Hjem » Amalfikysten

Amalfikysten

av Kristoffer
0 kommentarer

Viltvoksende sitrontrær, pastellfargede hus som klamrer seg til klipper, turkise hav så langt øyet kan se; det er umulig å motstå sjarmen til Amalfikysten. Denne UNESCOs verdensarvlisten-destinasjonen er et symfonisk blanding av naturlig skjønnhet, rik historie og levende kultur som virkelig legger en betagende scene for alle eventyrlystne reisende.

En reise tilbake i tid: Amalfikystens historie

Amalfikysten, kjent på italiensk som Costiera Amalfitana, har en historie som er like fargerik som de fortryllende landskapene den har å tilby. Området var en gang en blomstrende maritim republikk som konkurrerte med store sjøfarer stater som Genova, Pisa og Venezia om kontroll over Middelhavet. Amalfikysten var også en sentral del av det bysantinske riket, og på reisen din kan du kan se denne innflytelsen i arkitekturen og kunsten som finnes i området.

Byer langs Amalfikysten

Langs kysten er det en rekke vakre byer og severdigheter du kan (og bør) besøke, listen hadde blitt for lang om vi skulle ramset opp alle, men her er noen av favorittbyene våre som vi anbefaler å besøke:

Positano

Den mest kjente byen på Amalfikysten, Positano, er kjent for sine fargerike, terrasserte hus som klatrer oppover fjellsidene og for å ha et livat uteliv. Her kan du utforsks de sjarmerende gatene fulle av butikker og gallerier, nyte en dag på den populære stranden Spiaggia Grande, eller besøk kirken Santa Maria Assunta, som er kjent for sitt svarte madonnaikon.

Amalfi

Amalfi er selve hjertet av kysten, en by kjent for sin rike historie som en gammel maritim supermakt. Er du på besøk her må du utforske den fantastiske Amalfi-katedralen. Denne er dedikert til apostelen Saint Andrew som er kjent for sin arabiske-normanniske arkitektoniske stil. Gå heller ikke gllipp av Museo della Carta, papirmuseet, som vitner om byens lange historie med papirproduksjon.

Ravello

Høyere oppe på klippene finner du Ravello, kjent for sin fantastiske utsikt over kysten og dens frodige hager. De bemerkelsesverdige villaene, Villa Rufolo og Villa Cimbrone, med deres frodige hager og fantastiske utsikt, er en opplevelse du ikke vil glemme. Ravello er også kjent for sin årlige musikkfestival, som tiltrekker artister og publikum fra hele verden.

Sorrento

På kystens vestlige ende, finner du den sjarmerende byen Sorrento, kjent for sin historie, kunst og kultur. Her kan du kan vandre langs de gamle gatene, besøke de fargerike keramikk butikkene, eller ta en tur til Marina Grande, en pittoresk fiskerlandsby.

Salerno

Salerno er en levende by som kombinerer rik historie med en moderne atmosfære. Nyt turer gatelangs i den gamle bydelen. med sin imponerende katedral og sjarmerende gater. Byen og området er absolutt verdt et besøk. Fra Salerno kan du også enkelt komme deg til Paestum, en gammel gresk by med noen av de best bevarte greske templene i verden.

Uimotståelige strender på Amalfikysten

Selvom det er mye annet å se langs Amalfikysten, så må du ikke glemme å besøke utrolige strendene. Deer kjent for sin naturlige skjønnhet og fantastiske utsikt, og da har man den perfekte settingen for en avslappende dag under solen. Noen av de beste strendene du bør besøke inkluderer:

  • Marina Grande: Dette er den største stranden i området og er ideell for familier med barn på grunn av sine rolige farvann og fasiliteter.
  • Duoglio Beach: En litt mer avsidesliggende strand, som kan nås via en lang trapp. Her kan du virkelig nyte freden og roen ved havet.

Bortgjemte perler og naturlige underverk

Amalfikysten er hjem til en rekke fantastiske naturlige underverk. En av de mest kjente er “Fjorden av Furore”, en naturlig fjord som er kjent for sin unike skjønnhet. Den lille stranden ved fjorden er et idyllisk sted å slappe av og nyte det krystallklare vannet.

En annen bemerkelsesverdig attraksjon er “Grotta dello Smeraldo” (Smaragdgrotten) i Conca dei Marini. Grotten er opplyst av en naturlig lysfenomen som gir vannet en imponerende smaragdgrønn farge.

Fascinerende kultur og livsstil på Amalfikysten

Livet på Amalfikysten har en treg og lett gange, preget av den typiske “dolce vita”-stilen. Innbyggerne er kjent for sin varme gjestfrihet, og de hilser besøkende med åpne armer. Når du utforsker byene, vil du merke at hver by har sitt eget særpreg, med unike tradisjoner og festivaler.

En av de mest kjente festivalene er “Festa del Pesce” (Fiskfestivalen) i Positano, hvor lokalbefolkningen feirer sin lange historie med fiske. På denne dagen fylles byen med deilige aromaer av forskjellige fiskeretter, mens musikk og dans skaper en livlig atmosfære.

Dagsturer fra Amalfikysten

Det er mange interessante steder å besøke rundt Amalfikysten. En dagstur til Pompeii og Herculaneum, to gamle romerske byer som ble ødelagt av utbruddet av Vesuv, er en uforglemmelig opplevelse. Hvis du er interessert i naturen, kan du vurdere en tur til Vesuv nasjonalpark, hvor du kan klatre opp til krateret av Vesuv og nyte en fantastisk utsikt over Napoli-bukten.

Reiseplaner og Transport

Når det gjelder å utforske Amalfikysten, er det flere alternativer. Du kan leie bil og kjøre selv, men vær oppmerksom på at veiene kan være smale og svingete. Alternativt er det lokale busser som går regelmessig mellom byene. For en mer pittoresk opplevelse, vurder å ta en båttur langs kysten.

For en en-ukers tur, kan en ideell reiserute starte med et par dager i Positano, etterfulgt av en dag i Amalfi og en dag i Ravello. Du kan også inkludere en dagstur til Capri, en øy kjent for sin skjønnhet.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00