Hjem » Benidorm

Benidorm

av Kristoffer
0 kommentarer
 • Velkommen til Benidorm! En populær feriedestinasjon i Spania som har tiltrukket seg turister fra hele verden i flere tiår. Benidorm ligger på Costa Blanca-kysten og er kjent for sine fantastiske strender, solrike klima og et ganske så aktivt natteliv. I denne artikkelen vil vi utforske alt Benidorm har å tilby, fra dens historie og attraksjoner til aktiviteter, overnatting, mat og drikke, transport og tips for besøkende. Så hvis du planlegger å besøke Benidorm, er du på rett sted!

Historie

 • Benidorm har en lang og fascinerende historie som går tilbake til romertiden. Den gangen var Benidorm en liten fiskelandsby som var kjent for sitt fiskeri og handel. Etter hvert ble området erobret av forskjellige kulturer, inkludert maurerne og kristne, før det til slutt ble en del av kongeriket Valencia på 1200-tallet. I mange år forble Benidorm en liten landsby med en lokal befolkning som hovedsakelig levde av fiske og jordbruk. Men på 1960-tallet begynte Benidorm å tiltrekke seg oppmerksomhet fra turister som ønsket å nyte det vakre klimaet og de fantastiske strendene. Siden den gang har Benidorm vokst til å bli en av de mest populære feriedestinasjonene i Spania, med et mangfoldig samfunn som inkluderer både lokale innbyggere og internasjonale besøkende.

Klima og geografi

 • En av grunnene til at Benidorm er så populær som turistmål er det behagelige klimaet. Benidorm har et middelhavsklima med milde, fuktige vintre og varme, tørre somre. Dette betyr at du kan forvente å nyte sol og varme året rundt når du besøker Benidorm. Den gjennomsnittlige sommertemperaturen ligger rundt 30 grader Celsius, mens vintertemperaturen sjelden faller under 15 grader Celsius. Denne behagelige temperaturen gjør Benidorm til et ideelt reisemål for både strandelskere og de som ønsker å utforske områdets naturskjønnheter.

Attraksjoner og strender

Benidorm er kjent for sine vakre strender og et mangfold av attraksjoner som appellerer til besøkende i alle aldre. Her er noen av de mest populære attraksjonene og strendene du kan oppleve i Benidorm:

Levante-stranden

 • Levante-stranden er en av de mest berømte strendene i Benidorm og et populært reisemål for sol- og strandelskere. Den har en lang og bred sandstrand med krystallklart vann, og er kjent for sitt livlige natteliv og pulserende atmosfære. Det er et ideelt sted for å sole deg, bade eller nyte ulike vannsportaktiviteter som jetski, båtturer og parasailing.

Poniente-stranden

 • Poniente-stranden er en annen populær strand i Benidorm, som ligger vest for Levante-stranden. Den er kjent for sin vakre strandpromenade og roligere atmosfære. Poniente-stranden er ideell for de som ønsker å slappe av og nyte solen i et litt mer avslappet miljø. Det er også flere restauranter og kafeer langs strandpromenaden hvor du kan nyte lokal mat og drikke.

Terra Mítica

 • Terra Mítica er en populær fornøyelsespark i Benidorm som er dedikert til antikkens kulturer og sivilisasjoner. Parken har mange spennende attraksjoner, som berg- og dalbaner, karuseller, vannattraksjoner og teaterforestillinger. Den er et flott sted å tilbringe en dag med familien eller venner og oppleve spenningen og moroa i en fornøyelsespark.

Aqualandia

 • Aqualandia er en av Europas største vannparker og et ideelt sted å besøke for å slappe av og ha det gøy på en varm sommerdag. Parken har et bredt utvalg av vannsklier, bassenger, bølgebassenger, og andre vannaktiviteter for både barn og voksne. Det er også flere solrike terrasser og grøntområder hvor du kan slappe av og nyte dagen.

Mundomar

 • Mundomar er en dyrepark i Benidorm som fokuserer på marine dyr og eksotiske fugler. Her kan du se et bredt utvalg av delfiner, sjøløver, pingviner, tropiske fugler og andre dyr. Det er også muligheter for å delta i interaktive opplevelser som svømming med delfiner og sjøløver. Mundomar er et flott sted å besøke for dyreelskere og de som ønsker å lære mer om marine dyreliv.

Gamlebyen i Benidorm

 • Den gamlebyen i Benidorm er et område som er kjent for sine trange gater, sjarmerende bygninger og autentiske spanske atmosfære. Her kan du finne mange lokale butikker, restauranter og kafeer hvor du kan prøve lokal mat og drikke. Du kan også besøke det gamle slottet i Benidorm, som gir en fantastisk utsikt over byen og havet.

Benidorm-palasset

 • Benidorm-palasset er et kjent show- og underholdningssenter som tilbyr spektakulære musikalske forestillinger og kabaretshow. Her kan du oppleve profesjonelle dansere, sangere og artister som utfører en rekke internasjonale musikk- og dansestiler. Det er en populær attraksjon for besøkende som ønsker å nyte en kveld med livlig underholdning.

Mirador del Castillo

 • Mirador del Castillo er en flott utsiktspunkt i Benidorm som ligger i nærheten av det gamle slottet. Her kan du nyte en panoramautsikt over byen, strendene og havet. Det er et flott sted å ta bilder, slappe av og nyte den fantastiske utsikten over Benidorm og området rundt.

Benidorm Island

 • Benidorm Island er en liten øy som ligger like utenfor kysten av Benidorm. Du kan ta en båttur til øya og nyte en dag med bading, snorkling og avslapping på de vakre strendene der. Det er også flere restauranter og barer på øya hvor du kan nyte lokal mat og drikke.

Aktiviteter

 • Benidorm tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for besøkende å nyte. For de som liker vannsport, er det mange muligheter i Benidorm. Du kan prøve deg på aktiviteter som jetski, parasailing, kajakkpadling, dykking og snorkling. Det er også muligheter for fiske og båtturer for å utforske kysten og øyene rundt Benidorm. Hvis du er interessert i å utforske naturen rundt Benidorm, kan du ta en tur til Sierra Helada Natural Park, som er et beskyttet område med flotte turstier og panoramautsikt over kysten. Du kan også leie sykler og dra på sykkelturer i de vakre omgivelsene rundt Benidorm.
 • Benidorm er også kjent for sitt livlige natteliv. Byen har et stort utvalg av barer, nattklubber og diskoteker som holder åpent til sent på natten. Her kan du danse, nyte live-musikk og oppleve den pulserende atmosfæren i Benidorms natteliv. Det er også mange restauranter som serverer et bredt spekter av internasjonale retter, samt lokale delikatesser som sjømat og tapas.
 • Benidorm har et stort utvalg av overnattingsmuligheter for alle budsjetter. Du kan velge mellom luksushoteller, leiligheter, ferieboliger og campingplasser. De fleste av hotellene ligger langs strandpromenaden og tilbyr fantastisk utsikt over havet. Det er også mange familievennlige hoteller og ferieanlegg som tilbyr fasiliteter som bassenger, barneklubber og underholdning for barna.
 • Benidorm er godt forbundet med resten av Spania og Europa med et godt utbygd transportsystem. Du kan fly til Alicante flyplass, som ligger ca 40 km fra Benidorm, og deretter ta en buss, drosje eller leiebil for å komme til Benidorm. Det er også gode bussforbindelser fra andre spanske byer som Valencia og Madrid til Benidorm. Inne i Benidorm kan du komme deg rundt med offentlig transport som busser og drosjer, eller du kan leie sykler eller scootere for å utforske byen og området rundt.
 • Benidorm er generelt et trygt reisemål, men som i alle turistområder er det viktig å ta vanlige forholdsregler for å unngå tyveri eller lommetyveri. Pass på verdisaker og hold et øye med dine personlige eiendeler. Det er også viktig å følge lokale regler og forskrifter, spesielt når det gjelder bading og vannsportaktiviteter.

FAQ

Hva er de beste strendene å besøke i Benidorm?

Benidorm har to hovedstrender, Levante og Poniente, som er kjent for sitt fine sand og klare vann, og er populære blant feriegjester. De er godt vedlikeholdt og tilbyr et bredt utvalg av fasiliteter og vannsportaktiviteter.

Er Benidorm egnet for familier med barn?

Ja, Benidorm er et populært reisemål for familier med barn. Det er mange familievennlige hoteller og ferieanlegg som tilbyr fasiliteter som barnebassenger, barneklubber og underholdning for barna. Det er også mange aktiviteter og attraksjoner som er egnet for barn, som fornøyelsesparker og dyreparker.

Hva annet kan man gjøre i Benidorm, bortsett fra strandlivet?

Benidorm har et bredt spekter av aktiviteter og attraksjoner for besøkende å nyte, bortsett fra strandlivet. Dette inkluderer besøk til fornøyelsesparker som Terra Mítica og Aqualandia, vannsportaktiviteter som jetski og parasailing, besøk til det gamle Benidorm sentrum med sine trange gater og sjarmerende butikker, og utforsking av naturparker som Sierra Helada Natural Park.

Hvilken er den beste tiden å besøke Benidorm på?

Benidorm er et året-rundt reisemål, med et behagelig klima og milde vintre. Sommermånedene juni til september er høysesongen, med høye temperaturer og travle strender. Vår- og høstsesongen kan være mer behagelig med mildt vær og mindre menneskemengder. Vintermånedene er også populære blant eldre turister som ønsker å unnslippe kaldt vær i hjemlandet.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00