Hjem » Helsinki

Helsinki

av Kristoffer
0 kommentarer

Helsinki, den av nordmenn kanskje litt glemte hovedstaden, ved Finskebukten. Byen er kjent for sin fantastiske arkitektur, historiske landemerker, en blomstrende matkultur og uteliv. Finn ut mer om de beste stedene å besøke, spise og feste i Helsinki nedenfor.

Introduksjon

Helsinki er hovedstaden i Finland og ble grunnlagt i 1550 av den svenske kongen Gustav Vasa. Byen har en rik historie og har blitt styrt av Sverige og Russland før den endelig ble uavhengig i 1917. Helsinki en en større by enn oslo og har en befolkning på omtrent 650 000 mennesker og er en livlig by som er kjent for sin moderne arkitektur, kultur og uteliv.

De beste severdighetene

Helsinki Katedralen

Helsinki Katedralen er en av de mest berømte landemerkene i byen og ligger på Senatstorget. Katedralen ble bygget i 1852 og er et flott eksempel på klassisk arkitektur. Besøkende kan nyte utsikten over byen fra toppen av katedralen.

Suomenlinna Fort

Suomenlinna Fort ligger på en øy utenfor kysten av Helsinki og er et UNESCOs verdensarvsted. Fortet ble bygget i 1748 for å beskytte byen mot angrep fra Sverige og Russland. I dag kan besøkende utforske fortets historie og nyte den fantastiske utsikten over havnen.

Temppeliaukio-kirken

Temppeliaukio-kirken, også kjent som “Kjøleskapet”, er en av de mest unike kirkene i verden. Kirken er bygget inn i en klippe og har et tak som består av en stor kuppel. Besøkende kan nyte den fantastiske akustikken og den vakre arkitekturen.

Design District

Design District Helsinki er et must-see område for designentusiaster. Området er hjem til over 200 designbutikker, gallerier og museer. Besøkende kan også nyte kafeer og restauranter som serverer finsk mat og drikke.

De beste restaurantene

Ravintola Nokka

Ravintola Nokka er en annen restaurant i Helsinki som er kjent for å servere utmerket mat laget av lokale ingredienser. Restauranten har også en fantastisk beliggenhet ved vannet, som gjør det til en flott destinasjon for en romantisk middag eller en avslappende lunsj.

Menyen på Nokka er basert på sesongens råvarer og skiftes regelmessig, slik at du alltid kan forvente å prøve noe nytt. Restauranten har også en egen sjømatmeny, som inkluderer fersk fisk og skalldyr fra de finske farvannene.

Juuri

Restauranten er spesielt kjent for sine smørbrød laget av ristet rugbrød, som er fylt med forskjellige ingredienser som sopp, røkt fisk og lam. Juuri Helsinki har også en omfattende vinliste med et bredt utvalg av finske og internasjonale viner.

Olo

Olo Helsinki er en av de beste restaurantene i Helsinki og har vunnet flere priser for sin mat og service. Restauranten har en moderne tilnærming til finsk mat og bruker lokale ingredienser i sine retter. Menyen endres regelmessig etter sesongen, så du kan alltid forvente å prøve noe nytt og friskt når du besøker Olo. I tillegg til maten tilbyr Olo også en omfattende vinliste og en cocktailmeny.

De beste utestedene

Kaiku

Kaiku er en populær nattklubb i Kallio-området i Helsinki. Klubben har en variert musikkstil og trekker til seg både lokalbefolkningen og besøkende fra hele verden.

The Old Cock

The Old Cock er en irsk pub som er kjent for sitt store utvalg av øl og whisky. Puben er en av de eldste i Helsinki og har en hyggelig og avslappet atmosfære.

Tavastia-klubben

Tavastia-klubben er en legendarisk musikk- og konsertarena i Helsinki. Klubben har eksistert siden 1970-tallet og har vært vert for noen av de største musikknavnene fra Finland og resten av verden.

Historie og kultur

Nasjonalmuseet i Finland

Nasjonalmuseet i Finland er et flott sted å lære mer om landets rike historie og kultur. Museet har utstillinger som spenner fra steinalderen til moderne tid, inkludert kunst, design og arkitektur.

Seurasaari Friluftsmuseum

Seurasaari Friluftsmuseum ligger på en øy utenfor Helsinki og viser livet i Finland på 1700- og 1800-tallet. Besøkende kan se autentiske bygninger og møte folk som kler seg og oppfører seg som om de levde på denne tiden.

Helsinki Kunstmuseum

Helsinki Kunstmuseum er en flott destinasjon for kunstelskere. Museet har en stor samling av finsk kunst og europeisk kunst fra det 19. og 20. århundre.

Vanlige spørsmål

1. Hva er den beste tiden å besøke Helsinki på?

Sommermånedene fra juni til august er den beste tiden å besøke Helsinki på, da været er mildt og solfylt.

2. Hva er det beste stedet å prøve finsk mat i Helsinki?

Restauranter som Ravintola Nokka og Juuri serverer begge en moderne tolkning av finsk mat og er gode steder å prøve lokale delikatesser.

3. Er det en turistbuss som går rundt i Helsinki?

Ja, Helsinki har en hop-on-hop-off buss som tar deg rundt til de beste severdighetene i byen.

4. Hvor kan jeg få den beste utsikten over Helsinki?

Den beste utsikten over byen kan du få fra toppen av Helsinki Katedralen eller fra utsiktspunktet på Suomenlinna Fort.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00