Hjem » Montpellier

Montpellier

av Kristoffer
0 kommentarer

Montpellier er en sjarmerende by i Sør-Frankrike som tiltrekker seg besøkende fra hele verden med sin vakre arkitektur, rike historie og livlige kulturscene. Enten du er en historieentusiast, en matelsker eller bare ute etter å oppleve den pulserende atmosfæren i en fransk by, har Montpellier noe å tilby for enhver smak og er en by vi kan anbefale å tilbringe noen dager. I denne artikkelen kommer vi med våre tips til hva kan gjøre i Montpellier, inkludert en liste over de 5 beste restaurantene, beste nattklubber og nærliggende byer som er verdt et besøk.

Ting å se og gjøre i Montpellier

Gamlebyen (La Vieille Ville)

En av de mest sjarmerende delene av Montpellier er den gamlebyen, også kjent som La Vieille Ville. Her kan du rusle gjennom trange brosteinsgater, beundre vakre middelalderske bygninger og oppdage skjulte torg og fontener. Ta deg tid til å utforske de smale gatene.

Plass de la Comédie

Plass de la Comédie er hjertet av Montpellier og et pulserende sentrum for byens aktiviteter. Dette store, åpne torget er omgitt av vakre bygninger og butikker, og er et populært sted for lokalbefolkningen og besøkende å samles. Her kan du nyte en kopp kaffe på en av de mange kafeene, eller bare slappe av og se på folkelivet som passerer forbi.

Montpellier katedral

Montpellier katedral, også kjent som Cathédrale Saint-Pierre de Montpellier, er en imponerende gotisk katedral som dateres tilbake til 1300-tallet. Denne vakre kirken er kjent for sine intrikate detaljer og imponerende arkitektur, og er et viktig historisk og kulturelt landemerke i Montpellier. Ta deg tid til å utforske interiøret i katedralen, inkludert de vakre glassmaleriene og dekoren som dateres tilbake til middelalderen.

Mikwe – Den jødiske badstuen

Mikwe er en unik attraksjon i Montpellier og er den eneste bevarte jødiske badstuen i Frankrike. Dette fascinerende stedet er en viktig del av byens jødiske historie og kultur, og gir et innblikk i det jødiske samfunnets liv og praksis i Montpellier på 1100-tallet. Besøkende kan utforske de godt bevarte rommene og lære mer om historien til det jødiske samfunnet i Montpellier.

Peyrou Promenade og Triumfbuen

Peyrou Promenade er et vakkert parkområde som ligger på en høyde og gir fantastisk panoramautsikt over Montpellier og det omkringliggende landskapet. Her kan du spasere langs de vakre alléene, beundre den majestetiske Triumfbuen og nyte en avslappende piknik med utsikt over byen. Dette er et populært sted for lokalbefolkningen å slappe av og nyte naturen, og det er et must-see-sted for besøkende som ønsker å få en panoramautsikt over Montpellier.

Fabre-museet

Fabre-museet, også kjent som Musée Fabre, er et av de mest kjente kunstmuseene i Sør-Frankrike. Museet huser en imponerende samling av malerier, skulpturer og andre kunstverk fra forskjellige perioder, inkludert verk av kjente kunstnere som François-Xavier Fabre, Eugène Delacroix og Auguste Rodin. Besøkende kan utforske de mange galleriene og lære mer om kunsthistorien og kulturen i regionen.

Promenade du Peyrou

Promenade du Peyrou er en annen vakker parkområde i Montpellier som tilbyr vakker utsikt over byen og det omkringliggende landskapet. Her kan du spasere langs alléene, beundre den imponerende vannreservoaret og statuen av Louis XIV, og nyte en rolig og av

sideslappende atmosfære. Promenade du Peyrou er et flott sted å ta en spasertur, slappe av og nyte den vakre naturen og arkitekturen i Montpellier.

Montpellier botaniske hage

Montpellier botaniske hage, eller Jardin des Plantes de Montpellier, er en av de eldste botaniske hagene i Frankrike og et viktig sted for botanisk forskning og bevaring. Her kan du utforske de vakre hagene som er hjemmet til et bredt utvalg av planter fra ulike deler av verden, inkludert medisinske planter, kaktuser, og sjeldne arter. Det er også et herbarium og et botanisk museum som viser den botaniske rikdommen i området.

Arkitektoniske perler

Montpellier er kjent for sin imponerende arkitektur, og det er flere arkitektoniske perler som er verdt å utforske. Blant dem er Place Royale du Peyrou, som er en storslått plass med en imponerende vannreservoar, en majestetisk statue av Louis XIV og vakre kolonnader. Andre arkitektoniske høydepunkter inkluderer Place de la Canourgue, som er et sjarmerende torg med vakre bygninger og en fontene, samt flere middelalderske portaler og vakre herregårder som er spredt rundt i byen.

Beste restauranter

Montpellier er også kjent for sitt rike gastronomiske tilbud, og det er mange fantastiske restauranter å velge mellom. Her er listen over 5 beste restauranter i Montpellier:

 1. Le Jardin des Sens – Dette er en Michelin-stjerne-restaurant som er kjent for sin kreative matlaging og innovative retter. Restauranten er kjent for sin elegante atmosfære og fantastiske smaker, og har et imponerende utvalg av viner å velge mellom.
 2. L’Écume des Mots – Dette er en gourmetrestaurant som er kjent for sin ferske sjømat og lokale råvarer. Restauranten har en avslappet atmosfære og en imponerende meny med sjømatretter som er kunstferdig tilberedt og servert.
 3. Le Petit Jardin – Dette er en sjarmerende restaurant som ligger i en vakker gårdsplass, og er kjent for sin franske og middelhavsmat. Restauranten er populær for sin avslappede atmosfære og vennlige service, og har et variert utvalg av retter laget av ferske, lokale råvarer.
 4. L’Artichaut – Dette er en vegetarisk restaurant som er kjent for sin kreative matlaging og innovative retter laget av sesongens grønnsaker. Restauranten har et avslappet og koselig atmosfære, og tilbyr et spennende utvalg av vegetariske og veganske retter som er full av smak.
 5. La Diligence – Dette er en autentisk fransk restaurant som er kjent for sin tradisjonelle matlaging og lokale råvarer. Restauranten har en koselig atmosfære med en rustikk innredning og en meny som inkluderer klassiske franske retter som biff bourguignon, andeconfit og bouillabaisse.

Beste nattklubber

Montpellier er også kjent for å ha et bra natteliv, og det er flere nattklubber som er verdt å sjekke ut. Her er vår liste over de 5 beste nattklubbene i Montpellier:

 1. Le Rockstore – Dette er en legendarisk nattklubb som er kjent for sitt livlige musikkprogram og varierte sjangerutvalg. Klubben har flere dansegulv og en stor utendørsterrasse, og er et populært sted for både lokale og besøkende.
 2. L’Antirouille – Dette er en trendy nattklubb som er kjent for sin moderne atmosfære og elektronisk musikk. Klubben har et imponerende lydanlegg og et dansegulv som er kjent for å være en av de beste i Montpellier.
 3. Le PZ City Club – Dette er en populær nattklubb som er kjent for sin varierte musikk og levende atmosfære. Klubben har flere dansegulv med ulike sjangere, som hip hop, R&B, house og techno, og er et populært sted for festglade mennesker.
 4. La Villa Rouge – Dette er en eksklusiv nattklubb som er kjent for sin luksuriøse atmosfære og trendy musikk. Klubben har et imponerende dansegulv og et utendørsbasseng, og er et populært sted blant lokale og besøkende som ønsker å danse natten lang.
 5. Le Spartacus Club – Dette er en LGBT+-vennlig nattklubb som er kjent for sin inkluderende atmosfære og varierte musikk. Klubben har flere dansegulv og et vennlig personale, og er et populært sted for alle som ønsker å danse og feste i et inkluderende miljø.

Byer å besøke i nærheten

Montpellier ligger i en fantastisk region som er kjent for sin vakre natur og sjarmerende byer. Har du god tid er dette byer du bør besøke om du er i Montpellier og vil utforske områdene rundt.

 1. Nîmes – Denne romerske byen ligger bare en kort kjøretur fra Montpellier, og er kjent for sine godt bevarte romerske ruiner, inkludert et imponerende amfiteater og et romersk tempel. Byen har også en vakker gammelby med trange gater og sjarmerende kafeer.
 2. Avignon – Denne middelalderbyen er kjent for sin imponerende pavepalass og vakre middelalderarkitektur. Byen er også kjent for sin årlige teaterfestival, og er et kulturelt sentrum med et blomstrende kunst- og musikkmiljø.
 3. Carcassonne – Denne befestede byen er kjent for sin fantastiske middelalderarkitektur og velbevarte bymurer. Byen er et UNESCO-verdensarvsted, og er et populært sted for å utforske den rike historien og kulturen i regionen. Carcassonne har også en vakker gammelby med brosteinsgater og sjarmerende hus.
 4. Marseille – Denne kystbyen er kjent for sin livlige atmosfære, vakre havn og deilige sjømatretter. Byen har også en rik kulturarv, med historiske monumenter som Notre-Dame de la Garde, gamlebyen Le Panier og Fort Saint-Nicolas.
 5. Aigues-Mortes – Denne befestede byen er kjent for sine velbevarte bymurer og middelalderarkitektur. Byen har også en rik historie som en viktig havneby under middelalderen, og er et interessant sted å utforske for de som er interessert i historie og kultur.

Utendørsaktiviteter

Montpellier og området rundt byen tilbyr også et bredt spekter av utendørsaktiviteter for de som ønsker å utforske den vakre naturen i regionen. Her er noen populære utendørsaktiviteter å prøve:

 1. Sykkeltur i Camargue – Denne vakre regionen sør for Montpellier er kjent for sine våtmarker, strender og unike dyreliv. En sykkeltur gjennom Camargue er en flott måte å utforske det vakre landskapet på, med muligheter for å se flamingoer, hvite hester og andre unike dyrearter.
 2. Vandring i Cévennes nasjonalpark – Dette er en vakker nasjonalpark som ligger nord for Montpellier, og tilbyr et nettverk av stier for vandring og fotturer. Her kan du utforske det imponerende landskapet med skogkledde fjell, dype daler og fossefall.
 3. Kanopadling i Herault-elven – Herault-elven som renner gjennom Montpellier-området, er et flott sted for kanopadling. Du kan leie en kano og padle nedover elven, og nyte den vakre naturen rundt deg mens du opplever en spennende aktivitet.
 4. Besøk til strendene – Montpellier ligger i nærheten av Middelhavet, og det er flere vakre strender å besøke i området. Du kan ta en kort kjøretur til kysten og nyte sandstrender, bading, soling og vannaktiviteter som kitesurfing og windsurfing.

Shopping og markeder

Montpellier har også et livlig handelsscene, med en rekke butikker, markeder og shoppingområder å utforske. Her er noen tips for shoppingentusiaster:

 1. La Place de la Comédie – Dette er hjertet av Montpellier og et populært sted for shopping. Her finner du en rekke butikker, kafeer, restauranter og underholdningstilbud. Det er også et flott sted for å nyte arkitekturen i byen og observere mennesker.
 2. Les Halles Castellane – Dette er et kjent matmarked i Montpellier, der du kan finne ferske råvarer, lokale
 3. spesialiteter og håndverksprodukter. Det er et flott sted å oppleve den lokale matkulturen og kjøpe med deg noen delikatesser hjem.
 4. Antikvitetsmarkedet – Hvis du er interessert i antikviteter, bør du besøke antikvitetsmarkedet som finner sted på søndager i byen. Her kan du finne alt fra vintage klær og smykker til antikke møbler og kunstverk.
 5. Boutiquer og butikker i gamlebyen – Montpelliers gamleby er også et flott sted for shopping, med et utvalg av unike boutiquer, gallerier og håndverksbutikker. Her kan du finne spesielle suvenirer og unike produkter som er laget av lokale kunstnere og håndverkere.

Natteliv og underholdning

Montpellier er kjent for sitt livlige natteliv og et mangfold av underholdningstilbud. Her er noen tips for å utforske byens natteliv:

 1. Place Jean-Jaurès – Dette er et populært område for natteliv i Montpellier, med et stort utvalg av barer, klubber og restauranter. Her kan du nyte en kveld ute med venner og oppleve den pulserende atmosfæren i byen.
 2. Konserter og forestillinger – Montpellier har flere konsertsteder og teatre som tilbyr et variert program av konserter, forestillinger og kulturelle arrangementer. Sjekk ut programmene til Operaen i Montpellier, Corum eller Zenith Sud for å se hva som er på i byen under ditt besøk.
 3. Festivaler – Montpellier er vert for flere festivaler i løpet av året, som er en flott måte å oppleve byens kultur og feststemning. Eksempler på populære festivaler inkluderer Montpellier Danse, Printemps des Comédiens og FISE (Festival International des Sports Extrêmes).

Mat og drikke

Montpellier og området rundt byen er kjent for sin rike gastronomi og vinproduksjon. Her er noen tips for å nyte mat og drikke i Montpellier:

 1. Lokale spesialiteter – Prøv lokale retter som Brandade de Morue (torskemousse), Cassoulet (en type bønne- og kjøttgryte) og Fougasse (en lokal type brød). Du kan også utforske lokale markeder for å kjøpe ferske råvarer og lokale delikatesser.
 2. Vin og vingårder – Montpellier er omgitt av vakre vinmarker og er kjent for sin vinproduksjon. Ta en tur til en av de nærliggende vingårdene for å smake på lokale viner som Picpoul de Pinet, Languedoc eller Coteaux du Languedoc.
 3. Restauranter og kafeer – Byen har et stort utvalg av restauranter og kafeer som serverer et bredt spekter av internasjonale og lokale retter. Utforsk de forskjellige nabolagene i Montpellier for å finne spennende spisesteder og prøve lokale
 4. matretter. Noen populære steder å spise inkluderer La Diligence, L’Ambroisie og Le Petit Jardin, som alle er kjent for å servere deilige lokale retter og ha en hyggelig atmosfære.
 5. Matmarkeder – Montpellier har også flere matmarkeder som er verdt å besøke. Marché des Arceaux er et populært marked som finner sted hver tirsdag og lørdag, hvor du kan kjøpe ferske råvarer, ost, kjøtt og andre lokale produkter. Marché du Lez er et annet spennende marked som har et stort utvalg av matboder og lokale delikatesser.

Utendørsaktiviteter

Montpellier og området rundt byen tilbyr også mange muligheter for utendørsaktiviteter og naturskjønnheter. Her er noen tips for å nyte naturen og friluftslivet i Montpellier:

 1. Parc du Peyrou – Dette er en vakker park i byen med flotte utsiktspunkter, et monument over Louis XIV og en imponerende vannakvedukt. Parken er et flott sted for å slappe av, gå en tur eller nyte en piknik.
 2. Jardin des Plantes – Dette er en vakker botanisk hage i Montpellier som er kjent for sitt mangfoldige plante- og dyreliv. Her kan du gå på oppdagelsesferd blant eksotiske planter og lære mer om lokal flora og fauna.
 3. Strand og kystområder – Montpellier ligger bare en kort kjøretur fra Middelhavet, og det er flere flotte strender og kystområder å utforske i nærheten. Populære steder å besøke inkluderer Palavas-les-Flots, Carnon-Plage og La Grande-Motte.
 4. Sykling og friluftsliv – Montpellier er kjent for å være en sykkelvennlig by, og det er flere sykkelstier og ruter rundt byen og i området rundt. Du kan også ta en tur til Cévennes-fjellene for å nyte fotturer, sykling eller kajakkpadling i vakre naturomgivelser.

Kulturelle opplevelser

Montpellier er også en by rik på kultur og historie, og det finnes mange kulturelle opplevelser å utforske. Her er noen tips for å oppleve kulturen i Montpellier:

 1. Museer – Byen har flere museer som er verdt å besøke, inkludert Musée Fabre, som er et av de største kunstmuseene i Frankrike. Besøk også Musée Languedocien, som fokuserer på lokal historie og kultur.
 2. Arkitektur – Montpellier har en imponerende arkitektur med mange vakre bygninger og monumenter å beundre. Ta en spasertur gjennom gamlebyen og beundre de vakre middelalderske bygningene, som Place de la Comédie, Cathédrale Saint-Pierre og Arc de Triomphe.
 3. Kulturelle arrangementer – Montpellier er også vertskap for mange kulturelle arrangement
 4. er, som konserter, teaterforestillinger, festivaler og utstillinger. Sjekk ut den lokale kulturkalenderen for å se hva som skjer mens du er i byen, og få med deg noen av de spennende kulturelle opplevelsene som Montpellier har å tilby.
 5. Universitetet i Montpellier – Byen er kjent for sitt gamle universitet, som ble grunnlagt i 1289 og er en av de eldste universitetene i verden. Besøk Université de Montpellier og oppdag den rike akademiske arven og den livlige studentkulturen som preger byen.
 6. Shopping og natteliv
 7. Montpellier er også kjent for sitt pulserende shopping- og natteliv, med et stort utvalg av butikker, markeder, restauranter, kafeer og barer å utforske. Her er noen tips for å nyte shopping og natteliv i Montpellier:
 8. Shopping – Montpellier har et bredt spekter av butikker og butikkområder å utforske, fra trendy boutiquer til lokale markeder. Ta en tur til Rue de l’Argenterie, Place de la Comédie og Rue Foch for å finne alt fra klær, smykker, kunst og suvenirer.
 9. Restauranter og kafeer – Byen har et mangfoldig utvalg av restauranter og kafeer som serverer alt fra lokale spesialiteter til internasjonale retter. Prøv noen av de lokale rettene, som ferske sjømatretter, fransk ost og lokale viner på en av de mange restaurantene eller kafeene i Montpellier.
 10. Barer og nattklubber – Montpellier har også et livlig natteliv med et stort utvalg av barer, nattklubber og musikksteder å utforske. Ta en tur til Rue de la Soif, som er kjent for sitt livlige natteliv, eller prøv noen av de trendy cocktailbarene og nattklubbene i byen for en kveld med moro og underholdning.
 11. Byens torg – Montpellier har flere vakre torg, som Place de la Comédie, Place Jean Jaurès og Place Royale du Peyrou, hvor du kan nyte atmosfæren og kanskje ta en kopp kaffe eller et glass vin mens du ser på folkelivet.
 12. Montpellier har et godt utviklet transportsystem, som inkluderer trikk, busser og sykkelveier, som gjør det enkelt å komme seg rundt i byen og utforske området rundt. Du kan også leie sykler eller bruke en elektrisk scooter for å utforske byen på en miljøvennlig måte. Hvis du vil besøke de nærliggende strendene eller andre omkringliggende områder, er det også mulig å leie en bil.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00