Hjem » Alcudia

Alcudia

av Kristoffer
0 kommentarer

En guide til Mallorcas vakre by

Alcudia er en vakker by på den nordlige delen av øya Mallorca i Spania. Byen har en fascinerende historie som går tilbake til romertiden, og dens gamle bydel har blitt bevart og restaurert på en utmerket måte. Med flotte strender, utmerkede restauranter og en rekke aktiviteter å velge mellom, er Alcudia et populært reisemål for turister.

Historien til Alcudia

Begynnelsen av Alcudias historie kan spores tilbake til romertiden, da byen ble grunnlagt rundt 123 f.Kr. Under det romerske imperiet var Alcudia en viktig handelsby på øya, og den ble beskyttet av en stor bymur som fremdeles står i dag. Etter romerne ble øya okkupert av maurerne, og de la igjen sitt preg på byen, spesielt i form av det mauriske slottet, som ligger på en høyde med utsikt over byen.

I middelalderen ble Alcudia erobret av den kristne kongen Jaume I, og byen ble innlemmet i det kristne kongeriket Aragon. Under den spanske borgerkrigen på 1930-tallet var Alcudia et viktig område for republikanske styrker, og det er fremdeles synlige tegn på kampene som ble utkjempet i området.

I dag er Alcudia en populær turistby på Mallorca, kjent for sin historiske gamleby og vakre strender. Byen har også en livlig restaurant- og utelivsscene, og er et populært reisemål for familier og par som søker sol, sjø og historie.

Attraksjoner på Alcudia

En av de mest populære attraksjonene i Alcudia er bymuren, som er en av de best bevarte i hele Spania. Den ble bygget av romerne i det andre århundre e.Kr. og ble senere forsterket av maurerne og kristne konger. Muren omgir hele den gamlebyen og har flere imponerende porter, som Porta de Moll eller Porta de Xara.

En annen attraksjon i Alcudia er det mauriske slottet, som ble bygget av maurerne i det 13. århundre og ligger på en høyde med panoramautsikt over byen og havet. Slottet ble senere utvidet av kristne konger og brukt som forsvarsverk.

For de som er interessert i kirker og klostre, er Alcudia hjemsted for flere bemerkelsesverdige religiøse bygninger, inkludert klosteret Sant Jaume og kirken Sant Francesc.

For de som ønsker å utforske området rundt Alcudia, er naturparken Albufera et must-see. Parken ligger like utenfor byen og er hjemsted for en rekke sjeldne fuglearter og annet dyreliv, samt et vakkert våtmarksområde som kan utforskes til fots eller på sykkel.

Strender på Alcudia

Besøker du Alcudia finner du noen av de beste strendene på Mallorca, og er et perfekt sted å besøke for de som ønsker å nyte sol og hav. Her er noen av de beste strendene i Alcudia:

Playa de Muro

Dette er en av de mest populære strendene i Alcudia, og med god grunn. Den kilometerlange sandstranden er ren og har krystallklart vann. Det finnes mange solsenger og parasoller langs stranden, og det er også mulig å leie vannsportutstyr som padlebrett og kajakker.

Alcudia-stranden

Denne vakre stranden ligger rett ved gamlebyen i Alcudia. Den er mindre overfylt enn Playa de Muro, og er perfekt for de som ønsker en roligere strandopplevelse. Sanden er fin og vannet er klart og rolig.

Es Coll Baix

Dette er en av de mest avsidesliggende strendene i Alcudia, og det tar litt tid å komme seg dit. Men det er absolutt verdt turen. Stranden ligger mellom to klipper, og det krystallklare vannet er perfekt for snorkling og bading.

Sant Juan-stranden

Dette er en annen vakker strand som ligger rett ved gamlebyen i Alcudia. Stranden er mindre enn Playa de Muro, men det er fortsatt mange fasiliteter tilgjengelig, inkludert solsenger og parasoller. Sanden er fin og vannet er klart og rolig.

Can Picafort-stranden

Denne vakre stranden ligger rett utenfor Alcudia, og er kjent for sin fine sand og klare vann. Det finnes mange solsenger og parasoller langs stranden, og det er også mulig å leie vannsportutstyr som padlebrett og kajakker.

Restauranter i Alcudia

Byen er ikke bare kjent for vakre strender og natur, her finner du også noen av de beste restaurantene på Mallorca. Fra autentiske lokale spesialiteter til internasjonale retter, Alcudia har noe for enhver smak. Vi skulle gjerne ramset opp alle men dette er noen av våre favoritter.

Restaurante Jardin: Dette er en av de mest populære restaurantene i Alcudia, kjent for sin elegante atmosfære og innovative matlagingsteknikker. Restauranten har en stor hage og en sjarmerende uteplass, hvor gjestene kan nyte deilig mat og drikke.

S’Arc: En annen topp restaurant i Alcudia, S’Arc er kjent for sin imponerende sjømat og lokale spesialiteter. Med en koselig atmosfære og vennlig service, er dette et flott sted å nyte en avslappet middag.

Sa Placa: Sa Placa har en av de beste utsiktene i Alcudia, med utsikt over byens torg og den vakre kirken. Restauranten serverer moderne internasjonale retter, samt tradisjonelle mallorcanske spesialiteter.

La Terraza: Denne restauranten er perfekt for de som ønsker å nyte en avslappet lunsj eller middag ved stranden. Med en av de beste beliggenhetene i Alcudia, er La Terraza et flott sted å nyte en iskald drink og deilig mat.

Bistro Mar: Bistro Mar er kjent for sin vakre sjøutsikt og deilige retter. Med en koselig atmosfære og god service, er dette et flott sted å tilbringe en kveld med venner eller familie.

Utesteder på Alcudia

Er du eller skal du på ferie hit trenger du ikke være redd for at det er lite å gjøre når sola går ned. Byen er kjent for å ha et bra uteliv med flere gode utesteder og mye liv. Dette er noen av våre favoritter.

Menta Disco: Dette er en av de mest populære nattklubbene i Alcudia, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Med sitt imponerende lysshow og DJ-er som spiller den nyeste musikken, er det en utmerket destinasjon for de som ønsker å danse hele natten lang.

Banana Club: Banana Club er en av de mest kjente barene i Alcudia. Den ligger ved stranden og har en fantastisk utsikt over havet. Med livlig musikk og et stort utvalg av drinker, er dette et flott sted å starte en kveld på byen.

Heaven Disco: Denne nattklubben er perfekt for de som ønsker å danse til house- og techno-musikk. Med sitt store dansegulv og høyt volum, er det en av de mest populære nattklubbene i Alcudia.

Waikiki Beach Club: Dette er en av de mest eksklusive klubbene i Alcudia. Med sin fantastiske beliggenhet ved stranden og utsøkte cocktailer, er det et flott sted å tilbringe en kveld med venner.

Bar 35: Hvis du leter etter en mer avslappet atmosfære, er Bar 35 stedet å gå. Den har en koselig terrasse og en lang liste med cocktailer og drinker. Med levende musikk og vennlige mennesker, er dette en av de mest populære barene i Alcudia.

Hvilken er den beste tiden å besøke Alcudia på?

Den beste tiden å besøke Alcudia på er fra mai til oktober når været er varmt og solfylt. Juli og august kan være veldig varmt, så det kan være lurt å unngå disse månedene hvis du ikke liker høye temperaturer.

Hvilke er de beste strendene i Alcudia?

De beste strendene i Alcudia er Playa de Alcudia, Playa de Muro, og Playa de Formentor. Her finner du krystallklart vann og myk, hvit sand.

Hvilke er de beste restaurantene i Alcudia?

Det er mange flotte restauranter i Alcudia. Noen av de beste inkluderer Restaurante Jardín, Bistro 1909, og La Terraza. Disse restaurantene har et variert utvalg av mat fra spansk til italiensk, og er kjent for sin gode kvalitet og service.

Hvilke er de beste restaurantene i Alcudia?

Populære aktiviteter i Alcudia inkluderer vannsport som jetski, paddleboarding og kitesurfing. Du kan også besøke den gamle bydelen i Alcudia og se de historiske landemerkene som Sant Jaume-kyrken og Rådhuset. Det er også flere turløyper i nærheten av Alcudia som tilbyr fantastisk utsikt over fjellene og havet.

Hvor langt unna ligger Palma fra Alcudia?

Palma ligger omtrent 60 kilometer sørvest for Alcudia. Det er en enkel kjøretur på omtrent en time fra Alcudia til Palma, og det er også mulig å ta buss eller taxi.

Hvilke er de beste hotellene i Alcudia?

Noen av de beste hotellene i Alcudia inkluderer Hotel Illa d’Or, Zafiro Palace Alcudia, og Iberostar Ciudad Blanca. Disse hotellene har fantastisk utsikt over havet, gode fasiliteter og høy kvalitet på tjenestene.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00