Hjem » Palma De Mallorca

Palma De Mallorca

av Kristoffer
0 kommentarer

Midt i Middelhavet finner vi den spanske øya Mallorca og hovedstaden Palma de Mallorca. Byen har over 400 000 innbyggere, men besøkes av millioner av turister hvert år. Øya er kjent for sin fantastiske arkitektur, vakre strender og deilige spanske retter. Det er mange grunner til at du bør reise til Palma, og etter å ha lest denne artikkelen håper vi du ønsker å gjøre det samme. Sjekk også ut vår oversikt og vår oversikt over de beste hotellene på Mallorca

Historie og kultur

Palma de Mallorca er en øy med en lang og spennende historie, helt tilbake til romertiden. I middelalderen var byen et viktig handels- og kultursenter for hele regionen. Spanske, muslimske og jødiske kulturer kom hit, og ga byen den unike og mangfoldige kulturen den har i dag.

En av de mest kjente severdighetene i Palma de Mallorca (i hvert fall den mest fotograferte) er La Seu-katedralen. Denne vakre gotiske katedralen ble bygget mellom 1200- og 1500-tallet, og er en av de mest imponerende religiøse bygningene i Spania. Utsikten fra katedralen er imponerende, med sitt massive rosevindu og skulpturelle detaljer.

En annen populær attraksjon i Palma de Mallorca er slottet Castell de Bellver. Bygget på 1300-tallet, er dette imponerende slottet slående for sin unike sirkulære form. Slottet ble tidligere brukt som fengsel og militærbase, men i dag er det åpent for publikum som museum.

Hvis det er andre aktiviteter enn soling som appellerer til deg, har Palma de Mallorca mange andre interessante museer og gallerier. Du kan besøke Museum of Contemporary Art, som har en imponerende kunstsamling, og Pilar Joan Miró Foundation, som huser en stor samling verk av den kjente maleren Joan Miró.

Gamlebyen

Gamlebyen i Palma de Mallorca, også kjent som «La Ciutat» på katalansk, er en opplevelse i seg selv. Uansett hvor du går her, finner du sjarmerende smug og torg, som sjarmerende Plaza Mayor og Plaza del Cote. Disse torgene er omgitt av vakker arkitektur og er perfekte for å sette seg ned med en kaffe eller et glass vin.

En annen kjent attraksjon i gamlebyen er Almudena-palasset. Dette er et kongelig palass som dateres tilbake til den mauriske perioden. Nå åpent for publikum, huser palasset en samling av kunst og gjenstander fra Mallorcas historie. Vi anbefaler deg å besøke siden det er en flott opplevelse.

Gamlebyen er naturligvis også et flott sted for shopping og matopplevelser. Det er mange sjarmerende små butikker som selger lokale produkter og suvenirer, samt mange gode restauranter som serverer tradisjonell mallorcansk mat og internasjonale retter.

Strender og natur

En av grunnene til at mange forelsker seg i Palma de Mallorca er på grunn av de vakre strendene og den fantastiske naturen. Det er mange vakre strender i og rundt byen, inkludert Playa de Palma, Playa Calamaje og Playa Ilets. Disse strendene har klart vann perfekt for soling og bading.

Det er også mange flotte turstier å velge mellom, og mange sykkelruter å velge mellom rundt Palma de Mallorca. En av de mest populære turene er til Tramuntana-fjellene, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Mat og drikke

Spania og Palma de Mallorca er kjent for sin mat og vin. Det er mange flotte restauranter og kafeer i byen som serverer tradisjonell mallorcansk mat, inkludert fersk sjømat, tapas og sobrasada, en spansk pølse laget med svinekjøtt (anbefalt, veldig bra). Palma de Mallorca er også kjent for sin lokale vin, og det er mange vingårder i området som tilbyr vinsmaking og omvisninger.

En av de mest populære matopplevelsene vi anbefaler alle å besøke i Palma de Mallorca er Mercat de l’Olivar, et stort og yrende matmarked som selger ferske råvarer og lokale spesialiteter. Her kan du kjøpe alt fra fersk sjømat, kjøtt, oster, frukt og grønnsaker til lokale delikatesser som ensaimadas.

Shopping

Palma de Mallorca er også et flott sted for shopping, avhengig av eurokursen. Du finner et nesten uendelig utvalg av butikker og kjøpesentre som tilbyr alt fra eksklusive designerklær og tilbehør til lokale produkter og suvenirer.

Paseo del Borne er en populær handlegate i Palma de Mallorca, med butikker fra internasjonale merker som Louis Vuitton og Hugo Boss, samt lokale butikker som selger keramikk, lærvarer og smykker. Andre populære kjøpesentre du bør besøke inkluderer Porto Pi Centro og FAN Mallorca Shopping.

Uteliv

Hvis du liker å danse, har Palma de Mallorca absolutt et rikt og pulserende natteliv, med mange barer og klubber som er åpne til sent. Det mest populære utelivsområdet er Paseo Maritimo, en lang gate langs havnen med barer og nattklubber. Perfekt for barromssamlinger. Rundt gamlebyen finner du også litt roligere, men veldig koselige barer og puber hvor du kan nyte en avslappende drink og atmosfære.

Mallorca er den største øya på Balearene og et av Spanias mest populære feriemål. Det er mange flotte feriebyer på øya, med vakre strender, fantastisk natur og et rikt kulturliv. Noen av de mest populære feriebyene på Mallorca inkluderer:

  1. Palma de Mallorca: Øyas hovedstad er en levende by med en vakker gammel by, vakre strender og en imponerende katedral. Palma har også mange restauranter, barer og klubber.
  2. ,Alcudia: Alcudia ligger nord på øya og har en vakker gammel by, vakre strender og mange aktiviteter for hele familien. Byen har også mange restauranter, barer og nattklubber.
  3. Calamillo: Calamillo ligger på østkysten av Mallorca, og er en av øyas mest populære feriebyer. Byen har vakre strender, mange restauranter, barer og butikker.
  4. Magaluf: Magaluf er kjent for sitt livlige natteliv, og er en av Mallorcas mest populære feriebyer for unge mennesker. Byen har også vakre strender og mange restauranter og barer.
  5. Santa Ponsa: Santa Ponsa ligger sørvest på øya og har vakre strender, mange restauranter og barer, og en vakker marina. Byen er også et populært feriemål for golfentusiaster.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00