Hjem » Palermo

Palermo

av Kristoffer
0 kommentarer

Palermo, hovedstaden på Sicilia, er en pulserende by med en rik historie, kultur og gastronomi. Denne italienske byen er kjent for sine fantastiske arkitektoniske skatter, vakre strender, livlige natteliv og deilige matretter. Enten du er en historieentusiast, en foodie, eller bare søker en unik opplevelse, vil Palermo definitivt ikke skuffe deg. I denne guiden vil vi utforske de beste tingene å se og gjøre, de beste restaurantene å prøve, nattklubber å besøke, og nærliggende byer å oppdage i Palermo.

Historie

Historien til Palermo er lang og kompleks, med spor av menneskelig bosetning som går tilbake til prehistorisk tid. Byen ble grunnlagt av fønikerne på 700-tallet f.Kr. og ble senere erobret av romerne. Under romertiden var Palermo en viktig havneby og et sentrum for handel og kultur.

I middelalderen ble Palermo erobret av forskjellige herskere, inkludert vandalene, goterne, bysantinerne og sarasenerne. På 800-tallet ble Palermo hovedstaden i det muslimske emiratet Sicilia, og byen opplevde en stor økonomisk, kulturell og arkitektonisk blomstring under arabisk styre. Mange av de berømte monumentene og bygningene i Palermo, som Palazzo dei Normanni og katedralen, har røtter fra denne perioden.

På 1000-tallet ble Palermo erobret av normannerne, ledet av Roger I av Sicilia. Under normansk styre ble Palermo et blomstrende kulturelt og religiøst sentrum, med byggingen av mange kirker, palasser og klostre. Palermo var også hovedstaden i kongedømmet Sicilia, som var et av de mest kulturelt mangfoldige kongedømmene i middelalderens Europa, med en blanding av kristen, muslimsk, jødisk og normannisk kultur.

I løpet av middelalderen og renessansen ble Palermo også et viktig senter for handel og sjøfart, med sterke bånd til andre middelhavsland og handelsruter. Byen ble også kjent for sin kunst, arkitektur og vitenskapelige bidrag, med berømte skoler for medisin, matematikk og filosofi.

I de senere århundrene har Palermo opplevd forskjellige politiske, sosiale og økonomiske endringer. Byen har vært under forskjellige herskere, inkludert spanske, franske og italienske, og har også vært et viktig senter for immigrasjon fra forskjellige deler av verden. Palermo har også vært vitne til politisk uro og økonomisk nedgang i moderne tid, men har fortsatt beholdt sin kulturelle arv og sjarm.

I dag er Palermo en pulserende by som tiltrekker seg turister fra hele verden med sin rike historie, kultur, arkitektur og gastronomi. Sporene av forskjellige kulturer og sivilisasjoner som har påvirket Palermo gjennom historien, er fortsatt synlige i byens arkitektur, kunst og kultur, og gjør det til et fascinerende reisemål for de som ønsker å utforske Sicilias rike historie og kulturarv.

Top 5 Ting å Se og Gjøre i Palermo

Palermo er en by full av fascinerende severdigheter og opplevelser. Her er de 5 beste tingene å se og gjøre i Palermo:

Palermo Katedral

Dette er en av de mest kjente attraksjonene i Palermo. Denne imponerende katedralen har en blanding av forskjellige arkitektoniske stiler, inkludert normannisk, arabisk og bysantinsk, og er kjent for sitt vakre mosaikkgulv og det imponerende kongelige kapellet.

Palazzo dei Normanni

Dette er et kongelig palass som har vært et viktig politisk senter i Palermo i mange århundrer. Palasset er kjent for sine vakre bysantinske mosaikker og kongelige leiligheter, inkludert Cappella Palatina som er kjent for sin fantastiske mosaikkdekorasjon.

Teatro Massimo

Dette er en av de mest kjente operahusene i Europa og er kjent for sin imponerende arkitektur og fantastiske akustikk. Teatret er også vertskap for et bredt utvalg av musikalske og teatralske forestillinger, og er et must-besøk for alle som er interessert i kultur og teater.

Mercato di Ballarò

Dette er en av Palermos eldste markeder, og er kjent for sitt livlige og fargerike miljø. Her kan du smake på lokale spesialiteter, kjøpe ferske råvarer, og oppleve den autentiske sicilianske kulturen.

Catacombe dei Cappuccini

Dette er et av de mest unike stedene å besøke i Palermo. Disse katakombene inneholder over 8000 mumifiserte kropper, inkludert prester, aristokrater og vanlige mennesker, og gir et fascinerende innblikk i siciliansk historie og kultur.

Topp 5 Restauranter

Palermo er også kjent for sin deilige matkultur, med et bredt utvalg av restauranter som serverer autentiske sicilianske retter. Her er de 5 beste restaurantene å prøve i Palermo:

 1. Trattoria Biondo– Dette er en populær familiedrevet restaurant som serverer klassiske sicilianske retter laget av ferske lokale råvarer. Her kan du prøve retter som pasta con le sarde (pasta med sardiner), arancini (risboller) og cannoli (siciliansk dessert).
 2. Antica Focacceria San Francesco– Dette er en historisk restaurant som har vært i drift siden 1834, og er kjent for sin autentiske sicilianske street food. Her kan du smake på retter som panelle (kikertpannekaker), sfincione (siciliansk pizza) og cassata (siciliansk kake).
 3. Osteria dei Vespri – Dette er en elegant restaurant som er kjent for sin moderne tolkning av sicilianske retter. Her kan du nyte retter som grillet svinekjøtt med fiken, pasta med blåskjell og pistasjkrem med sjokolade.
 4. Ristorante Ferro di Cavallo– Dette er en koselig restaurant som er kjent for sin autentiske sicilianske sjømat. Her kan du prøve retter som ferske sjøkreps, fiskesuppe og pasta med sjømat, alt laget med ferske lokale råvarer.
 5. Antico Caffè Spinnato– Dette er en historisk kafé og konditori som er kjent for sine deilige sicilianske desserter. Her kan du nyte klassikere som cannoli, cassata og granita (siciliansk isdrikk).

Beste Nattklubber i Palermo

Palermo er også kjent for sitt livlige natteliv, med et variert utvalg av nattklubber og barer å velge mellom. Her er noen av de beste nattklubbene i Palermo:

 1. Cantieri Culturali della Zisa– Dette er en populær nattklubb som ligger i et gammelt industriområde, og er kjent for sitt unike miljø og eklektiske musikk. Her kan du danse til ulike sjangre som elektronisk musikk, hip hop og reggae, og nyte den unike atmosfæren i dette historiske stedet.
 2. Morgana Club – Dette er en annen populær nattklubb som er kjent for sin varierte musikk og livlige atmosfære. Her kan du danse til ulike sjangre som pop, house, og latin musikk, og nyte en morsom kveld ute med venner.
 3. Le Cantine del Vesuvio– Dette er en nattklubb som er kjent for sin unike innredning, med vegger dekket av vinflasker. Her kan du danse til ulike sjangre som rock, reggae og pop, og nyte en autentisk italiensk nattklubbopplevelse.

Byer å besøke i nærheten av Palermo

Palermo er et flott utgangspunkt for å utforske andre vakre byer i nærheten. Her er noen anbefalte byer å besøke i nærheten av Palermo:

 1. Cefalù – Dette er en vakker kystby som ligger bare en time unna Palermo. Her kan du utforske de smale brosteinsgatene, besøke den imponerende katedralen og slappe av på den vakre sandstranden.
 2. Monreale – Dette er en historisk by som er kjent for sin fantastiske katedral og klostre. Her kan du beundre de vakre mosaikkene og nyte panoramautsikten over Palermo og det omkringliggende landskapet.
 3. Erice) – Dette er en middelalderby som ligger på en høyde og gir en fantastisk utsikt over havet. Her kan du spasere gjennom de brosteinsbelagte gatene, besøke de gamle kirkene og nyte den unike atmosfæren i denne historiske byen.
 4. Trapani – Dette er en annen vakker kystby som er kjent for sin gamle havn og vakre sandstrender. Her kan du utforske de gamle bymurene, besøke katedralen og ta en båttur til de nærliggende Egadi-øyene.
 5. Agrigento – Dette er en by som er kjent for sin arkeologiske park med imponerende greske tempelruiner. Her kan du lære om Sicilias gamle historie og kultur, og beundre de imponerende templene som er en del av UNESCOs verdensarvliste.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00