Hjem » Torrevieja

Torrevieja

av Kristoffer
0 kommentarer

Velkommen til Torrevieja, eller som noen vil ha det til, Torvika. Dette er en sjarmerende kystby beliggende i provinsen Alicante, sørøst i Spania. Det er ikke uten grunn dette har blitt en av de mest populære turistmålene for nordmenn. Byen er omringet av naturskjønnhet, og er en ekte perle ved Middelhavet. Historisk sett var Torrevieja en liten fiskerlandsby. Det endret seg på 1800-tallet da saltindustrien vokste. Saltlagunene rundt byen ble og er fortsatt, en av de viktigste saltprodusentene i Europa. Denne industrielle veksten førte til en befolkningsøkning, og Torrevieja utviklet seg til en viktig havneby. Selv i dag spiller saltindustrien en stor rolle i byens økonomi. Selv om Torrevieja har opplevd mye vekst og utvikling, har den bevart sin opprinnelige sjarm og kultur. Det er en by med en rik historie og en spennende fremtid.

Hvorfor skal du dra hit?

Torrevieja er den perfekte destinasjonen for oss som søker sol, sjø og avslapning, uten å måtte reise altfor langt. Med sine vakre strender, turkise vann og behagelig klima, er det lett å forstå hvorfor dette er en favoritt for mange. Men det er ikke bare sol og strand som trekker folk til Torrevieja. Byen er også hjem til mange kulturelle skatter. Det er flust av museer, kirker og historiske steder å utforske. For de som liker å være aktive finner du en rekke vannsporter, golfbaner og turstier. Det er også et livlig natteliv med barer, restauranter og klubber for de som ikke vil holde det gående utover natten. Og for deg som er interessert i shopping, det mange markeder og butikker som selger alt fra lokal kunst til ferske råvarer. Kort sagt, det er noe for alle i Torrevieja.

Severdigheter i Torrevieja

Las Salinas de Torrevieja

Disse imponerende saltlagunene er ikke bare kjent for sin unike rosa farge, som skyldes en spesiell type alger og bakterier i vannet, men også for deres helbredende egenskaper. Her kan du legge deg ned og smøre deg inn med den helbredende gjørmen og ta et bad i lagunen. I tillegg er området et viktig habitat for en rekke fugler, inkludert flamingoer, som gjør det til et populært sted for fuglekikkere.

Playa de La Mata

Denne stranden er ikke bare populær på grunn av sin gylne sand og krystallklare vann, men også fordi den har en rekke fasiliteter som solsenger, parasoller og strandbarer. Det er også en vakker strandpromenade med restauranter og kafeer, perfekt for en avslappende spasertur eller en matbit med utsikt over havet.

Parque Natural de Las Lagunas de La Mata y Torrevieja

Dette naturreservatet er et utmerket sted for deg som liker friluftsliv. Her kan du finne flere merkede stier for turgåing og sykling, og informasjonstavler langs veien forklarer floraen og faunaen i området. Det er også flere fuglekikkerplattformer, som gir deg mulighet til å observere fugler i deres naturlige habitat.

Submarino S-61 – Museo Flotante

Dette unike museet gir deg muligheten til å utforske innsiden av en ekte undervannsbåt. Den tidligere marine undervannsbåten, S-61 Delfin, er den første spanske undervannsbåten som er blitt gjort om til et museum, og gir innsikt i livet til sjøs og den maritime historien til regionen.

Iglesia de la Inmaculada Concepción

Denne kirken er ikke bare et viktig religiøst sentrum i Torrevieja, men også et arkitektonisk mesterverk. Den ble bygd på midten av 1800-tallet, og har en vakker fasade og en imponerende klokketårn. Innsiden av kirken er også verdt et besøk, med den vakre altertavlen og maleriene.

Paseo Maritimo Juan Aparicio

Dette er mer enn bare en strandpromenade, det er også et populært samlingspunkt for både lokalbefolkningen og turister. Det er mange benker langs promenaden hvor du kan sette deg ned og nyte utsikten, og det er også mange restauranter og kafeer hvor du kan ta en pause og nyte noe godt å spise eller drikke.

Aquopolis Torrevieja

Dette badelandet har noe for alle aldre, fra adrenalinfylte sklier som “Kamikaze” og “Boomerang”, til roligere attraksjoner som “Lazy River” og “Wave Pool”. Det er også mange solsenger og grønne områder hvor du kan slappe av og nyte solen. For de minste er det en egen barneavdeling med mindre sklier og spill.

De 5 beste restaurantene (etter vår mening)

  1. Restaurante Barlovento: Dette er en av de beste sjømatrestaurantene i Torrevieja og den er ihvertfall vår favoritt. Med sin plassering i havna får du den fantastisk utsikt over Middelhavet mens du nyter ferske delikatesser fra havet. Her får du alt fra en nydelig paellaen til fersk sjømat rett fra havet. Vil du ha en autentisk spansk matopplevelse er dette stedet.
  2. La Mata 29: Denne moderne og elegante restauranten er kjent for sin kreative tilnærming til tradisjonell spansk mat. Menyen endres med årstidene for å dra nytte av de ferskeste lokale råvarene. Vinkartet er også imponerende, med et bredt utvalg av spanske og internasjonale viner.
  3. El Mesón de la Costa: En koselig og tradisjonell restaurant med en varm og innbydende atmosfære. Menyen har et bredt utvalg av retter, fra grillet kjøtt og fisk til tapas og hjemmelagde desserter. Det er også et godt utvalg av lokale viner.
  4. Rincón de Capis: Dette er et flott sted for deg som elsker tapas. Koselig og uformell avslappet atmosfære, og restauranten tilbyr et stort utvalg av tapasretter. Her får du alt fra tradisjonelle klassikere som patatas bravas og albóndigas, til mer innovative retter som carpaccio av oksekjøtt med foie gras.
  5. Restaurante Las Columnas: Denne restauranten er kjent for sin utmerkede service og deilige mat. På menyen finner du en blanding av internasjonale og spanske retter, med alt fra fersk fisk og skalldyr til pasta og pizza. Restauranten har også en utendørs terrasse.

Områder du kan utforske i nærheten av Torrevieja

  1. Laguna Salada de Torrevieja: Denne rosa saltsjøen er ikke bare et naturlig underverk, men også et av de mest fotograferte landskapene i regionen. Sjøen får sin særegne farge fra et alge og bakterie som trives i det høye saltinnholdet i vannet. Det er også en viktig habitat for flamingoer og andre fuglearter. Det er et flott sted for en piknik og for å ta noen spektakulære bilder.
  2. Guardamar del Segura: Denne kystbyen ligger bare en kort kjøretur fra Torrevieja og er kjent for sine gylne sandstrender og rolige, krystallklare vann. Gamlebyen har sjarmerende smale gater, tradisjonelle bygninger og noen flotte restauranter hvor du kan prøve lokal mat og vin.
  3. Isla de Tabarca: Dette er den eneste bebodde øya i Valencia-regionen, og er et beskyttet marint reservat. Du kan ta en båttur fra Torrevieja til øya, hvor du kan nyte solen på de vakre strendene, utforske den lille landsbyen, og prøve fersk sjømat i en av øyas restauranter.
  4. Murcia: Denne historiske byen ligger litt inn i landet og er kjent for sin imponerende arkitektur, inkludert katedralen i Murcia og universitetet. Byen har også noen flotte museer, som Salzillo-museet, og en livlig atmosfære med mange barer og restauranter.
  5. Elche: Denne byen er kjent for sin enorme palmeskog, som er den største i Europa og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det er et flott sted for en avslappende spasertur i skyggen av palmene. Byen har også en interessant historie, med mange gamle bygninger og monumenter å utforske.

Ofte stilte spørsmål

Hvor er de beste strendene i Torrevieja?

Noen av de beste strendene i Torrevieja inkluderer Playa de La Mata, Playa de Los Locos, og Playa del Cura. Alle disse strendene har gyllen sand, krystallklart vann, og gode fasiliteter.

Hvilke aktiviteter og attraksjoner er det for barn i Torrevieja?

For barn er Aquopolis Torrevieja vannpark en flott attraksjon. Det er også mange strender som er familievennlige, samt parker som Parque de Las Naciones som har en lekeplass og en liten innsjø med ender

Hvilke restauranter anbefales i Torrevieja for lokal mat?

Noen anbefalte restauranter for lokal mat inkluderer Restaurante Barlovento, La Mata 29, og El Mesón de la Costa.

Er det trygt å vandre rundt i Torrevieja om natten?

Generelt er Torrevieja en trygg by, og det er trygt å vandre rundt om natten. Som alltid, er det imidlertid viktig å ta fornuftige forholdsregler, som å ikke gå alene i dårlig opplyste områder.

Hvordan er offentlig transport i Torrevieja? Er det lett å komme seg rundt uten bil?

Offentlig transport i Torrevieja inkluderer busser som dekker de fleste deler av byen og de nærliggende områdene. Det er også en taxiholdeplass ved bussterminalen. Det er relativt enkelt å komme seg rundt i Torrevieja uten bil, spesielt i sentrum og langs kysten. For å utforske området rundt kan det imidlertid være mer praktisk å leie en bil.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00