Hjem » Bucuresti

Bucuresti

av Kristoffer
0 kommentarer

Bucuresti, hovedstaden i Romania, er en by full av historie, kultur og underholdning. Fra sine imponerende bygninger og monumenter til sitt livlige natteliv og kulinariske scener, har Bucuresti mye å tilby besøkende. I denne artikkelen vil vi utforske noen av byens beste attraksjoner, restauranter og utesteder, samt ta en titt på dens rike historie og kulturelle arv.

Historien til Bucuresti

Bucuresti har en lang og kompleks historie, som dateres tilbake til 1300-tallet, da den ble grunnlagt av Vlad III, bedre kjent som Dracula. I årene som fulgte, ble byen en viktig handels- og kulturell hub, og ble kjent for sin arkitektur og rike kulturliv.

I det 20. århundre opplevde Bucuresti en rekke politiske og sosiale omveltninger, inkludert kommunistregimet som varte fra 1947 til 1989. Under kommunisttiden ble byen modernisert og utvidet, men på bekostning av mange historiske bygninger og monumenter.

Etter kommunismens fall gjennomgikk Bucuresti en betydelig revitalisering, og i dag er den en moderne by med en blanding av gammelt og nytt.

Beste attraksjoner i Bucuresti

Bucuresti har mange imponerende attraksjoner å utforske. Her er fem av de mest populære:

 1. Parlamentspalasset: Dette imponerende bygget er verdens nest største administrative bygning etter Pentagon. Det ble bygget under Ceaușescu-regimet og er en imponerende skildring av den kommunistiske æraen.
 2. Athenaeum: Athenaeum er et av de mest imponerende byggene i Bucuresti, med sin nydelige kuppel og vakre interiør. Bygningen brukes som et konsertsal og har en kapasitet på over 800 personer.
 3. Gamlebyen: Gamlebyen i Bucuresti er kjent for sine historiske bygninger, brosteinsbelagte gater og trange smug. Her kan du besøke de imponerende kirkene, museene og monumentene.
 4. Herastrau Park: Herastrau Park er den største parken i Bucuresti, og er en fredelig oase midt i byen. Parken har en innsjø, flotte turstier og en rekke rekreasjonsmuligheter.
 5. Cotroceni-palasset: Dette er det tidligere kongelige palasset, nå brukt som presidentpalass. Bygningen er en av de mest imponerende i Bucuresti, med sin imponerende arkitektur og vakre hager.

Bucuresti har også en rik kulturhistorie som er verdt å utforske. Byen har mange museer som gir en dypere forståelse av Romania sin historie og kultur. En av de mest populære attraksjonene er Muzeul National de Istorie a Romaniei, som er et nasjonalt historisk museum. Museet inneholder en samling av artefakter fra Romerriket til moderne tid, inkludert gjenstander fra den kommunistiske perioden. Det finnes også flere kunstmuseer, inkludert National Museum of Art of Romania og Museum of Contemporary Art.

For de som ønsker å oppleve en annen side av Bucuresti, er utelivet i byen kjent for å være livlig og mangfoldig. Det er utallige barer, klubber og restauranter som tilbyr alt fra lokale øl til eksotiske cocktailer. En populær destinasjon for nattelivet er Old Town-området, som har et stort utvalg av barer og klubber.

Når det kommer til mat, har Bucuresti et bredt utvalg av restauranter som tilbyr alt fra tradisjonell rumensk mat til internasjonale retter. En av de mest populære restaurantene er Caru’ cu Bere, som har eksistert siden 1879 og er kjent for sin tradisjonelle rumenske mat og atmosfære. Andre populære restauranter inkluderer Lacrimi si Sfinti, som tilbyr en moderne tolkning av rumensk mat, og Simbio, som er kjent for sin kreative og innovative mat.

Restauranter i Bucuresti

 1. Caru’ cu Bere – en klassiker i Bucuresti og en av de eldste restaurantene i byen. Den ble grunnlagt i 1879 og har vært et populært sted blant både lokale og turister i over hundre år. Restauranten er kjent for sin autentiske rumenske mat, og du kan nyte alt fra sarmale (fylte kålblader) til mici (grillet kjøtt). Interiøret er også verdt å nevne, med imponerende murstein og treverk og en stor ølhage som passer perfekt for en drink eller to.
 2. La Mama – en annen restaurant som serverer tradisjonell rumensk mat. La Mama har flere filialer rundt om i byen, men den opprinnelige ligger på Strada Episcopiei i den gamle bydelen. Her kan du prøve rumenske spesialiteter som ciorba (suppe), tochitura (stuing) og cozonac (søt gjærbakst). Restauranten har også en hyggelig atmosfære med rustikk innredning og live musikk på kveldene.
 3. Pescarus – en av de beste sjømatrestaurantene i Bucuresti. Beliggende i Herastrau Park, kan du nyte en fantastisk utsikt over Herastrau-sjøen mens du smaker på alt fra østers til reker. Pescarus har også en omfattende vinliste med både lokale og internasjonale viner.
 4. Shift Pub – en uformell pub som serverer god mat og drikke. De har et bredt utvalg av øl på fat og flaske, samt et utvalg av hamburgere og sandwicher. Det er et flott sted å møte venner og nyte en avslappet atmosfære.

Utesteder i Bucuresti

De beste utestedene i Bucuresti

 1. Control Club – et populært sted blant musikkelskere, med konserter og DJ-er som spiller alt fra indie-rock til techno. Control Club har et stort dansegulv og er et flott sted å tilbringe en kveld med venner.
 2. Linea/Closer to the Moon – en takterrassebar med en fantastisk utsikt over byen. Denne baren ligger på taket av en gammel bygning i gamlebyen, og serverer et utvalg av cocktails og øl. De har også et stort utendørsområde med sitteplasser og en DJ som spiller musikk på kveldene.
 3. Interbelic – en elegant bar med en 1920-talls atmosfære. Interbelic serverer et utvalg av cocktails og drinker, og er et flott sted å tilbringe en kveld med venner eller på en romantisk date.
 4. Mojo Club – en populær nattklubb med to separate dansegulv som spiller alt fra EDM til hip-hop. Mojo Club har også en terrasse der du kan slappe av og nyte en drink mens du tar en pause fra dansegulvet.
 5. Nomad Skybar – en takterrassebar med en fantastisk utsikt over byen. Her kan du nyte et utvalg av cocktails og drinker mens du ser solen gå ned

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00