Hjem » 14 ting du må gjøre i Palermo

14 ting du må gjøre i Palermo

av Kristoffer
0 kommentarer
14 ting du må gjøre i Palermo

Innledning

Palermo, perlen på Sicilias krone, er en by som har sjarmert reisende i århundrer. Med sin blendende arkitektur, rike kulturarv og deilige matretter, er det ikke rart at Palermo er en av Italias mest ettertraktede destinasjoner. Uansett om du er en historieentusiast, matelsker eller bare er ute etter en avslappende ferie, Palermo har noe for alle. Her er 14 ting du absolutt må gjøre når du besøker byen.

Beundre katedralen i Palermo (Cattedrale di Palermo)


Start reisen din i Palermo med et besøk til katedralen. Den kombinerer normannisk, arabisk og gotisk arkitektur og er et imponerende mesterverk. Ta turen inn og utforsk de intrikate mosaikkene og skjønnheten som finnes her. Katedralen har også et skattkammer man kan besøke som inneholder religiøse relikvier og kunstverk fra ulike tidsperioder. For å få mest mulig ut av besøket, anbefaler vi å ta en guidet tur for å lære mer om katedralens historie og arkitektoniske detaljer.

Ta en spasertur i Quattro Canti


Dette er et av Palermos mest ikoniske torg, også kjent som Piazza Vigliena. Hver av de fire gatene som møtes her, representerer en av de fire årstidene. Gå rundt og se på de flotte barokkfasadene eller bare ny atmosfæren. Quattro Canti er spesielt vakker om kvelden når belysningen fremhever detaljene i de historiske bygningene. Ta også en tur innom nærliggende kafeer og restauranter for å smake på sicilianske spesialiteter mens du nyter utsikten.

Utforsk Palazzo dei Normanni


Dette er et av Europas eldste kongelige palasser og har en spennende historie. Ta en omvisning i palasset og besøk de praktfulle rommene, inkludert den berømte Palatinske kapell, som har fantastiske mosaikker med bibelske scener. Palasset fungerer idag også som sete for Sicilias regionale parlament, noe som gir det en viktig rolle i dagens politiske liv. Pass på å reservere billetter på forhånd, spesielt i høysesongen, for å unngå lange køer.

Slapp av i Giardino Inglese


Denne vakre engelske hagen er en oase som ligger midt i byen. Ta en tur rundt i parken og nyt roen blant trærne og blomstene. Giardino Inglese er et flott sted for å komme seg litt vekk fra byens travle gater. Ta gjerne med en bok eller en piknik kurv og tilbring noen timer med avslapning. Parken er spesielt vakker om våren når blomstene blomstrer.

Prøv lokale delikatesser på Ballarò-markedet


Dette livlige markedet er fullt av av sicilianske spesialiteter. Her kan du smake på de ferskeste olivenoljer, oster, frukt, grønnsaker og fersk fisk. Det er en kulinarisk opplevelse du bør få med deg. Markedet er også en flott måte å oppleve den lokale atmosfæren og se hvordan innbyggerne handler sine daglige matvarer. Hvis du er usikker på hva du skal prøve, ikke nøl med å spørre selgerne om anbefalinger. De er veldig hyggelige deler sine favoritter med deg.

Besøk Capuchin Catacombs


For en litt mer uvanlig opplevelse kan du utforske katakombene til Capuchin-klosteret. Her finner du godt bevarte mumier som dateres tilbake til 1500-tallet. Dette stedet gir et fascinerende og litt grotesk innblikk i siciliansk kultur og begravelsesritualer gjennom tidene. Vær forberedt på å oppleve en blanding av ærefrykt og nysgjerrighet mens du utforsker dette unike stedet. Husk å ta hensyn til den respektfulle atmosfæren i katakombene.

Ta en tur til Monreale


En kort kjøretur fra Palermo ligger denne lille byen som er kjent for sin praktfulle katedral. Interiøret er dekket av gyldne mosaikker som viser bibelske scener, på samme måte som i Palazzo dei Normanni. Katedralen i Monreale er et av de mest imponerende eksemplene på bysantinsk kunst i hele Italia, og utsikten fra katedralens terrasse gir deg også en fantastisk panoramautsikt over Palermo og Middelhavet. Når du besøker Monreale, bør du også utforske byens historiske sentrum og prøve noen av de lokale kafeene og restaurantene.

Utforsk det normanniske slottet i Zisa


Dette slottet er et annet eksempel på normannisk arkitektur i Palermo. Det har vakre hager og fantastisk utsikt over byen. Slottet ble bygget på 1100-tallet og fungerer nå som et museum der du kan lære mer om Sicilias historie og kulturarv. Ta deg tid til å utforske hagene rundt slottet, spesielt om våren når blomstene blomstrer. Slottet er også et flott sted for å ta flotte fotografier av Palermos skyline.

Nyt street food på Vucciria-markedet


Prøv lokale favoritter som arancini (risboller), panelle (kikertkaker) og sfincione (siciliansk pizza) som de selger overalt på markedet. Et besøk her er en flott måte å smake på autentiske sicilianske retter. Vucciria-markedet er kjent for sin livlige atmosfære og det er et flott sted å oppleve siciliansk gatekultur. Hvis du er nysgjerrig på å lage dine egne sicilianske retter, kan du også spørre selgerne om oppskrifter og tips.

Besøk det arabiske kvartalet (Kalsa)


Vandre gjennom de smale gatene i det gamle arabisk-kvarteret, og nyt den sjarmerende atmosfæren. Her vil finne vakre kirker, palasser og lokale håndverksbutikker. Kalsa er også kjent for sin kunst, og du vil se små gallerier og verksteder som viser moderne siciliansk kunst. Ta deg tid til å vandre uten fast mål og oppdag de skjulte perlene i dette historiske området. Kalsa er også kjent for sitt livlige natteliv, så det er et flott sted å utforske om kvelden.

Ta en tur til Palermo botaniske hage


Denne vakre hagen er en skatt for plantefantaster og naturelskere. Utforsk de varierte plantene og trærne, og slapp av ved fontenen. Den botaniske hagen har et imponerende utvalg av planter fra hele verden og er et flott sted å ta en avslappende spasertur. Hvis du er interessert i botanikk, kan du også delta på guidede turer som gir deg innsikt i hagens historie og samlingen av sjeldne planter.

Oppdag Teatro Massimo


Dette er en av Europas største operahus og en arkitektonisk perle. Hvis du er heldig nok til å være her under en forestilling, bør du ikke gå glipp av muligheten til å oppleve operaens magi. Selv om du ikke får sjansen til å delta på en forestilling, kan du alltids ta en guidet tur for å se det praktfulle interiøret og lære mer om operahusets historie. Teatro Massimo har også en egen restaurant der du kan nyte en førsteklasses måltid før eller etter forestillinger.

Bli med på en gatekunsttur


Palermo er kjent for sitt livlige gatekunst miljø. Utforsk byens mest fargerike og kreative områder for å se flotte gatekunstverk. Gatekunsten i Palermo reflekterer ofte byens historie, kultur og samfunnsanliggender, og det er en flott måte å få innsikt i det moderne Palermo. Du kan bli med på organiserte gatekunstturer som gir deg en grundig forståelse av kunsten og kunstnerne bak verkene.

Nyt solnedgangen ved havnen


Avslutt dagen ved havnen, og få med deg en fantastisk fargerik solnedgang. Det er en magisk avslutning på en dag i Palermo. Havnen er også et flott sted å ta en avslappende spasertur langs vannet eller nyte en deilig middag på en av de nærliggende restaurantene som serverer fersk sjømat. Hvis du er heldig, kan du også få se fiskerne som kommer tilbake med dagens fangst.

Palermo har en unik sjarm som vil fange hjertet ditt. Fra sin rike historie til sin fantastiske mat, er det mye å utforske i denne vakre italienske byen. Uansett hva du velger å gjøre, vil du bli inspirert av Palermos autentiske sjel og vennlige mennesker. Så pakk kofferten, dra til Sicilia, og nyt alt denne fantastiske byen har å tilby!

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00