Hjem » Albir

Albir

av Kristoffer
0 kommentarer

En Guide til Costa Blancas perle

lbir har en lang og rik historie, som går tilbake til antikken. I romertiden var området kjent som Alonis, og var en viktig handelsplass på kysten av Costa Blanca. Senere, under maurernes innflytelse, ble området kjent som Albuhera, og det var da byens landbruk og kunstneriske kultur begynte å blomstre.

I det 19. århundre, etter flere århundrer med maurisk herredømme, ble området erobret av kristne tropper. På denne tiden begynte Albir å vokse som en fiskerlandsby, og fiskeri ble en viktig næring i området. I løpet av de neste tiårene utviklet Albir seg gradvis til å bli en populær badeby, og i 1950-årene begynte turistindustrien å ta av.

I dag er Albir et populært reisemål for turister fra hele verden, og byen har klart å bevare mye av sin opprinnelige sjarm og autentisitet. Selv om byen har gjennomgått store forandringer de siste årene, har den klart å beholde mye av sin historie og kultur.

I byens sentrum finner man fortsatt de gamle, smale gatene og de hvitkalkede husene som har preget området i århundrer. En av de mest populære attraksjonene i Albir er det gamle fyrtårnet, som ble bygget i det 16. århundre og fortsatt står som et symbol på byens maritime arv.

Selv om turisme har blitt en viktig inntektskilde for Albir, har byen fortsatt et sterkt lokalsamfunn og et rikt kulturliv. Hvert år arrangeres det flere festivaler og arrangementer, som gir besøkende muligheten til å oppleve byens tradisjoner og kultur på nært hold.

Reise til Albir

Albir ligger kun en kort kjøretur fra Alicante flyplass, og det er enkelt å leie bil eller ta buss til byen. Det er også gode togforbindelser til byer langs kysten, inkludert Valencia og Barcelona.

De beste strendene

Albir har noen av de beste strendene langs Costa Blancas kyst og det er flere gode alternativer å velge mellom. Er du ikke så glad i å ligge der med alle de andre turistene har vi noen tips til deg og.

Playa de Albir

Playa de Albir er byens hovedstrand og ligger rett ved sentrum. Stranden har fin, gylden sand og klart vann. Det er også en rekke restauranter og barer langs strandpromenaden. Denne stranden er perfekt for å slappe av i solen og nyte utsikten over fjellene i bakgrunnen. Nydelig strand men også mye folk.

Cala del Metge

Cala del Metge er en liten, bortgjemt strand som ligger mellom Albir og Altea. Stranden er omgitt av klipper og krystallklart vann. Det er et flott sted for snorkling og avslapning, og det er også en liten restaurant som serverer fersk sjømat. Her er det også litt færre turister og et koseligere alternativ enn hovedstranda.

Cala de La Mina

Cala de La Mina er en annen liten strand som ligger like utenfor Albir. Stranden er omgitt av klipper og har krystallklart vann. Det er også en fin tursti som går langs kysten, og man kan nyte en vakker panoramautsikt over havet og fjellene.

Playa del Albir Naturist Beach

For de som ønsker en mer avslappet atmosfære, er Playa del Albir Naturist Beach et flott alternativ. Denne strenden ligger like ved hovedstranden, men er mer privat og rolig. Det er også en nudistcamping i nærheten av stranden.

Attraksjoner

Albir er ikke bare et flott reisemål for strandløver og nattugler, men det finnes også mange attraksjoner som er verdt å besøke. Her er noe av det du bør se og oppleve her.

Parque Natural de la Serra Gelada

Dette naturreservatet tilbyr en fantastisk tur- og sykkelsti som fører deg gjennom en av de vakreste og mest naturskjønne områdene i Spania. Her kan du nyte fantastisk utsikt over havet og fjellene.

Albir Fyrtårn

Denne historiske fyrtårnet har vært et landemerke i Albir siden det ble bygget på midten av 1800-tallet. Du kan klatre til toppen for en fantastisk utsikt over byen og havet.

Albir Strandpromenade

Denne vakre strandpromenaden strekker seg langs hele kystlinjen og er et flott sted å spasere, sykle eller jogge mens du nyter utsikten over havet.

Museo al Aire Libre Villa Romana de l’Albir

Dette er et utendørsmuseum som viser restene av en romersk villa fra det 4. århundre. Her kan du utforske ruinene og lære om historien til det romerske imperiet.

Algar-fossene

Dette vakre fossefallet ligger like utenfor Albir og er et flott sted å besøke for å nyte naturen. Du kan svømme i de krystallklare bassengene under fossen eller gå på en guidet tur for å lære om økologien og historien til området.

Placa del Castell

Dette er et historisk torg med flott utsikt over havet og omgivelsene. Du kan besøke det gamle slottet som ligger på torget og lære mer om Albirs historie.

De beste restaurantene i Albir

Byen har et godt utvalg av gode restauranter og vet du hvor du skal gå kan du finne noen virkelig perler. Restaurantene som ligger enklest til er ikke alltid (les sjeldent) de beste. Se og spør de lokale om tips, da finner du plutselig noen små koselige restauranter med den aller beste mate. Dette er noen av våre tips, men leter du litt finner du nok flere.

Restaurante La Taberna del Puerto

Denne restauranten serverer deilig sjømat og har en fantastisk beliggenhet ved havnen. Du kan nyte fersk fisk og skalldyr mens du nyter utsikten over havnen. Her skjer det hele tiden noe med båter som går inn og ut og mennesker på farten.

Restaurante Rias Baixas

Dette er en av de mest populære restaurantene i Albir og det er ikke uten grunn. Her får du deilig spansk mat av høy kvalitet. Restauranten er kjent for sine tapasretter, men de har også en rekke andre retter som paella, stekt fisk og kjøttretter.

El Chiringuito

Dette er en nok en av de mest avslappende restaurantene i Albir, plassert rett ved stranden. Her får du servert deilig middelhavsmat, og du kan nyte maten mens du lytter til bølgene fra havet.

Restaurante La Lluna

Dette er en gourmetrestaurant som serverer moderne, kreative retter. Restauranten har en flott beliggenhet i sentrum av Albir, og de har en fantastisk vinkjeller med et stort utvalg av spanske og internasjonale viner. Litt høyere priser men maten er fantastisk.

Pizzeria Il Padrino

Dette er en av de beste pizzarestaurantene i Albir, og de har et stort utvalg av pizzaer å velge mellom. Restauranten er kjent for sin gode service og sine velsmakende pizzaer. Utvalget er stort så prøv litt forskjellig er vårt tips.

La Taperia

Det blir ikke mer spansk enn tapas og dette er en koselig liten tapasrestaurant som ligger i sentrum av Albir. De serverer et stort utvalg av tapasretter og spesialiteter fra det spanske kjøkkenet.

Utesteder i Albir

Byen har et godt utvalg av ting å gjøre på natta med og har flere gode utesteder. Vi har ikke testet alle men dette er en liten liste for å få deg igang.

Havana Beach Club: Dette er en av de mest populære klubbene i Albir, og tilbyr en fantastisk utsikt over stranden. Her kan du danse til fengende rytmer og nyte cocktailer mens du ser på solnedgangen.

Ku Lounge Bar: Denne moderne baren tilbyr et stort utvalg av drinker og har en livlig atmosfære. Musikk fra kjente DJ-er og et dansegulv gir en ekte klubbopplevelse.

Z-Club: Dette er en annen av de mest populære klubbene i Albir. Med sin beliggenhet midt i sentrum, tilbyr Z-Club musikk og dans hele natten lang.

Sinatras: Dette er en av de eldste barene i Albir, og har vært åpen i over 30 år. Her kan du nyte live musikk og en variert meny av drikkevarer.

La Rumba: Denne latinamerikanske baren har en unik atmosfære med salsa- og bachata-musikk og levende underholdning. La Rumba tilbyr også dansetimer for de som ønsker å lære seg disse populære dansestilene.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00