Hjem » Hotell København – Her bør du bo

Hotell København – Her bør du bo

av Kristoffer
0 kommentarer

København er en av mine absolutt favorittbyer. Hva er det ikke å elske med denne byen som kan tilby absolutt alt fra en tur på Tivoli midt i sentrum, gå å spis på en av byen Michelinguide restauranter eller ta deg en øl i sola på Nyhavn. Dette er byen som har alt fra det beste til det mest tvilsomme du kan tenke deg av puber og uteliv og alt bare 5-6timer fra Oslo med bil (eller ta DFDS over). Nordmenn elsker denne byen men det er en jungel av hoteller og ikke minst er det fort vanskelig å vite hvilket område man bør bo i, derfor har vi laget en hotell København oversikt. Skal du tilbringe en helg på Tivoli bør du finne noe i nærheten, men skal du noe helt annet er det mange andre steder i byen du heller bør bo. Noen av hotellene ser også ut som de er i sentrum, men i virkeligheten ligger det 10min med taxi fra Nyhavn. Vi har sjekket og funnet de beste hotellene fordelt på de forskjellige områdene i København, så blir et ihvertfall litt enklere å velge (selvom du fortsatt vil ha masse å velge imellom avhengig av pris og tilbud).

Hotell København Sentrum

 • 25hours Hotel Indre By: Midt i sentrum av København finner du 25hours, et glimrende hotell med 4 stjerner med kort avstand til alt som skjer i byen. Dette er et hotell som skille seg litt ut i stilen, den er vanskelig å beskrive (vi kalte den litt retro men vet ikke om det blir rette beskrivelsen), men vel verdt å besøke hotellet. Det er også ganske nytt og fresht og har både bare og restaurant.
 • The Socialist, a Tribute Portfolio Hotel: Hotellet med det noe sære navnet er et spennende 4 stjerners hotell rett ved strøget. Med 5minutter å gå til Nyhavn og 15 til Tivoli er du midt i sentrum av alt som skjer i København. Hotellet er utypisk og kult med litt industri preg og dt er en gjennomført stil på alt.

Hotell nær København Tivoli

 • Nimb Hotel: Ingen over og ingen ved siden av, dette er uten tvil det flotteste og mest spektakulære hotellet i København. Hotellet er mer eller mindre en del av Tivoli og utsikten du får over Tivoli gardens er helt fantastisk. Dette er et 5 stjerners luksushotell, og her snakker vi luksus på aller høyeste nivå, dessverre ligger prisnivået deretter. Hotellet har alt man kan forvente, inkludert et fantastisk basseng på taket (åpent på sommeren). Har du muligheten, om så bare for en natt, anbefaler vi deg å prøve og utforske Nimb, det vil være en opplevelse du sent vil glemme.
 • ProfilHotels Copenhagen Plaza: Er planen en helg på Tivoli er dette hotellet for deg, her snakker vi ca. 1 minutt å gå til inngangen så slipper man å kaste bort tid på reising. Hotellet kan vel best skrives som litt eldre luksus og har ikke blitt modernisert på noen år, men er samtidig mer enn godt nok for en langhelg i København. Du finner både restaurant, bar og treningsstudio her og med gåavstand til nær sagt alt i København kan det absolutt anbefales
 • Tivoli Hotel: Dette er et flott og relativt nytt 4 stjerners hotell men med en navn som har lurt mange. Hotellet heter Tivoli så kan kan fort få inntrykk av at dette er rett ved, men det er ca. 15minutter gange herfra og bort til inngangen av Tivoli. Foruten det er det et meget bra hotell med moderne stil og alt man kan ønske seg av tilbud. Her finner du f.eks et stiling og relativt stort innendørsbasseng, hotellet kan friste med sykkeutleie og du finner også hele 4 restauranter og 3 barer på hotellet.

Hotell ved Nyhavn

 • 71 Nyhavn Hotel: Som navnet tilsier, hotellet befinner seg midt i Nyhavn og har perfekt beliggenhet. Det heter seg at dette er et 5 stjerners luksushotell, vi mener vel at det kanskje er å tøye strikken litt men utrolig fint og sjarmerende hotell med nydelige hotellrom. Hotellet er perfekt plassert for en helg i København og det er kort vei videre til alt byen kan tilby. Ikke det billigste hotellet i byen men man må betale litt ekstra for lokasjon.
 • Hotel SKT. Annæ: I paralellgaten til Nyhavn finner du Skt.Annæ, vanskelig navn til tross, dette er et sjarmerende 4 stjerners hotell med mye å tilby. Hotellet har et koselig luksuspreg med spennende design både på rom og i fellesområder. Her finner du også en egen bar og ikke minst en fantastisk takterrasse (ihvertfall på sommeren). Prisene her er litt lavere enn på 71 Nyhavn men beliggenheten er mer eller mindre like perfekt.
 • Hotel Bethel: Dette 3 stjerners hotellet er her klart det billigste alternativet om du ønsker å bo kloss inntil Nyhavn og det er et helt ok hotell uten så veldig mye om og men. Hotellet tilbyr det du forventer på dette nivået og her finner du hverken spa eller spennende barer, derimot får du et rimelig(ere) opphold.

Hotell Vesterbro

Vil du oppleve den litt hippere utgaven av København må du besøke Nørrebro. Dette var området du på ingen måte dro til for noen år siden, da var dette Københavns svar på Red Light District og ikke det hyggeligste stedet å være. I dag er dette den hippeste delen av København og kan tilby alt fra sjarmerende fortauskaféer til interessante bare og populære utested. I Nørrebro finner du også “Kødbyen”, dette er et digert industriområde men industrien er nå byttet ut med de beste utestedene og de beste restaurantene i København.

 • Villa Copenhagen: Dette 5 stjerners luksushotellet er uten tvil vår favoritt i København. Eier er ingen ringere enn Petter Stordalen og dette er hotellet for deg med høye krav (og dyp lommebok). På sommeren det er bare å gå opp på taket, der finner du både basseng og bar så her man kan fort bare tilbringe hele dagen og er du av den sporty typen finner du også et døgnåpent treningsstudio. Design og interiør gjør dette til et hotell du nesten må oppleve minst en gang og kombinert med bra restaurant og fantastisk service fra betjeningen kan vi ikke gjøre annet enn å anbefale dette på det varmeste. Hotellet ligger også rett ved Tivoli om det skulle friste.
 • Hotel Ottilia by Brøchner Hotels: Det er vanskelig å beskrive hotellet med noe annet ord enn spennende og unikt. Dette 4 stjerners hotellet er vel verdt et opphold da det skiller seg veldig ut fra de fleste andre hotell mtp stil, innredning og rom. Hotellet befinner seg i et gammelt industribygg og man har beholdt alle særegenhetene noe som gjør at rommene er unike og spennende. I byggets kjeller/lager finner du basseng og spa som er vel verdt et besøk bare for å se hvordan det ser ut.
 • Copenhagen Island Hotel: Flott 4 stjerners hotell men verdt å merke seg at dette ligger litt vekk fra alt i sentrum så sjekk kartet før du booker her. Prisene er også ofte litt lavere her enn resten av København pga beliggenheten, men når det er sagt er dette et nydelig 4 stjerners hotell liggende rett på vannkanten. Mange av rommene har fantastisk utsikt utover vannet og bestiller du en suite her kan du sitte å se på usikten gjennom et gigantisk gulv til tak vindu.

Hotell Nørrebro

Ta en tur over Dronning Louises bro så befinner du deg i en av Københavns mest populære bydeler. Hit drar du på ønsker en spennende shoppingmuligheter i en behagelig og multikulturell atmosfære. Her finner du små butikker, kafeer og restauranter hvor enn du snur deg og skal du ha en pust i bakken anbefaler vi å besøke Assistenten Kirkegård hvor du blant annet kan se graven til forfatteren H.C.Andersen.

 • Avenue Hotel Copenhagen by Brøchner Hotels: Et koselig 3stjerners hotell i boutique stil og det er også et av bare 2 hotell som ligger i Nørrebro. Det ligger i et gammel bygg fra 1898 som gir en fin atmosfære. Koselig og innbydende sted med egen terrasse hvor man blant annet kan nyte en bedre frokost (mot betaling vel og merke). Skal du innover mot sentrum har hotellet egen sykkelutleie.
 • Hotel M18: Dette er et helt ok 3stjerners hotell på Nørrebro. Det bærer litt preg av å være litt udatert og vi ville nok heller bodd på Avenue om prisforskjellen ikke var så gærn. Når det er sagt er det et helt ok sted for en overnatting eller to men det finnes bedre alternativer.

Hotell Østerbro

Dette er en av de mer eksklusive bydelene i København med alt fra brede gater stappfulle av spennende shoppemuligheter og sjarmerende småkafeer til store grønne parker og flotte bygninger. Her finner du også et av Københavns mest kjente landemerker (om ingen har stjålet henne), Den Lille Havfrue. Den stakkars havfruen blir dessverre ofte forsøkt stjålet og / eller skadet så om hun er der når du kommer vet ingen. Området har et stort og interessant utvalg av spisesteder og her finner du alt fra fancy restauranter med hvite duker til Danmarks velkjente smørrebrød restauranter. I Østerbro finner du Fælledsparken som er den største parken i København

 • Charlottehaven: Flott 4 stjerners hotell med eget basseng i Østerbro. Hotellet er koselig året rundt men ekstra anbefalt på sommerstider da man får brukt både terrassene på taket og i første etasje. Hotellet ser sannsynligvis ikke ut som noe annet sted du har vært, bygningen er vanskelig å beskrive men utrolig stilig. Det er også et stort lekeområde for barn med tilhørende grøntområde så både hotell og nærområde kan anbefales. Går du for noen av de større rommene får du i tillegg en egen terrasse.
 • Comwell Copenhagen Portside Dolce by Wyndham: Fint og moderne 4 stjerners hotell som befinner seg mer eller mindre i havna. Hotellet er litt utenfor allfarvei så greit med bil (eller taxi) for å komme seg rundt. Hotellet er pent og moderne, men fine rom og uteområder. De hadde også egen bar og restaurant.

Hotell Amager

Er du lei av storbyens mas og jag? Fått nok av shopping, restauranter og ikke minst, tusentalls andre turister? Da bør du ta en dag eller to på Amager. Dette er et spennende område med litt andre tilbud enn hva man forbinder med København. Her finner du flotte strender, store parker og spennende dansk arkitektur. Dette er litt utenfor sentrum men det er enkelt å komme seg hit med Metroen og på en fin sommerdag er du nesten nødt til å besøke Amager strandpark. Her finner du også Nord-Europas største akvarium, Den Blå Planet.

 • CPH Studio Hotel: Kun 700m fra strandparken finner du CPH hotellet, et helt ok 3 stjerners hotell med egen restaurant og bar. Booker du dobbeltrom her får du også egen balkong noe som ikke er verst ift prisen på hotellet. Dette hotellet er egentlig best egnet for deg som tenker å tilbringe et par dager på stranda da avstanden inn til sentrum begynner å bli endel om du ikke har bil eller planlegger å bruke mye på taxi.
 • Hotel Copenhagen: Et helt ok 3 stjerners hotell som ligger litt i midten mellom Amager strandpark og København sentrum. Veldig fin beliggenhet om du tenker å oppholde deg i Amager området men litt langt fra sentrum om det er København og Tivoli som frister.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00