Hjem » Barcelona

Barcelona

av Kristoffer
0 kommentarer

Barcelona er nordmenns favoritt reise mål i Spania. Her finner man sol og varme samt en by som kan tilby det meste, fra kultur og historie til fantastisk mat og et yrende natteliv. Byen ,som er hovedstaden i Catalonia-regionen, tiltrekker seg ikke bare nordmenn, men besøkende fra hele verden . Har du lyst til å besøke en by som kan tilby alt fra lang sandstrender til den beste tapasen i verden er dette byen du må besøke.

Historie og kultur i Barcelona – Oppdag byens rike arv

Barcelona har en fascinerende historie som strekker seg tilbake til romertiden. Byen ble grunnlagt som en romersk koloni kalt “Barcino” helt tilbake i det 1. århundre f.Kr. Barcelona har også en unik kultur på grunn av sin beliggenhet i Catalonia-regionen, som har sin egen språk, katalansk, og sin egen kulturelle identitet.

En av de mest kjente attraksjonene i Barcelona er den ikoniske basilikaen Sagrada Familia, designet av den berømte arkitekten Antoni Gaudí. Byggingen av basilikaen ble startet i 1882 og er ennå ikke fullført. Den er likevel en av de mest besøkte, og ikke minst fotograferte, attraksjonene i Barcelona.

En annen populær attraksjon er Park Güell som også ble designet av Gaudí. Dette er en offentlig park som er kjent for sine fantastiske benker, dekket av mosaikk, terrasserte hager. Det skader heller ikke at du får den beste utsikten i byen.

Opplev det beste av Barcelona – Hva bør du se og gjøre

Barcelona har mye å tilby for besøkende som ønsker å oppleve det beste av byen. Her er noen av de beste tingene å se og gjøre:

La Rambla – Barcelonas mest kjente og livligste gate som er en opplevelse i seg selv. Her finner du et yrende gateliv f fyllt opp av gateartister, musikere, butikker og kafeer. Ta deg en spasertur langs La Rambla eller bare sett deg ned og nyt atmosfæren i den berømte gaten.

Barri Gòtic – er det gotiske kvartalet i Barcelona. Området er er kjent for sine smale middelalderske gater, gamle kirker og for sin spennende arkitektur. Her kan du utforske de trange gate og få nye opplevelser rundt hvert hjørne. Husk å få med den vakre gotiske katedralen og den gamle romerske muren.

Montjuïc – er en ås som gir deg fantastisk utsikt over byen og Middelhavet. Her ligger det også flere museer, bla. Miró-museet og Det nasjonale kunstmuseet i Catalonia. Tar du taubanen opp til Montjuïc kan du nyte panorama utsikten over Barcelona og havnen.

Barceloneta-stranden – Barcelona er kjent for sine vakre strender, men ingen er vel mer berømt enn populære Barceloneta. Denne stranden er kjent for sitt klare vann, gyldne sand og et livlige strandliv. Slapp av på stranden, ta deg en dukkert i Middelhavet eller nyt en deilig sjømatmiddag på en av de mange restaurantene ved stranden.

Picasso-museet – Dette er et museum dedikert til den berømte kunstneren Pablo Picasso som hadde sterke bånd til Barcelona. I museet kan du se en omfattende samling av Picassos verker, inkludert noen av hans tidlige mesterverk. Dette er en spennende opplevelse uavhengig av om du er kunst elsker eller bare vil se og oppdage noe litt utenom det vanlig.

Magic Fountain of Montjuïc – er en spektakulær fontene hvor du kan oppleve et fantastisk lys- og lydshow om kvelden. Fontenen er en populær attraksjon for både lokalbefolkningen og besøkende og kan tilby en helt fantastiske atmosfære.

Gastronomi i Barcelona – Prøv de lokale delikatessene

Barcelona er nok aller best kjent for paella og tapas, men det er flere lokale delikatesser som du må prøve når du er i byen.

Tapas – Barcelona verdenskjent for sin sin tapaskultur. Her får du små retter som deles mellom de på bordet. Hva du kan velge mellom er forskjellige fra sted til sted men som regel typer tapas som patatas bravas (poteter med krydret tomatsaus), gambas al ajillo (hvitløksstekte reker) og jamón ibérico (iberisk skinke).

Paella – Dette er en klassisk spansk rett som du må prøve mens du er i Barcelona. Paella er en risrett med sjømat, safran og grønnsaker, og er en deilig og hjertelig rett som er populær i hele Catalonia-regionen.

Fideuà – Dette er en annen risrett som er veldig typisk for Barcelona. Den ligner paella i form og farge, men i stedet for ris brukes det små nudler. Retten er vanligvis laget med sjømat og serveres med aioli (hvitløksmajones).

Crema Catalana – tradisjonell katalansk dessert som likner mye på crème brûlée. I bunn og grunn en pudding laget av sukker, egg, sitronskall og kanel, og er en søt avslutning på et godt måltid.

Beste restauranter i Barcelona – Nyt kulinariske opplevelser

Barcelona har et gigantisk utvalg av restauranter som serverer forskjellige typer mat ,fra både Catalonia og andre deler av verden. Her er noen av de beste restaurantene i Barcelona hvor du kan nyte kulinariske opplevelser:

Tickets – Dette er en kjent tapasrestaurant drevet av den anerkjente katalanske kokken Ferran Adrià. Restauranten har et innovativt og kreativt tapas-konsept med moderne tolkninger av klassiske retter. Her kan du forvente deg en ekstraordinær matopplevelse og en unik atmosfære.

Disfrutar – Dette er en Michelin-stjerne restaurant som tilbyr en gastronomisk reise med kreativ og moderne katalansk mat. Restauranten er kjent for sitt innovative kjøkken og spennende smakskombinasjoner, og er en favoritt blant matelskere som søker en eksepsjonell kulinarisk opplevelse.

El Quim de la Boqueria – Dette er en populær tapasbar som ligger i den berømte Boqueria-markedet. Her kan du nyte autentiske katalanske tapas laget med ferske lokale ingredienser. Prøv deres ferske sjømatretter og andre lokale spesialiteter mens du tar del i den livlige atmosfæren av markedet.

Can Culleretes – Dette er en av de eldste restaurantene i Barcelona, grunnlagt i 1786, og er kjent for å servere tradisjonell katalansk mat. Restauranten har en rustikk atmosfære og serverer klassiske retter som cannelloni, paella og crème brûlée. Det er et flott sted å oppleve autentisk katalansk mat i et historisk miljø.

Utestedene i Barcelona – Opplev nattelivet

Barcelona er også kjent for sitt natteliv, med et bredt spekter av barer, klubber og nattklubber som passer for enhver smak. Her er noen av de beste stedene å besøke for å oppleve byens natteliv:

Pacha Barcelona – Dette er en av de mest kjente nattklubbene i Barcelona, kjent for sin luksuriøse atmosfære og livlige musikk. Her kan du danse hele natten til forskjellige musikkstiler, fra house og techno til pop og hip hop.

Eclipse Barcelona – Dette er en eksklusiv nattklubb som ligger på toppen av W Barcelona Hotel, med fantastisk utsikt over byen og havet. Klubben er kjent for sin trendy atmosfære, DJ-er og cocktails, og er et populært sted for festglade besøkende.

El Born-området – Dette er et trendy område i Barcelona som er kjent for sitt pulserende natteliv. Her finner du et mangfold av barer, puber og klubber som er populære blant lokalbefolkningen og besøkende. Utforsk de smale gatene og finn din favorittbar eller klubb i dette livlige området.

Dagsturer fra Barcelona – Utforsk nærliggende byer og landskap

Når du besøker Barcelona, er det også mange muligheter for å utforske nærliggende byer og landskap. Her er noen av våre dagstur ideer med start i Barcelona:

Montserrat – er en vakker fjellkjede som ligger omtrent en times kjøretur fra Barcelona. Området er kjent for sitt imponerende kloster, som ligger på en klippe og gir fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet. Montserrat er også et populært sted for fotturer og klatring, og det er en flott mulighet til å komme tettere på naturen og nyte den vakre utsikten.

Girona – Dette er en sjarmerende middelalderby som ligger omtrent en times togtur fra Barcelona. Byen er kjent for sin velbevarte gamleby, med smale brosteinsbelagte gater, gotiske bygninger og en imponerende katedral. Girona er også kjent for sin rike kultur og gastronomi, og er et flott sted å oppleve det katalanske landskapet utenfor Barcelona.

Sitges – Dette er en populær badeby som ligger bare en kort togtur fra Barcelona. Sitges er kjent for sine vakre strender, livlige atmosfære og kulturelle arrangementer. Det er også kjent for sitt LGBTQ+-vennlige miljø, og er et populært reisemål for LHBTQ+-reisende. Utforsk de vakre strendene, slapp av i en av de mange strandbarene, og nyt den avslappede atmosfæren i denne vakre kystbyen.

Costa Brava – Dette er en spektakulær kyststripe som ligger nord for Barcelona, kjent for sine vakre strender, klipper og bortgjemte bukter. Det er et flott sted å nyte vannaktiviteter som snorkling, dykking og båtturer, eller bare slappe av på en av de mange pittoreske strendene. Utforsk de vakre landsbyene langs kysten, som Cadaqués og Tossa de Mar, og nyt den fantastiske naturen i Costa Brava.

Ofte stilte spørsmål:

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00