Hjem » Cala Millor

Cala Millor

av Kristoffer
0 kommentarer

Cala Millor er en herlig badeby på østkysten av Mallorca, og er kjent for sine vakre strender, turkisblått hav og fantastiske klima. Byen har lenge vært en populær feriedestinasjon for turister fra hele verden, og tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter, attraksjoner og severdigheter som vil tilfredsstille enhver smak. Her er alt fra soling og bading på de vakre strendene til shopping, restauranter og natteliv.

Historie

På 1800-tallet var Cala Millor en liten fiskerlandsby med få innbyggere. De fleste av de som bodde der, levde av fiske og landbruk. På 1900-tallet begynte turister å besøke området, og Cala Millor ble gradvis en populær destinasjon for reisende som ønsket å nyte sol og sjø. I dag er byen et velutviklet feriested med mange hoteller, restauranter og barer, men den har fortsatt beholdt sin karakteristiske sjarm og vakre omgivelser.

Strender i Cala millor

Cala Millor er kjent for sine vakre og lange strender. Her er det noe for enhver smak, enten man vil sole seg og slappe av eller prøve seg på ulike vannaktiviteter.

Den mest kjente og populære stranden er Cala Millor Beach, som er en av de lengste strendene på Mallorca med nesten 2 km med gylden sand og krystallklart vann. Stranden er veldig familievennlig med mange fasiliteter, inkludert solsenger og parasoller til leie, restauranter og barer langs strandpromenaden og en rekke aktiviteter som pedalbåter og vannski.

En annen flott strand i området er Sa Coma Beach, som ligger bare en kort spasertur unna Cala Millor Beach. Denne stranden er mindre overfylt og har også mange fasiliteter, inkludert solsenger og parasoller, en bar og flere strandrestauranter. Sa Coma Beach har også roligere farvann, noe som gjør det til et ideelt sted for familier med små barn.

For de som leter etter mer fredelige omgivelser, er Playa del Moro et flott alternativ. Denne lille, bortgjemte stranden ligger i et rolig hjørne av Cala Millor og er omgitt av klipper og krystallklart vann. Stranden har ikke så mange fasiliteter, men det er en bar i nærheten og det er mulig å leie solsenger og parasoller.

En annen strand som er verdt å besøke er Cala Bona Beach, som ligger i en naturskjønn bukt og er omgitt av små fiskerhus og lokale restauranter. Stranden er mindre enn Cala Millor Beach, men har fortsatt mange fasiliteter, inkludert solsenger og parasoller, vannsportsaktiviteter og strandbarer.

Til slutt er det også verdt å nevne Cala Mendia Beach, som ligger ca. 30 minutters kjøretur fra Cala Millor. Denne vakre stranden har krystallklart vann og en liten sandstrand omgitt av klipper. Det er ikke mange fasiliteter på stranden, så det er viktig å ta med seg alt man trenger for en dag på stranden.

Attraksjoner i Cala Millor

En av de mest populære attraksjonene i Cala Millor er Safari Zoo, som ligger i utkanten av byen. Dette dyrehagen tilbyr en spennende opplevelse for hele familien, med over 600 dyr av 70 forskjellige arter. Safari Zoo er kjent for å ha et bredt utvalg av dyr, inkludert eksotiske kattedyr, slanger, krokodiller og mange andre fascinerende skapninger.

En annen populær attraksjon i Cala Millor er Jumaica Tropical Park. Dette er en botanisk hage som er hjem til over 3000 forskjellige planter og trær, inkludert mange eksotiske arter. Parken har også en foss og en sjø med fisk og skilpadder, som gjør det til et flott sted for en avslappende spasertur.

Hvis du vil ha en spennende dag ute, kan du besøke La Reserva, et eventyr- og vannpark på den andre siden av øya. Dette er et flott sted for familier med barn, med mange ulike attraksjoner, inkludert vannsklier, zip-liner og hengebroer. Parken har også en dyrehage hvor du kan se på bjørner, ulver og mange andre dyr.

For historieinteresserte kan Cala Millor også by på noen fascinerende steder å besøke. Punta de n’Amer er en gammel festning som ble bygget for å beskytte østkysten av Mallorca fra invasjoner. Festningen har nå blitt omgjort til en museum hvor du kan lære om øyas historie og kultur.

En annen historisk attraksjon er Coves dels Hams, som er en imponerende huleformasjon i nærheten av Cala Millor. Hulen har spektakulære stalaktitter og stalagmitter som har blitt dannet over millioner av år, og har fascinert besøkende i mange år.

Cala Millor har også et bredt utvalg av aktiviteter for de som vil utforske øya på egen hånd. Du kan leie sykler og utforske det vakre landskapet rundt byen, eller ta en tur på hesteryggen og nyte naturen på en annen måte. Båtturer er også populære og gir deg muligheten til å se Cala Millor og Mallorca fra en annen vinkel.

Restauranter på Cala Millor

Cala Millor på Mallorca er kjent for sin fantastiske matopplevelse og har et bredt utvalg av restauranter som passer enhver smak og budsjett. Fra spanske klassikere til internasjonale retter, kan du finne det meste på menyene. Her er noen av de beste restaurantene i Cala Millor:

  1. Restaurante S’Olivera: Dette er en av de mest populære restaurantene i Cala Millor. Den har en tradisjonell middelhavsstil og tilbyr deilige spanske retter laget av lokale råvarer. Restauranten er kjent for sine ferske sjømatretter og spesielt deres paella.
  2. Restaurante Es Moli Den Bou: Dette er en annen populær restaurant i Cala Millor, som tilbyr en blanding av spanske og internasjonale retter. Restauranten har en fin atmosfære og en utmerket vinkjeller. Deres spesialitet er deres tournedos Rossini.
  3. El Gaucho: Hvis du liker biff, er dette stedet for deg. El Gaucho har en omfattende meny med ulike biffer, fra argentinsk til spansk. De har også en flott utsikt over stranden.
  4. Casa del Sol: Denne restauranten serverer internasjonale retter med en spansk vri. Maten er laget med ferske ingredienser og tilberedt med en unik vri. Casa del Sol er også kjent for sin utmerkede service.
  5. Sa Caleta: Sa Caleta er en sjarmerende restaurant med fantastisk utsikt over sjøen. De serverer både spanske og internasjonale retter, men er mest kjent for sine ferske sjømatretter. Prøv deres grillede blekksprut, det er en favoritt blant lokalbefolkningen.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00