Hjem » Alicante

Alicante

av Kristoffer
0 kommentarer

Alicante er den berømte perlen ved Costa Blanca som har vært elsket av solhungrige nordmenn i mange år. Dette er en sjarmerende havneby som ligger ved Middelhavskysten i Spania. Byen har en rik historie som går tilbake til antikken, og har gjennom årene vært bebodd av forskjellige sivilisasjoner. Både romerne og maurerne har hatt sine perioder her og alle har etterlatt seg et tydelig preg på byens arkitektur og kultur.

Historie

Historien til Alicante strekker seg så langt tilbake som til rundt 5000 år f.Kr., med de første bosetningene etablert av jeger-samlere. Romerne grunnla i sin tid byen som “Lucentum” rundt 324 f.Kr., og under deres styre vokste byen til å bli en viktig havn og handelssenter. Etter Romerrikets fall kom byen under muslimsk styre, og ble så en viktig by i det mauriske Spania. Under denne perioden ble byens navn endret til “Al-Laqant”, som senere ble til det moderne “Alicante” som vi alle kjenner så godt idag.

På 1200-tallet ble byen erobret av de kristne kongedømmene Aragon og Castilla, og begynte en ny periode med vekst og velstand. I løpet av de påfølgende århundrene utviklet Alicante seg til å bli en viktig handels- og kulturell sentrum. Idag er den en av de mest populære turistmålene i Spania.

Opplevelsen

Alicante har en rik kulturarv og her finner du mange museer, kirker og historiske bygninger. Castillo de Santa Bárbara, en imponerende festning som troner over byen, er et av de mest kjente landemerkene i Alicante. Her får du en fantastisk utsikt over byen og havet. Explanada de España, en vakker palmekledd promenade som strekker seg langs havnen, og er det perfekte stedet for en rolig spasertur eller for å nyte en drink.

I dag er Alicante en livlig og kosmopolitisk by, med en blanding av moderne og historiske elementer. Med sine vakre strender, deilige mat, vennlige mennesker og rike kulturarv, er det ingen overraskelse at Alicante er et av de mest elskede reisemålene i Spania.

7 severdigheter du må se i Alicante

Castillo de Santa Bárbara

Besøker du Alicantene kommer du ikke unna denne festningen, og den er ikke overaskende også den mest populære attraksjonen. Dette er en av de mest imponerende festningene i Spania og den troner over byen på Benacantil-åsen. Fra festningen får man en fantastisk utsikt over Alicante og Middelhavet. Festeningen har en rik historie som strekker seg tilbake til romertiden, og har vært en viktig forsvarsstruktur gjennom århundrene.

Explanada de España

Dette er en av de vakreste promenadene i Spania, med sin palmekledde alle og mosaikkbelagte gangvei. Det er et populært sted for både lokale og turister å spasere. Sett deg ned på en av kafeene eller bare nyt atmosfæren. Her finner du forskjellige typer underholdning hver dag.

Barrio de Santa Cruz

Dette er den gamle bydelen i Alicante, med trange gater, fargerike hus og en sjarmerende atmosfære. Det er et flott sted å vandre rundt, oppdage små butikker og spise i noen av de mange tapasbarene. Bydelen er perfekt for en vandretur på kveldene,

Playa del Postiguet

Dette er bystranden i Alicante, og et populært sted for både lokalbefolkningen og turister å tilbringe dagen. Stranden er bred og har fin, gyllen sand. Den er med andre ord et perfekt sted for å slappe av, sole seg og svømme.

Mercado Central

Dette er det sentrale markedet i Alicante, og et flott sted å oppdage lokale produkter. Her finner du et stort utvalg av frukt, grønnsaker, fisk, kjøtt og ost. Bygningen i seg selv er også verdt å se, med sin vakre modernistiske arkitektur.

Basilica de Santa Maria

Dette er den eldste kirken i Alicante, og ligger i hjertet av gamlebyen. Den har en vakker barokk fasade og et imponerende interiør med gulldekorasjoner og vakre malerier.

Museo de Arte Contemporáneo de Alicante (MACA)

Dette museet har en imponerende samling av moderne og samtidskunst, med verk av kunstnere som Picasso, Dalí og Miró. Bygningen i seg selv er også verdt et besøk, med sin moderne arkitektur og flotte beliggenhet ved Plaza de Santa María.

Områder i og rundt Alicante

Alicante er en spennende by med mange muligheter, her finner du alt fra den historiske gamlebyen til de trendy nabolagene, strendene og forstedene:

Barrio de Santa Cruz

Dette er gamlebyen i Alicante, med sine trange gater, fargerike hus, og sjarmerende atmosfære. Det er et flott sted å vandre rundt, oppdage små butikker og spise i noen av de mange tapasbarene.

Explanada de España

Dette er hjertet av Alicante, en vakker promenade ved havnen som er foret med palmer og har en mosaikk belagt gangvei. Det er et populært sted for både lokalbefolkningen og turister for en rolig spasertur eller en kopp kaffe på en av de mange kaféene.

Playa del Postiguet

Denne bystranden er et av de mest populære stedene i Alicante for å slappe av og nyte solen. Den har fin, gyllen sand og klart, blått vann, og er omgitt av restauranter og barer.

El Barrio

Dette er nattelivsområdet i Alicante, med mange barer, klubber og restauranter. Det er et flott sted å gå ut og nyte natten, spesielt i helgene når det er mest livlig.

San Juan Beach

Her finner du en av de mest populære strendene i Alicante-området, kun noen kilometer nord for byen. San Juan har en bred strand med fin sand og klart vann, og er omgitt av restauranter, barer og hoteller.

Albufereta

Dette er et boligområde som ligger mellom Alicante og San Juan Beach. Det har sin egen strand, Playa de la Albufereta, samt en marina og flere restauranter og butikker.

El Palmeral

Dette er en stor park som ligger sør for Alicante, og er et flott sted for en piknik, en joggetur, eller bare en rolig spasertur. Det har mange palmer, blomsterbed og dammer, samt lekeplasser for barn.

Restauranter i Alicante

Alicante er kjent for sin deilige mat og du har et stort utvalg av restauranter å velge mellom. Her finner du alt fra fine dining på michelin stjerne restauranter til små hyggelig tavernaer gjemt bort i en bakgate med kun plass til 5 om gangen. Her er fem av de beste restaurantene i Alicante, basert på anmeldelser fra både lokalbefolkningen og turister:

  1. La Taberna del Gourmet: Dette er en av de mest kjente og populære restaurantene i Alicante. Restaurantem har, ikke uten grunn, mottatt flere utmerkelser for sin innovative mat. Menyen byr på en moderne vri på tradisjonelle spanske retter, og du kan finner også en imponerende vinliste.
  2. Monastrell: Denne restauranten har en Michelin-stjerne så her vet du at maten er spektakulær og de er kjent for sin kreative og velsmakende mat. Menyen endres i tråd med sesongen og hvilke råvarer som er best på den tiden.
  3. Piripi: Her finner du en moderne og trendy restaurant som ligger midt i sentrum av Alicante. På meney finner du en blanding av tradisjonelle spanske retter og mer moderne kreasjoner, alle laget med ferske, kvalitets ingredienser.
  4. Casa Mono: Ser du etter en sjarmerende og intim restaurant med god mat er dette et godt valg. Restauranten ligger i den gamle bydelen i Alicante og en meny som inkluderer en rekke tapas og andre spanske retter, alle tilberedt med en moderne vri.
  5. Dársena: Denne restauranten ligger på marinaen i Alicante så her kan du nye god mat og minst like god utsikt. På menyen finner du selvfølgelig en rekke sjømatretter, samt noen tradisjonelle spanske retter. Restauranten er også kjent for sin paella, som er en av de beste i byen.

Fly til Alicante

Så populært som Alicante er blant nordmenn er det ikke overraskende et godt utvalg av selskaper som fly hit. Med direktefly fra Oslo bruker du ca. 3timer og 40 minutter. Både Norwegian, SAS og Ryanair har direktefly hit store deler av året. I tillegg vil du finne egne med med reiseselskap som Ving og Tui.

Hotell Alicante

Se oversikten vår hotell i alicante

Ofte stilte spørsmål

Hva er den beste tiden å besøke Alicante på?

Den beste tiden å besøke Alicante på er i vår- og høstsesongen, da temperaturene er milde og det er mindre folk. Sommermånedene kan være veldig varme og travle, mens vinteren generelt er mild men kan være uforutsigbar.

Hvilke strender anbefales i Alicante?

Playa del Postiguet er den mest populære bystranden i Alicante, og er flott for en dag med sol og svømming. San Juan Beach, litt lenger nord, er også veldig populær og har en bred strand med fin sand og klart vann.

Hva er de viktigste severdighetene i Alicante?

Noen av de viktigste severdighetene i Alicante inkluderer Castillo de Santa Bárbara, en imponerende festning som troner over byen, Explanada de España, en vakker palmekledd promenade, og den gamle bydelen Barrio de Santa Cruz.

Hvilke dagsturer anbefales fra Alicante?

Det er mange flotte dagsturer fra Alicante, inkludert en tur til den vakre byen Valencia, en tur til den historiske byen Murcia, eller en tur til den pittoreske fjellbyen Guadalest.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00