle og verdt et besøk. Selv om mesteparten av slottet nå er i ruiner, gir det en flott mulighet til å utforske Gibraltars fortid. Utsikten fra slottet over byen er også imponerende. Mer informasjon.

7
Dykking og snorkling


Gibraltar og områdene rundt tilbyr fantastiske dykkemuligheter i Gibraltarstredet. Enten du er nybegynner eller erfaren dykker, er det dykkesentre som tilbyr guidede turer for å utforske det marine livet og undervannslandskapet. Lær mer.

8
Besøk Gibraltars Historiske Museum:


Vil du lære mer om Gibraltar er Gibraltars Historiske Museum vel verdt et besøk. Her finner du utstillinger som spenner fra oldtiden til moderne tid, med arkeologiske funn og gjenstander som gir innsikt i Gibraltars kulturelle arv. Les mer.

9
Gå på Barbary Macaque Experience:


Dette interaktive besøkssenteret gir deg en unik mulighet til å komme nærmere Berberapene. Lær om deres atferd, sosiale struktur og bevaringsinnsats i Gibraltar. Dette er en flott opplevelse for familier og dyreelskere. Se mer.

10
Besøk Det Jødiske Kvarteret (Jewish Quarter)


Ta turen innom det historiske jødiske kvarteret i Gibraltar, også kjent som Irish Town. Oppdag synagogen, og gå gjennom de sjarmerende gatene mens du lærer om Gibraltars rike jødiske arv. Lær mer.

11
Nyt en piknik på Catalan Bay


Catalan Bay er en sjarmerende bukt med en vakker strand. Ta med en piknikkurv, slapp av i solen, og nyt den avslappende atmosfæren. Husk badetøy for her vil man gjerne ut i vannet.

12
Utforsk Gibraltars historiske gater og murer


Den gamle bydelen i Gibraltar er fylt med historiske gater og forsvarsmurer som gir deg muligheten til å utforske territoriets rike fortid. Her får du noen spennende timer hvor du kan snirkle deg gjennom smale gater, oppdage gamle kanoner og får se de gamle forsvarsmurene. Mer informasjon.

13
Besøk Gibraltars naturreservat:


Gibraltars naturreservat dekker omtrent 40% av territoriet og er hjemmet til en mangfoldig samling av planter og dyr. Ta en tur på en av de mange stiene for å utforske det naturskjønne området og se sjeldne fuglearter og blomster.

14
Nyt en dag på stranden:


Skal du være her flere dager må du besøke en av strendene. Gibraltar har flere vakre strender, inkludert Eastern Beach og Sandy Bay. Dette er flotte steder å sole seg, bade eller prøve forskjellige vannsportsaktiviteter som kajakkpadling og seiling.

15
Delta på lokale festivaler og arrangementer:


Sjekk kalenderen for lokale festivaler og arrangementer som Gibraltar Music Festival, National Day Parade, og Gibraltar International Literary Festival. Det avholdes også en rekke musikk festivaler her så det bør være noe for alle.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00