Hjem » Tallinn

Tallinn

av Kristoffer
0 kommentarer

Kun 1 1/2 time flytid unna Oslo finner du den nydelige estiske byen Tallinn. Her har nordmenn valfartet i mange år for å vandre rundt i gamlebyen, shoppe, spise god (og billig mat) og ikke minst, utforske et ganske heftig natteliv. Byen kan tilby det meste fra store kjøpesenter til middelalder mat så her bør det være noe for de fleste.

Historie

Tallinns historie strekker seg tilbake til middelalderen, da byen ble grunnlagt på den nordlige kysten av Østersjøen. Byen ble grunnlagt av danske bosettere på 1200-tallet og ble senere en viktig handelsby under det hanseatiske handelsforbundet.

På 1500-tallet ble Tallinn en del av det svenske riket, og senere en del av Russland på 1700-tallet. Under andre verdenskrig ble byen okkupert av tyske tropper, og senere av Sovjetunionen.

Etter Estlands uavhengighet fra Sovjetunionen i 1991 har Tallinn blitt en viktig kulturell og økonomisk sentrum i regionen. Byen er kjent for sin vakre arkitektur og sitt rike kulturliv, og tiltrekker seg årlig millioner av besøkende fra hele verden.

Hva kan man se og gjøre her?

Gamlebyen (Vanalinn)

Gamlebyen i Tallinn er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa. Med sine brosteinsbelagte gater og gamle bygninger tar en spasertur gjennom Gamlebyen deg tilbake til middelalderen. Her finner du også Tallinns mest kjente landemerke, Pikk Hermann (om du ser noen som tar bilde under skiltet er sannsynligheten stor for at de er norske), en tårnbygning fra det 14. århundre som er en del av Toompea slott.

Toompea slott

Toompea slott ligger på en høyde i Gamlebyen og har en fantastisk utsikt over byen. Slottet har en lang historie som går tilbake til det 13. århundre, og er i dag sete for Estlands parlament.

Alexander Nevsky-katedralen

Alexander Nevsky-katedralen er en av de mest imponerende bygningene i Tallinn. Katedralen ble bygget på slutten av 1800-tallet og er en del av det russisk-ortodokse trossamfunnet i Estland. Katedralen er kjent for sine flotte kuppeltårn og sin vakre interiør.

Gå en tur på Tallinn City Walls

Tallinn City Walls er en del av byens forsvarsmur, og står fortsatt intakt i dag. Det er mulig å gå på en tur langs muren og få en fantastisk utsikt over gamlebyen. Turen er en flott måte å lære mer om byens historie og kultur på.

Utforsk Raekoja Plats og Rådhuset

Raekoja Plats, eller Rådhusplassen, er hjertet av Tallinn gamlebyen. Plassen har vært brukt som handelssentrum siden middelalderen, og i dag finner du mange restauranter og kafeer her. Rådhuset er en av de mest imponerende bygningene på plassen og absolutt verdt å se.

De beste restaurantene

Tallinn er også kjent for sin kulinariske scene, med et bredt utvalg av restauranter, kafeer og barer som tilbyr alt fra tradisjonell estisk mat til internasjonale retter. Her er noen av våre anbefalinger:

Olde Hansa

Olde Hansa er en av de mest populære restaurantene i Tallinn, og tilbyr autentisk middelaldermat i en atmosfære som tar deg tilbake i tid. Alt fra interiøret til menyen er designet for å gi en historisk opplevelse.

Rataskaevu 16

Rataskaevu 16 er en annen populær restaurant som serverer moderne estisk mat i en hyggelig atmosfære. Her finner du alt fra tradisjonelle estiske retter til spennende nye smaker.

Must Puudel

Must Puudel er en av de mest populære barer i Kalamaja, og tilbyr et stort utvalg av øl og cocktailer. Baren har en avslappet atmosfære og er et flott sted å tilbringe en kveld.

Pudel Baar

Pudel Baar er en annen populær bar i Kalamaja, kjent for sin avslappede atmosfære og unike innredning. Baren har et stort utvalg av øl og en god stemning.

Utesteder i Tallinn

Patarei Prison

Patarei Prison er en av de mest unike utestedene i Tallinn. Som navnet tilsier, er dette en tidligere fengselsbygning som nå er omgjort til et utested. Her kan man nyte en øl eller cocktail mens man utforsker de ulike cellene og fangehullene.

Drink Bar & Grill

Drink Bar & Grill er en populær bar og restaurant som ligger i hjertet av gamlebyen. Stedet er kjent for sine gode drinker og deilige grillretter, og har en avslappet og koselig atmosfære.

Hell Hunt

Hell Hunt er en av de eldste pubene i Tallinn, og har vært en populær møteplass for både turister og lokalbefolkningen i over 20 år. Her kan man nyte et bredt utvalg av øl og pubmat i en hyggelig og uformell atmosfære.

Clazz

Clazz er en populær jazzklubb som ligger i hjertet av gamlebyen. Stedet har en intim og koselig atmosfære, og tilbyr levende musikk fra noen av de beste jazzmusikerne i Estland.

Shopping i Tallinn

Tallinn er en av de mest populære byene i Øst-Europa når det gjelder shopping. Byen har et bredt utvalg av butikker og kjøpesentre som passer for enhver smak og lommebok. Enten du er ute etter designerklær eller håndlagde suvenirer, vil du finne det meste i Tallinn. I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på noen av byens beste shoppingdestinasjoner.

Kjøpesentre

Tallinn har en rekke moderne kjøpesentre som tilbyr alt fra internasjonale merkevarer til lokale butikker som selger estisk håndverk og mat.

Viru Keskus

Viru Keskus er et av de største og mest populære kjøpesentrene i Tallinn. Senteret har over 100 butikker og restauranter som tilbyr alt fra klær og sko til kosmetikk og elektronikk. Her finner du også en stor matbutikk og et kino.

Kristiine Keskus

Kristiine Keskus er et annet populært kjøpesenter i Tallinn som ligger like utenfor sentrum. Senteret har over 170 butikker, inkludert mange internasjonale merkevarer som H&M, Zara og Mango.

Rocca al Mare Kjøpesenter

Rocca al Mare Kjøpesenter ligger i utkanten av byen og er en av de største kjøpesentrene i Estland. Senteret har over 170 butikker, inkludert mange internasjonale merkevarer og estiske butikker som selger lokalt håndverk og mat.

Markeder og basarer

Tallinn har også et bredt utvalg av markeder og basarer som tilbyr alt fra håndlagde suvenirer og klær til ferske grønnsaker og fisk.

Balti Jaama Turg

Balti Jaama Turg er en stor markedsplass i hjertet av Tallinn som tilbyr alt fra håndlagde suvenirer og klær til fersk mat og snacks. Her finner du også et antikvitetsmarked og en bokhandel.

Telliskivi Loppemarked

Telliskivi Loppemarked er en populær helgemarked som ligger i nærheten av Balti Jaama Turg. Her kan du finne alt fra vintageklær og møbler til bøker og musikk.

Butikker og butikkstrøk

Tallinn har også mange små butikker og butikkstrøk som tilbyr unike varer og klær.

Kalamaja

Kalamaja er en av de mest trendy og populære nabolagene i Tallinn, og har mange små butikker som selger håndlagde klær og smykker.

Rotermanni Kvartal

Rotermanni Kvartal er et område i sentrum av Tallinn som har blitt renovert og gjenoppbygd for å huse butikker og restauranter.

Hva er den beste tiden på året å besøke Tallinn?

Den beste tiden på året å besøke Tallinn er om sommeren, fra juni til august. Været er vanligvis fint og det er mange utendørsaktiviteter å gjøre.

Hvilke er de beste restaurantene i Tallinn?

Det er mange flotte restauranter i Tallinn, men noen av de beste inkluderer NOA, Tchaikovsky og Rataskaevu 16.

Hvilke severdigheter bør man besøke i Tallinn?

Noen av de viktigste severdighetene i Tallinn inkluderer Gamlebyen, Toompea slott, Alexander Nevsky-katedralen og Kadriorg-parken.

Hva er de beste utestedene i Tallinn?

Det er mange flotte utesteder i Tallinn, men noen av de mest populære inkluderer Hell Hunt, Pudel og Must Puudel.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00