Hjem » Menton

Menton

av Kristoffer
0 kommentarer

En Perle på Den Franske Rivieraen

Menton, en liten by i Frankrike med knappe 30000 innbyggere, er en perle som ligger på den franske rivieraen. Byen ligger helt sør i Frankrike og er kjent for sine vakre strender, nydelig arkitektur og historiske bygninger. Menton har en rik kultur og historie som har vært med på å forme byen til hva den er i dag. Har du muligheten vil vi anbefale å besøke Menton, du blir garantert ikke skuffet.

Historie og Kultur

Menton har en lang og rik historie som går tilbake til antikken. Byen har vært en del av flere ulike kulturer og imperier, inkludert romerne og sarasenerne. I middelalderen var Menton en del av fyrstedømmet Monaco og senere av Kongeriket Sardinia.

Byen har en lang historie innen kunst og musikk, og har vært hjem til flere kjente kunstnere og musikere gjennom årene.

Steder du bør se i Menton

Menton har en rekke attraksjoner som er verdt å besøke. Blant annet finner man den vakre Basilique Saint-Michel-Archange, en gotisk kirke fra 1600-tallet. Kirken er kjent for sine vakre glassmalerier og fantastiske arkitektur.

Den nydelige kirken Basilique Saint-Michel-Archange

En annen populær attraksjon i Menton er Jardin Serre de la Madone, en botanisk hage som er kjent for sin fantastiske samling av eksotiske planter og trær. Hagen har vært åpen for publikum siden 1999 og er en av de mest populære attraksjonene i Menton.

Jardin Serre de la Madone

Mat og Drikke i Menton

Byen er kjent for sin fantastiske mat og drikke, som er en blanding av italiensk og fransk matkultur. Her finner du også mange flotte restauranter og kafeer som tilbyr lokale spesialiteter og internasjonale retter.

En av de mest populære rettene i Menton er Socca, en pannekake laget av kikertmel som serveres varm og er sprø på utsiden og myk på innsiden. En annen populær rett er Ratatouille, en gryte med grønnsaker som inkluderer aubergine, squash, paprika og tomater.

Ratatouille

Menton er også kjent for sin ferske sjømat, spesielt blåskjell og andre skalldyr. Det er flere restauranter som serverer bouillabaisse, en tradisjonell fiskesuppe fra Provence-regionen.

Når det kommer til drikke, er vin en stor del av matkulturen i Menton. Byen ligger i nærheten av flere vinområder, inkludert Provence og Italia, og det er mange lokale viner å velge mellom. En populær drikk i Menton er også Limoncello, en italiensk likør laget av sitroner.

Limoncello, nydelig og forfriskende

For de som liker søtsaker, er Menton kjent for sine sitrusfrukter og det er flere lokale butikker som selger marmelade, syltetøy og konfekt laget av sitrusfrukter.

Kafeer og Restauranter

Menton har mange flotte kafeer og restauranter som tilbyr lokale spesialiteter og internasjonale retter. Her er noen av de mest populære stedene å spise i byen:

  • Le Petit Prince de Paris – en flott restaurant som tilbyr fransk mat og en fantastisk utsikt over havet.
  • La Petite Maison – en annen flott restaurant som serverer lokale spesialiteter og fersk sjømat.
  • Les Garçons – en populær kafé som tilbyr frokost og lunsj, samt kaker og desserter.
  • La Mandarine – en koselig restaurant som serverer tradisjonell fransk mat og har en stor utendørs terrasse.

Aktiviteter

Menton er en vakker kystby som har mye å tilby besøkende. Her er noen av de beste aktivitetene å gjøre i Menton:

Utforsk gamlebyen i Menton

Gamlebyen i Menton er et must-see for alle besøkende. De smale brosteins gatene, gamle bygningene, vakre arkitekturen og ikke minst alle fargene gjør gamlebyen til en unik opplevelse. Ta deg tid til å spasere rundt og oppdage små butikker, kafeer og restauranter.

Den fargerike gamlebyen i Menton

Ta en tur langs strandpromenaden

Strandpromenaden i Menton er et flott sted å tilbringe en ettermiddag. Den strekker seg langs hele kysten og har vakker utsikt over havet. Ta en spasertur langs promenaden, slapp av på en av de mange strendene eller ta en kopp kaffe på en av kafeene.

Besøk Musée Jean Cocteau

Musée Jean Cocteau er et museum som ligger i Menton og er dedikert til den franske forfatteren og kunstneren Jean Cocteau. Museet inneholder en stor samling av hans kunstverk og personlige gjenstander, inkludert malerier, tegninger og skulpturer.

Ta en dagstur til Monaco eller Italia

Menton ligger i nærheten av både Monaco og Italia, og det er enkelt å ta en dagstur til en av disse destinasjonene. Besøk Monte Carlo Casino i Monaco eller ta en tur til den vakre italienske byen Sanremo.

Delta på Fête du Citron

Fête du Citron er en årlig festival dedikert til sitrusfrukter som arrangeres hvert år i februar og mars. Festivalen inkluderer en parade med fantastiske sitrusfruktskulpturer og andre arrangementer.

Gå på tur i Mercantour National Park

Mercantour National Park ligger like utenfor Menton og er en flott destinasjon for fotturer og naturutforskning. Parken har flere turstier og fantastisk utsikt over fjellene og dalene.

Menton har noe for enhver smak, enten du er interessert i kultur, natur eller bare ønsker å slappe av og nyte strandlivet.

Shopping

Menton har også et bredt utvalg av shoppingmuligheter, fra små lokale butikker til større kjøpesentre. Byen er kjent for sine vakre butikker som selger lokale produkter som olivenolje, honning og lavendel.

Reise til Menton

Det er flere måter å komme seg til Menton på. Byen har en egen jernbanestasjon og det er også mulig å komme seg dit med buss eller bil. Menton har også en egen flyplass, Nice Côte d’Azur Airport, som ligger ca. 30 km unna.

Hva er den beste tiden å besøke Menton på?

Den beste tiden å besøke Menton på er fra mai til september når været er varmt og solfylt.

Hva er den mest populære attraksjonene?

Den mest populære attraksjonen i Menton er Fête du Citron, en festival dedikert til sitrusfrukter som arrangeres hvert år i februar og mars.

Hvor lang tid tar det å komme seg til Menton fra Nice flyplass?

Det tar ca. 30 minutter å komme seg til Menton fra Nice Côte d’Azur Airport med bil eller buss.

Hva er den beste måten å komme seg rundt på?

Den beste måten å komme seg rundt i Menton på er til fots eller med sykkel. Byen er relativt liten og de fleste attraksjonene ligger innen gangavstand.

Hva er den mest populære matretten?

Den mest populære matretten i Menton er Bouillabaisse, en fiskesuppe som er typisk for området rundt Marseille og Nice.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00