Hjem » Cannes

Cannes

av Kristoffer
0 kommentarer

Har du ikke vært her før du passe på å besøke Cannes, er en vakker by som ligger i Sør-Frankrike, ved den franske rivieraen. Byen er kjent for å være vertskap for den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes hvert år, men det er mye mer å oppleve og utforske i denne vakre byen. Med et besøk her er du også rett ved både Nice, Monaco og Monte Carlo.

Historie

Cannes har som mange andre franske byer en rik historie som går tilbake til antikken, da byen var bebodd av ligurere og romere. I middelalderen var Cannes en liten fiskerlandsby, og det var først på 1800-tallet at byen begynte å tiltrekke seg turister. I 1834 ble Cannes en populær ferieby etter at Lord Brougham, en britisk statsmann, ble nektet adgang til Nice og dermed reiste til Cannes isteden. Han likte byen så godt at han kjøpte en eiendom der, og senere bygde han en villa. Dette inspirerte andre rike turister til å besøke byen, og snart ble Cannes en velstående turistdestinasjon.

Se og gjøre

Foruten filmfestivalen har Cannes har mye å tilby for turister, uansett om du er interessert i kultur, historie eller bare vil slappe av på stranden. Her er noen av våre tips:

Promenade de la Croisette

Promenade de la Croisette er en av de mest berømte gatene i Cannes, og den strekker seg langs stranden. Her kan du spasere langs strandpromenaden, nyte utsikten over havet, og se på folk som går forbi. På Promenade de la Croisette finner du de mest eksklusive hotellene i byen som Majestic, Gray d’Albion, Carlton osv. Skal du shoppe luksusvarer er dette også gaten da merker som Armani, Hermés, Prada, Louis Vuitton etc har butikker her.

Palais des Festivals et des Congrès

Palais des Festivals et des Congrès er bygningen som huser den årlige filmfestivalen i Cannes. Bygningen ble bygget på 1980-tallet og har en imponerende arkitektur. Hvis du besøker Cannes utenom festivalen, kan du fortsatt besøke Palais des Festivals et des Congrès og se på utstillingene som holdes der.

Îles de Lérins

Îles de Lérins er to små øyer som ligger utenfor Cannes. Den ene øya, Sainte-Marguerite, er kjent for å være stedet hvor fangen, “The Man in the Iron Mask”, ble holdt fanget i mange år. Den andre øya, Saint-Honorat, er hjemmet til en klosterorden og en vingård. Du kan ta en båt fra Cannes til øyene og tilbringe en dag der.

Le Suquet

Le Suquet er den eldste delen av Cannes, og det er en vakker og sjarmerende bydel som ligger på en høyde med fantastisk utsikt over havet og byen. Området er kjent for sine smale brosteinsgater, gamle hus, sjarmerende restauranter og historiske kirker.

En av de mest kjente attraksjonene i Le Suquet er Notre-Dame de l’Espérance-kirken, som er bygget på ruinene av en gammel romersk festning. Kirken har en imponerende fasade og inneholder mange kunstverk og skatter fra middelalderen.

En annen populær attraksjon å se i Le Suquet er den gamle havnen i Cannes, som er hjem til mange båter og yachter (her snakker vi fort 100millioner klassen) . Havnen er omgitt av vakre bygninger og er et flott sted å spasere og nyte utsikten over havet.

Gamlebyen er også kjent for sine restauranter og kafeer, som serverer alt fra lokale delikatesser til internasjonale retter. Er du her bør du prøve lokale spesialiteter som bouillabaisse og socca, eller nyte en kopp kaffe eller et glass vin mens du beundrer utsikten over byen.

Musée de la Castre

Musée de la Castre er et museum som ligger i en gammel borg i Le Suquet-området. Museet har en imponerende samling av kunst og gjenstander fra Asia, Afrika, Oseania og Amerika. Her kan du se alt fra buddhistiske statuer til masker fra Afrika. Museet har også en fantastisk utsikt over byen Cannes og havet.

Opplev filmfestivalen i Cannes

Filmfestivalen i Cannes er en av verdens mest prestisjefylte filmfestivaler, og den arrangeres hvert år i mai på den franske Rivieraen. Festivalen ble grunnlagt i 1946 og har siden blitt en årlig begivenhet for filmindustrien og filmfans over hele verden.

Festivalen har flere ulike konkurranse kategorier, deriblant hovedkonkurransen der de mest prestisjefylte prisene deles ut, som Gullpalmen for beste film. I tillegg arrangeres det også konkurranseprogrammer for kortfilmer og visninger av filmer utenfor konkurranse.

Filmfestivalen i Cannes tiltrekker seg mange av de største navnene i filmindustrien, og det er vanlig å se kjendiser fra hele verden på den røde løperen under festivalen. Festivalen er også en viktig arena for filmkjøpere, agenter og produsenter, og mange av filmene som vises på festivalen får senere kinovisninger over hele verden.

I tillegg til filmvisninger og prisutdelinger arrangeres det også flere andre arrangementer i Cannes under festivalen, som bransjeseminarer og fester. Byen forvandles til et hektisk og spennende sted under festivalen, og det er ikke uvanlig å se paparazzier og fans samle seg rundt de mest kjente navnene i filmindustrien.

Mat og drikke

Cannes har mange flotte restauranter og kafeer hvor du kan nyte god mat og drikke. Her er noen av de beste stedene å spise og drikke i Cannes:

La Môme

La Môme er en koselig restaurant og coctailbar som serverer franske retter med en moderne vri. Her kan du nyte alt fra fersk fisk til saftige biffer. Restauranten har også et stort utvalg av vin og cocktails.

Aux Bons Enfants

Aux Bons Enfants er en populær restaurant som serverer tradisjonelle franske retter. Her kan du nyte alt fra escargots til bouillabaisse. Restauranten har også et utmerket utvalg av lokale viner.

Bar du Martinez

Bar du Martinez er en elegant bar som ligger på Martinez-hotellet. Dette er et hent fantastisk sted å kose seg med en cocktail eller et glass champagne mens du nyter utsikten over havet.

Hva er den beste tiden å besøke Cannes på?

Den beste tiden å besøke Cannes er fra mai til september, når været er varmt og solrikt, men husk det kan bli veldig varmt midt på sommeren.

Hvordan kommer jeg meg til Cannes?

Cannes har en egen flyplass, men du kan også ta tog eller buss fra andre deler av Frankrike.

Hvilke strender bør jeg besøke i Cannes?

Noen av de beste strendene i Cannes inkluderer Plage du Midi, Plage de la Croisette og Plage de la Bocca.

Hva er den beste måten å utforske byen på?

Det beste alternativet er å utforske byen til fots eller på sykkel, da det er en enkel måte å se alle severdighetene på og nyte den vakre utsikten over havet og byen. Skal du innom Nice, Monaco etc i tillegg anbefaler vi leiebil.

Er Cannes en dyr by å besøke?

Cannes kan være en ganske dyr by å besøke, spesielt hvis du planlegger å bo på et femstjerners hotell eller spise på fancy restauranter. Men det finnes også rimelige alternativer for de som ønsker å reise på et budsjett.

Hva annet kan jeg gjøre i Cannes?

I tillegg til å besøke museer og strender, kan du også dra på båttur langs kysten, besøke lokale markeder og butikker, eller ta en tur til de vakre øyene utenfor Cannes.

Vi håper du har funnet denne guiden nyttig og at den vil hjelpe deg med å planlegge din neste tur til den fantastiske byen Cannes!

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00