Hjem » Estepona

Estepona

av Kristoffer
0 kommentarer

Estepona er en vakker kystby på Costa del Sol i Spania. Med sine solfylte strender, sjarmerende gamleby og livlige kulturtilbud, er Estepona en populær destinasjon for turister fra hele verden. Men visste du at byen også har en rik og fascinerende historie som går tilbake til antikken? La oss dykke ned i historien til Estepona og oppdage de spennende historiene og monumentene som har formet denne unike byen.

Litt historie

Området rundt Estepona har vært bebodd siden forhistorisk tid, og det finnes arkeologiske funn som beviser at området har vært bebodd siden neolittisk tid. Flere utgravninger har funnet bevis på bosetninger fra bronsealderen og jernalderen, inkludert rester av festningsverk og keramikk. Det er også funnet helleristninger og gravkamre fra denne perioden.

Romersk tid

Under den romerske perioden var Estepona en viktig havn og handelsby på grunn av sin strategiske beliggenhet ved Middelhavet. Det ble bygget flere monumentale bygninger, inkludert en stor fiskesaltfabrikk som fremdeles kan ses i dag. Mange av de romerske ruinene er fortsatt synlige i dag, inkludert en romersk villa som er åpen for besøkende.

Arabisk tid

I middelalderen ble Estepona erobret av maurerne og ble en del av det islamske Al-Andalus. Under arabisk styre ble byen utviklet og utvidet, og det ble bygget en rekke bygninger, inkludert slott, festninger og moskeer. Et av de mest imponerende monumentene fra denne perioden er slottet San Luis, som fremdeles står stolt på en høyde over byen.

Kristne erobring og modernisering

I 1485 ble Estepona erobret av de katolske monarkene, Ferdinand og Isabella, og byen ble underlagt Málaga-provinsen. På grunn av sin strategiske beliggenhet ble byen utsatt for gjentatte angrep fra pirater og sjørøvere. I 1570 ble byen fullstendig ødelagt av en fransk invasjon og ble tvunget til å gjenoppbygge seg selv fra ruinene. Etter erobringen ble byen modernisert og utvidet, og det ble bygget flere bygninger og monumenter, inkludert kirker og klostre. Den vakre kirken Nuestra Señora de los Remedios, som ligger midt i byen, er et eksempel på denne kristne arkitekturen.

Moderne tid

I dag er Estepona en moderne og velstående by, men den har fortsatt bevart mye av sin rike historie og kultur. Byen har en livlig gamleby med trange gater og vakre bygninger, og det er mange monumenter og museer som forteller historien til byen. Estepona er også kjent for sine vakre strender, og det er mange muligheter for å nyte solen og havet i dette fantastiske området.

Attraksjoner i Estepona

Dette er en by med mye å tilby og masse å se på. Selv etter flere dager vil du stadig oppleve noe spennende smågater, bygninger etc. Dette er noen av våre favoritter, men byen har mye til å by på.

Gamlebyen i Estepona

Esteponas gamleby er en av de vakreste i hele Andalucía-regionen. Med brosteinsbelagte gater, blomsterdekte balkonger og sjarmerende tapasbarer er det en opplevelse å vandre rundt i disse gatene.

Orquidario de Estepona

Dette botaniske hageanlegget er hjem til over 5 000 forskjellige plantearter, inkludert en av de største samlingene av orkideer i Europa. Det er et flott sted å besøke for alle som er interessert i botanikk og hagearbeid.

Playa del Cristo

Estepona har en rekke flotte strender, men Playa del Cristo er spesielt populær. Denne lille bukten har krystallklart vann og en vakker sandstrand. Det er et flott sted å tilbringe en avslappende dag i solen.

Castillo de San Luis

Dette gamle festningsverket ligger i hjertet av Estepona og ble bygget på 1700-tallet for å beskytte byen mot pirater og sjørøvere. I dag fungerer det som et kulturelt senter og arrangerer regelmessig konserter og kunstutstillinger.

Selwo Aventura

Dette dyrehagen og safariparken ligger like utenfor Estepona og er en flott opplevelse for hele familien. Her kan du se alt fra elefanter og sebraer til sjiraffer og løver, og parken har også en rekke aktiviteter som zip-lining og høyhastighetsdunker.

Restauranter i Estepona

På samme måte som det er mye å gjøre i byen er det også et veldig godt utvalg av fantastiske restauranter. Beveg deg litt vekk fra turistene så finner du noen små perler. Siden byen ligger ved sjøen er det naturlig nok sjømaten som er best. DEtte er noen av våre favoritter:

  1. Casa del Rey: Dette er en av de mest populære restaurantene i Estepona, og det med god grunn. Her kan du nyte autentisk spansk mat, inkludert en rekke deilige sjømatretter og paella.
  2. El Olivo: Denne restauranten ligger i en nydelig hage og serverer moderne middelhavsmat. De har også et omfattende vinkart, så det er et flott sted å tilbringe en romantisk kveld.
  3. La Escollera: Dette er en av Esteponas beste fiske- og skalldyrrestauranter, og ligger ved havnen. Her kan du velge fra en rekke ferske fiskeretter, inkludert grillet blekksprut og stekt torsk.
  4. La Bulla Gastrobar: Dette er en moderne gastrobar som serverer spennende retter med en unik vri. Prøv for eksempel deres signaturretter som crispy andelår med pære og ingefær, eller deres laksetataki med soyasaus og wasabi.
  5. La Alcaria de Ramos: Dette er en koselig og familiedrevet restaurant som serverer autentisk andalusisk mat. Prøv deres iberico svinekjøtt eller deres berømte tortilla española.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00