Hjem » Sevilla

Sevilla

av Kristoffer
0 kommentarer

En reiseguide

Sevilla er en by i sør-Spania med ca. 700 000 innbyggere og er hovedstaden i regionen Andalusia. Byen har en rik historie og er kjent for sin kultur, arkitektur, kunst og ikke minst mat. I denne artikkelen skal vi dykke ned i Sevillas historie, severdigheter, kultur og mat, samt gi deg noen tips til hva du kan gjøre og oppleve når du besøker byen.

Historie

Sevilla har en lang og rik historie, som strekker seg tilbake til romertiden. Byen var en viktig havneby under maurernes herredømme og spilte en stor rolle i oppdagelsen av Amerika, da Columbus la ut på sin historiske reise fra Sevilla i 1492.

Under renessansen og barokken var Sevilla en viktig kulturell og økonomisk sentrum i Spania. Byen var et senter for kunst og musikk, og mange berømte kunstnere og forfattere, som Cervantes og Velázquez, bodde og arbeidet her.

I dag er Sevilla en moderne og pulserende by, som har klart å bevare sin rike historie og kultur.

Severdigheter

Sevilla har utrolig mye å tilby om du er interessert i kultur og historie. Det er utrolig mange flotte steder man bør se, men om ikke tiden strekker til har vi i hvert fall laget en listen liste over de vi mener er et must.

Real Alcázar

Real Alcázar

Katedralen i Sevilla

Real Alcázar er et kongelig slott som ligger i sentrum av Sevilla. Slottet ble bygget av maurerne på 1300-tallet, og har en blanding av maurisk og kristen arkitektur. Her er det fotomuligheter nesten overalt, fra det fantastiske slottet til de utrolig vakre hagene og fontenene.

Katedralen i Sevilla

Den bermømte Katedralen i Sevilla er en av de største katedralene i verden, og ble bygget på 1400-tallet etter at den opprinnelige moskeen ble ødelagt. Katedralen er kjent for sin gotiske arkitektur, og for å huse gravene til Columbus og andre berømte personer fra Sevillas historie.

Plaza de España

Plaza de España

Plaza de España er en stor plass som ble bygget for verdensutstillingen i 1929. Plassen er omgitt av vakre bygninger og en stor kanal, og er et populært sted for turister å besøke.

Metropol Parasol

Metropol Parasol

Metropol Parasol er en moderne bygning som ble bygget i 2011. Bygningen består av seks soppformede tårn som stiger opp over byen, og har en flott utsikt over Sevilla.

Kultur

Sevilla har en rik kultur som gjenspeiler byens historie og tradisjoner. Dette er noen av de aktivitetene du bør prøve å få tid til å oppleve når besøker byen:

Prøv Flamenco

Flamenco er en av de mest kjente og kjære kulturelle tradisjonene i Sevilla. Det er en form for dans og musikk som oppsto i Andalusia, og som er kjent for sin lidenskap og intensitet. Det er mange flamenco skoler i byen som kan tilby en times kurs, du blir kanskje ikke ekspert men litt lærer man.

Tapas

Tapas er en annen viktig del av Sevillas kultur. Det er en spise- og drikkekultur som involverer småretter og drikkevarer som man deler med venner og familie. Tapasbaren er en viktig del av Sevillas sosiale liv, og du kan finne dem overalt i byen og du ser raskt hvor populære de er. Les videre i artikkelen så ser du en liten oversikt, men tipset vårt er bare å se etter de tapasbarene med flest spanjoler som spiser, det er de beste.

Semana Santa

Ikke så skummelt som det ser ut som

Semana Santa er en av de viktigste religiøse hendelsene i Sevilla. Det er en uke lang feiring som markerer Jesu Kristi død og oppstandelse. Under denne uken marsjerer brorskapene gjennom byens gater i prosesjoner, iført tradisjonelle kostymer og bærende på store relikvier og kors.

Feria de Abril

Feria de Abril er en stor folkefest som holdes hvert år i april. Det er en festival som markerer begynnelsen på våren, og byen er full av liv, musikk og dans. Folk kler seg i tradisjonelle kostymer, og det er en stor markedsplass hvor man kan kjøpe mat, drikke og suvenirer.

Mat

Sevilla har en spennende matkultur, og er kjent for sine tapas, fiskeretter og lokale delikatesser. Her er noen av de beste stedene å spise når du besøker byen:

La Azotea

La Azotea er en tapasbar som serverer moderne og innovative retter, laget av lokale råvarer. Her kan du nyte en rekke småretter og drikkevarer i en avslappet og koselig atmosfære.

Eslava

Eslava er en annen populær tapasbar, som er kjent for sin kreative matlaging og utmerkede service. Her kan du prøve noen av de beste tapasrettene i Sevilla, laget av ferske og lokale ingredienser.

La Catedral

La Catedral er en restaurant som spesialiserer seg på sjømat og fiskeretter. Her kan du nyte fersk fisk og sjømat, tilberedt på tradisjonell andalusisk vis.

Tips til aktiviteter

Sevilla har mye å tilby for turister, og det er mange aktiviteter og opplevelser du kan nyte når du besøker byen. Her er noen av våre beste tips for å oppleve alt byen har å by på:

Lei en sykkel

En sykkeltur er en flott måte å utforske byen på. Du kan leie en sykkel og utforske Sevillas vakre parker, broer og historiske bygninger på egen hånd.

Flamenco-show

Et flamenco-show er en av de mest kjente kulturelle opplevelsene i Sevilla. Du kan besøke en av de mange flamencoklubbene i byen, og oppleve den lidenskapelige dansen og musikken på nært hold.

Sevillas natteliv

Sevilla har et stort og populært natteliv, og det er mange barer og nattklubber å velge mellom. Du kan danse natten bort på en av byens mange klubber, eller nyte en drink på en av de koselige barene.

Sammendrag

Sevilla er en spennende by som har mye å tilby for turister. Med sin rike historie, kultur og gastronomi er det en destinasjon som er verdt å utforske. Fra de imponerende historiske monumentene til de koselige tapasbarene og det livlige nattelivet, er det noe for enhver smak i Sevilla.

Uansett om du besøker byen for første gang eller har vært der før, vil du alltid finne noe nytt å oppleve. Ta en sykkeltur rundt i byen, besøk en av de mange tapasbarene, nyt et flamenco-show eller bare slapp av og nyt den vakre utsikten fra en av byens mange parker. Med sin unike blanding av historie og moderne kultur, er Sevilla en destinasjon du ikke vil gå glipp av.

Hva er den beste tiden på året å besøke Sevilla?

Det beste tidspunktet å besøke Sevilla er om våren eller høsten, når temperaturen er mild og behagelig. Sommeren kan være veldig varm, så det kan være lurt å unngå å besøke i juli og august.

Hva er de beste stedene å besøke i Sevilla?

Noen av de beste stedene å besøke i Sevilla inkluderer Alcázar, Katedralen i Sevilla, Plaza de España og Metropol Parasol.

Hvordan kan jeg komme meg rundt i Sevilla?

Det er enkelt å komme seg rundt i Sevilla til fots, da de fleste attraksjonene ligger innen gangavstand fra hverandre. Du kan også leie en sykkel eller ta en taxi hvis du ønsker det.

Hva er de beste tapasbarene i Sevilla?

Noen av de beste tapasbarene i Sevilla inkluderer La Azotea, Eslava og La Catedral.

Hva annet kan jeg gjøre i Sevilla?

I Sevilla kan du også besøke en av byens mange museer, ta en båttur på Guadalquivir-elven, besøke en av de mange parkene eller delta på en matlagingskurs.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00