Hjem » Maspalomas

Maspalomas

av Kristoffer
0 kommentarer

Maspalomas er en vakker ferieby som ligger på sørkysten av Gran Canaria, en av Kanariøyene. Hit har nordmenn valfartet i mange og det er ikke uten grunn. Den er kjent for sine fantastiske strender, praktfulle sanddyner og en rekke aktiviteter og attraksjoner som vil glede enhver reisende. I denne artikkelen vil vi dykke ned i alt som Maspalomas har å tilby, fra de naturskjønne områdene til de beste aktivitetene, restaurantene og stedene å besøke.

Litt historie

Maspalomas er en by på sørkysten av Gran Canaria, og den har en lang og rik historie. Området var opprinnelig bebodd av urbefolkningen på Kanariøyene, som ble kalt guanchene. Guanchene hadde sitt eget språk og kultur, og de bodde på øyene i tusenvis av år før de ble erobret av spanjolene på 1400-tallet.

Etter erobringen ble øya en del av Spania, og Maspalomas ble gradvis utviklet til en viktig by på sørkysten. I begynnelsen var Maspalomas en liten fiskerlandsby, men på 1960-tallet begynte turistindustrien å ta av, og byen begynte å vokse raskt.

I dag er Maspalomas en av de mest populære turistdestinasjonene på Kanariøyene, og den tiltrekker seg hundretusener av besøkende hvert år. Byen har et bredt utvalg av hoteller, restauranter og butikker, og den har en rekke flotte strender som er ideelle for soling og vannsport.

Maspalomas har også flere interessante historiske steder som er vel verdt et besøk. Blant de mest kjente er fyrtårnet El Faro de Maspalomas, som ble bygget i 1861, og som fortsatt er i drift i dag. Det er også flere gamle kanariske hus og landsbyer i området som gir et innblikk i øyas tidligere livsstil og kultur.

Alt i alt har Maspalomas en lang og fascinerende historie som strekker seg over flere tusen år, og byen fortsetter å tiltrekke seg besøkende fra hele verden som ønsker å oppleve sin unike blanding av historie, kultur og naturskjønnhet.

De beste strendene

Maspalomas er kjent for å ha fantastiske strender, alle er fine men noen er ekstra fine. Her er noen av våre favoritter.

Playa de Maspalomas

Denne stranden er en av de mest populære på Gran Canaria, og den har en lengde på over 6 km. Sanden er myk og gyllen, og vannet er klart og rolig. Det er også mange strandbarer og restauranter langs strandpromenaden.

Playa del Inglés

Denne stranden ligger like ved Playa de Maspalomas og er også veldig populær. Den er mindre enn Playa de Maspalomas, men likevel veldig vakker med krystallklart vann og fin sand. Det er også mange fasiliteter i nærheten, inkludert restauranter og butikker.

Meloneras

Dette er en annen flott strand på Maspalomas, og den ligger like ved den populære strandpromenaden. Stranden er mindre overfylt enn Playa de Maspalomas og Playa del Inglés, så det er et flott sted å tilbringe en avslappende dag på stranden.

San Agustin

Denne stranden ligger i en mindre utviklet del av Maspalomas, så den er mindre overfylt enn de andre strendene. Sanden er myk og vannet er klart, og det er også noen gode restauranter i nærheten.

Attraksjoner

Maspalomas Sanddyner

Dette er en av de mest kjente attraksjonene i Maspalomas, og det er en naturskjønn sanddyne som strekker seg langs kysten. Dette er et flott sted å gå tur eller å nyte solnedgangen.

Maspalomas Fyrtårn

Dette er et historisk landemerke som ble bygget på midten av 1800-tallet. Fyrtårnet tilbyr fantastisk utsikt over området, og det er et flott sted å ta bilder.

Aqualand Maspalomas

Dette er en vannpark som tilbyr en rekke morsomme attraksjoner og aktiviteter for hele familien. Parken har alt fra store vannsklier til bølgebassenger.

Palmitos Park

Dette er en dyrehage og en botanisk hage som ligger i fjellene bak Maspalomas. Parken har et bredt utvalg av dyr, inkludert delfiner, krokodiller, og apekatter.

Yumbo Shopping Center

Dette er et stort kjøpesenter som ligger i hjertet av Maspalomas. Senteret har et bredt utvalg av butikker, restauranter og barer, og det er et flott sted å handle og å slappe av. Kanskje ikke det største og beste utvalget men verdt et besøk om været er dårlig.

Tips til restauranter

Maspalomas har et bredt utvalg av restauranter og spisesteder som tilbyr alt fra tradisjonelle kanariske retter til internasjonale delikatesser. Her er noen av de beste restaurantene i området:

Restaurante El Churrasco

Dette er en av de mest populære restaurantene i Maspalomas, og den spesialiserer seg på argentinsk biff. Restauranten har en fantastisk atmosfære og et bredt utvalg av viner.

Restaurante Marco Polo

Dette er en annen populær restaurant som tilbyr et utvalg av italienske og internasjonale retter. Restauranten har en flott beliggenhet ved stranden, og den har også en fantastisk utsikt over havet.

Restaurante Gaucho Grill

Denne restauranten er kjent for sitt utvalg av kjøttretter, inkludert argentinske biffer og uruguayansk oksekjøtt. Restauranten har en koselig atmosfære og vennlig service.

Restaurante El Senador

Dette er en annen populær restaurant i Maspalomas som tilbyr tradisjonelle kanariske retter. Restauranten har en flott atmosfære og serverer fersk sjømat og grillet kjøtt.

Restaurante Las Brasas

Dette er en annen flott restaurant som spesialiserer seg på grillet kjøtt og sjømat. Restauranten har en avslappet atmosfære og en flott beliggenhet ved stranden.

De beste utestedene

Maspalomas er kjent for sitt livlige natteliv, og det er mange flotte utesteder å besøke i området. Her er noen av de beste stedene å sjekke ut når du er på jakt etter en morsom kveld:

Pacha Gran Canaria

Dette er en av de mest populære klubbene i området, og den tilbyr et bredt utvalg av musikk og dansegulv. Klubben har også flotte utendørsområder og en stor terrasse med fantastisk utsikt.

Heaven

Dette er en annen populær klubb som tilbyr et bredt utvalg av musikk og dansegulv. Klubben er spesielt populær blant det homofile publikummet.

Kasbah

Dette er et stort utendørsområde som har flere barer, klubber og restauranter. Området har et livlig og pulserende natteliv, og det er et flott sted å tilbringe en kveld.

Linekers Bar

Dette er en populær sportsbar som tilbyr et bredt utvalg av sportsarrangementer på storskjerm. Baren er også kjent for sin gode stemning og vennlige atmosfære.

Mardi Gras

Dette er en livlig karaokebar som tilbyr et bredt utvalg av drikkevarer og en morsom stemning. Baren har også regelmessige show og arrangementer.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00