Hjem » Tenerife

Tenerife

av Kristoffer
0 kommentarer

Er du på jakt etter en eksotisk destinasjon som har alt? Da er Tenerife stedet for deg! Tenerife er den største av Kanariøyene, og en av Spanias mest populære turistmål. Øya er kjent for sitt varme, subtropiske klima og vakre landskap. Med solskinnsdager hele året, vakre strender, fantastisk mat, og en rekke aktiviteter å velge mellom, er det ikke rart at Tenerife er et av de mest ettertraktede feriestedene i Europa. Med en rekke restauranter, barer, og nattklubber, er det alltid noe å gjøre på Tenerife, uansett hva slags ferie du er på.

Utforsk Øya

En av de beste måtene å utforske Tenerife på, er ved å leie en bil. Dette gir deg muligheten til å se øya på egen hånd, og ta deg tid til å besøke alle de fantastiske stedene Tenerife har å tilby. Du kan starte med å utforske øyas vakre strender, eller om du er ute etter et eventyr, kan du prøve deg på vannsport som surfing, kitesurfing, og dykking.

For de som ønsker å utforske Tenerifes naturlige skjønnhet, kan du besøke den majestetiske vulkanen Mount Teide, som er Spanias høyeste fjell. Det er også en rekke vakre naturparker og fjellandskap, som gir deg en følelse av å være midt i naturen.

Attraksjoner du må få med deg.

Tenerife har utrolig mange flotte attraksjoner å by på. Du rekker nok ikke innom alle men dette er våre favoritter.

Teide nasjonalpark

Teide nasjonalpark ligger midt på øya og er hjem til Teide, Spanias høyeste fjell. Parken er kjent for sin vakre natur, med vulkanske landskap og unikt planteliv. Det er også et flott sted for fotturer og camping.

Loro Parque

Loro Parque er en dyrehage og fornøyelsespark som ligger i Puerto de la Cruz, i nordlige delen av øya. Parken er kjent for sitt store utvalg av eksotiske dyr, inkludert papegøyer, delfiner, pingviner og gorillaer. Det er også en rekke rides og attraksjoner for hele familien.

Siam Park

Siam Park er en av Europas største og mest populære badeland og ligger i Adeje, i sørvestlige delen av øya. Parken har et thailandsk tema og har en rekke rides og attraksjoner, inkludert vannsklier, bølgebasseng og en lazy river.

Masca-dalen

Masca-dalen ligger i vestlige delen av øya og er kjent for sin naturskjønnhet. Dalen er omgitt av bratte fjell og har en rekke flotte turstier og utsiktspunkter. Det er også en rekke små landsbyer å utforske i området.

Garachico

Garachico er en historisk by som ligger i nordlige delen av øya. Byen er kjent for sin vakre arkitektur og sine sjarmerende gater og torg. Det er også flere flotte strender og kystområder i nærheten.

Pyramiden i Güímar

Pyramiden i Güímar er en arkeologisk park som ligger i østlige delen av øya. Parken inneholder en rekke mystiske pyramider som dateres tilbake til guanchefolket, den opprinnelige befolkningen på Tenerife. Det er også et flott etnografisk museum i nærheten.

De beste strendene

Tenerife er kjent for sine fantastiske strender, og det er flere å velge mellom. Her er noen av de beste:

Playa de las Teresitas

Denne stranden ligger i San Andres og er en av de mest populære på øya. Stranden er 1,5 km lang og har gylden sand importert fra Sahara-ørkenen. Vannet er klart og grunt, og det er gode fasiliteter, inkludert dusjer, toaletter og restauranter.

Playa del Duque

Playa del Duque ligger i Costa Adeje og er en annen populær strand. Den har fin, hvit sand og krystallklart vann, og er omgitt av luksuriøse hoteller og restauranter. Stranden er godt vedlikeholdt og har mange fasiliteter, inkludert solsenger, parasoller og dusjer.

Playa de las Americas

Denne stranden ligger i hjertet av Playa de las Americas og er en av de mest livlige på øya. Stranden er lang og bred, og har et stort utvalg av fasiliteter, inkludert barer, restauranter og vannsportsaktiviteter.

Playa de la Tejita

Denne stranden ligger nær El Medano, i sørøstlige delen av øya. Stranden er 2 km lang og har svart vulkansk sand og krystallklart vann. Det er gode muligheter for windsurfing og kiting, og stranden er omgitt av vakker natur.

Playa Jardín

Denne stranden ligger i Puerto de la Cruz og er kjent for sin vakre hage og svart vulkansk sand. Stranden er omgitt av palmer og eksotiske planter, og har mange fasiliteter, inkludert restauranter, toaletter og dusjer.

Mat og Drikke

Maten på Tenerife er en blanding av spansk og kanarisk kultur, med en rekke lokale spesialiteter. Du kan prøve alt fra fersk sjømat til kanariske poteter, og selvfølgelig, lokale viner. Det er også en rekke internasjonale restauranter på øya, som serverer alt fra italiensk til indisk mat. Hvis du er ute etter en autentisk matopplevelse, bør du prøve de lokale “guachinches”, som er små familiedrevne restauranter som serverer lokale retter og hjemmelaget vin.

Dette er noen av våre favoritt restauranter:

Tenerife er kjent for sin fantastiske mat, og øya har et bredt utvalg av restauranter å velge mellom. Her er noen av de beste:

Restaurante Los Roques

Dette er en eksklusiv fiskerestaurant som ligger i Los Abrigos, i sørøstlige delen av øya. Restauranten har et flott utvalg av fersk sjømat og er kjent for sin fantastiske atmosfære og service. Prisene er høye, men maten og opplevelsen er verdt det.

El Rincón de Juan Carlos

Dette er en Michelin-stjerne restaurant som ligger i Los Gigantes, i vestlige delen av øya. Restauranten tilbyr en moderne tolkning av kanarisk mat og har et omfattende vinutvalg. Prisene er høye, men maten og opplevelsen er verdt det.

Tasca Tierras del Sur

Dette er en koselig restaurant som ligger i Vilaflor, i sentrale delen av øya. Restauranten tilbyr tradisjonell kanarisk mat, og menyen inkluderer lokale spesialiteter som kanarisk gryte og grillet geit. Prisene er rimelige, og atmosfæren er hyggelig.

Restaurante El Cine

Dette er en familierestaurant som ligger i La Orotava, i nordlige delen av øya. Restauranten har en avslappet atmosfære og tilbyr tradisjonell kanarisk mat, inkludert fersk fisk og kjøtt. Prisene er rimelige, og service er vennlig og imøtekommende.

Restaurante El Patio

Dette er en annen familierestaurant som ligger i Puerto de la Cruz, i nordlige delen av øya. Restauranten tilbyr tradisjonell kanarisk mat og har et stort utvalg av tapas. Prisene er rimelige, og atmosfæren er avslappet og hyggelig.

Kultur og Historie

Øya har en lang og variert historie, og det er mye å lære om Tenerifes kultur og tradisjoner. En av de mest kjente festivalene på øya er karnevalet i Santa Cruz, som finner sted hver februar og er en av de største karnevalene i verden. Under festivalen kan du oppleve fargerike kostymer, musikk, og dans, og føle deg som en del av en livlig og ekstatisk feiring.

Tenerife har også en rekke museer og historiske steder som du kan besøke, inkludert Casa de los Balcones, som er et tradisjonelt kanarisk hus fra 1700-tallet, og Museo de la Naturaleza y el Hombre, som viser øyas geologiske historie og urfolkets liv og kultur.

Overnatting

Det er et bredt utvalg av overnattingsmuligheter på Tenerife, uansett hva slags ferie du er på. Fra femstjerners hoteller til ferieboliger, finner du garantert noe som passer ditt budsjett og preferanser. De fleste hotellene ligger langs østkysten av øya, spesielt rundt populære turistområder som Playa de las Americas og Los Cristianos. Hvis du ønsker å bo et sted mer stille og rolig, kan du vurdere å bo på vestkysten av øya, rundt områder som Puerto de la Cruz og Garachico.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er den beste tiden å besøke Tenerife på?

Tenerife har et varmt og solrikt klima hele året, så du kan besøke øya når som helst. Hvis du vil unngå de største folkemengdene, bør du unngå å besøke i løpet av skoleferier og høysesongen, som er mellom november og mars.

Hva er den beste måten å komme seg til Tenerife på?

Du kan fly til Tenerife fra de fleste større europeiske byer. Det er to hovedflyplasser på øya, Tenerife Nord og Tenerife Sør, og begge har gode forbindelser til de største turistområdene.

Hva slags mat kan jeg forvente å finne på Tenerife?

Tenerife har et variert matutvalg, med en blanding av spansk og kanarisk mat. Du kan prøve alt fra fersk sjømat til lokale retter som “papas arrugadas” (kanariske poteter) og “mojo” (en krydret saus).

Er det mange turistattraksjoner på Tenerife?

Ja, Tenerife har en rekke turistattraksjoner, inkludert strender, naturparker, museer, og historiske steder. Det er noe å gjøre for alle interesser og aldre.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00