Hjem » Porto

Porto

av Kristoffer
0 kommentarer

Porto er en nest største byen i Portugal og er en by som er kjent for sin rike historie, kultur, og deilige mat- og drikkeopplevelser. Denne vakre byen, som ligger ved Atlanterhavskysten i Portugal, tiltrekker besøkende med sin arkitektur, vinproduksjon, og sjarmerende atmosfære. Hvis du er en matelsker og en nattelivsentusiast, vil Porto definitivt være et reisemål du bør vurdere. Dette er våre tips for å finne de beste restaurantene, utestedene, og byene du kan besøke i og i nærheten av Porto.

Historie og kultur

Porto har en rik historie som går tilbake til romertiden, og det er mange kulturelle skatter å oppdage i byen. En av de mest kjente attraksjonene er Dom Luís I-broen, en imponerende jernbanebro designet av Gustave Eiffel, som forbinder byens to sider over elven Douro. Den gamlebyen i Porto, kjent som Ribeira, er også et must å besøke, med sine trange gater, fargerike hus og brosteinsbelagte gater som tar deg tilbake i tid.

En annen populær kulturell opplevelse i Porto er et besøk til de mange portvinsprodusentene som ligger langs elven Douro. Portvin er en lokal spesialitet, og du kan ta turer og smake på forskjellige varianter av denne deilige drikken. Besøkende kan også utforske de mange museene, teatrene og kirker som byen har å tilby for å få et innblikk i dens rike kulturarv.

Gamlebyen

Gamlebyen i Porto er en av de mest sjarmerende og historiske delene av byen. Med smale brosteinsgater, fargerike bygninger, gamle kirker og vakre torg er det en labyrint av trange gater som inviterer deg til å utforske og oppdage byens rike arv og kultur.

En av de mest kjente delene av gamlebyen er Ribeira, som er det eldste kvartalet i Porto. Ribeira ligger langs elven Douro og er kjent for sine pittoreske hus som klatrer oppover i bakken, med vaskerier som henger fra balkongene og trange smug som fører til skjulte torg. Her kan du vandre rundt, beundre den vakre arkitekturen og føle deg som om du har tatt et skritt tilbake i tid.

Et annet bemerkelsesverdig sted i gamlebyen er Porto katedral, eller Sé do Porto, som er en imponerende gotisk kirke som dateres tilbake til 1100-tallet. Den har en imponerende fasade og et fantastisk interiør med intrikate detaljer og vakre glassmalerier. Det er også mulig å klatre opp til katedralens terrasse og nyte panoramautsikten over byen og elven Douro.

I gamlebyen finner du også mange lokale butikker, kafeer og restauranter som serverer autentiske portugisiske retter. Her kan du smake på lokale delikatesser som bacalhau (torsk), sardinhas (sild), og pastel de nata (portugisisk eggekrem-pai), og oppleve den lokale kulturen på nært hold.

Gamlebyen i Porto er også kjent for sine broer, spesielt Dom Luís I-broen, som er et ikonisk landemerke i byen. Denne dobbeltdekkede jernbanebroen ble designet av den kjente ingeniøren Gustave Eiffel, og den forbinder Porto med Vila Nova de Gaia, der mange av de berømte portvinsprodusentene har sine lagerhus.

Strender

Selv om Porto kanskje ikke er kjent for sine strender på samme måte som noen andre kystbyer i Portugal, har den likevel noen flotte alternativer for de som ønsker å nyte solen og havet.

En av de mest populære strendene i Porto er Praia do Matosinhos. Denne stranden ligger i bydelen Matosinhos, like nord for Porto, og er kjent for sine fine sanddyner og det klare vannet i Atlanterhavet. Praia do Matosinhos er også kjent for å være et flott sted for vannsport som surfing og bodyboarding, og det er flere surfskoler som tilbyr leksjoner for både nybegynnere og erfarne surfere.

En annen populær strand i nærheten av Porto er Praia de Foz do Douro. Denne stranden ligger i bydelen Foz do Douro, hvor elven Douro møter havet. Praia de Foz do Douro er kjent for sin vakre beliggenhet, med klipper, steiner og små øyer som gir et unikt landskap. Det er også mange kafeer og restauranter langs strandpromenaden der du kan nyte lokal mat og drikke mens du beundrer den vakre solnedgangen.

For de som ønsker en roligere strandopplevelse, kan Praia do Carneiro være et godt alternativ. Denne stranden ligger i et mer avsidesliggende område, og er kjent for sitt rolige og avslappende miljø. Her kan du slappe av på sanden, ta en dukkert i havet eller ta en spasertur langs stranden uten å bli forstyrret av for mange turister.

Det er også verdt å merke seg at Porto ligger i nærheten av flere andre vakre strender langs Portugals kystlinje. Du kan for eksempel ta en kort biltur eller en togtur til strender som Praia da Luz, Praia de Miramar eller Praia da Granja, som alle er verdt et besøk hvis du ønsker å utforske mer av den vakre portugisiske kysten.

De beste restaurantene i Porto

Porto er kjent for sitt varierte og velsmakende kjøkken, og det finnes et stort utvalg av restauranter som tilbyr lokale spesialiteter og internasjonale retter. Her er noen av de beste restaurantene i Porto:

1. Casa de Chá da Boa Nova

 • En Michelin-stjerne-restaurant som tilbyr en moderne tolkning av portugisisk mat med fokus på sjømat. Her du får nydelig utsikt over havet og en unik arkitektur designet av den kjente portugisiske arkitekten Álvaro Siza Vieira.

2. Ode Porto Wine House

 • En koselig restaurant som serverer portugisisk mat med en moderne vri, med fokus på lokale råvarer. Stedet er berømt for sin sjømat, spesielt blåskjell og bacalhau (torsk).

3. Yuko Tavern

 • Fysen på sushi? Her finner du en autentisk japansk restaurant som er kjent for sine ferske sushiretter og autentiske japanske smaker. En unik opplevelse for deg som ønsker å prøve noe annet enn portugisisk mat, men likevel ønsker å utforske Portos kulinariske mangfold.

4. O Gaveto

 • En kjent sjømatrestaurant som har vært en favoritt blant lokalbefolkningen i over 30 år. Spesialiserer seg på fersk fisk og sjømat rett fra havet, og her får du en autentisk portugisisk opplevelse.

5. Café Santiago

 • En klassisk og populær restaurant som er kjent for sine deilige francesinhas, en tradisjonell portugisisk sandwich. Et must når du smake på den lokal delikatessen og oppleve den lokale matkulturen.

Uteliv og utesteder i Porto

Porto er også kjent for å ha et bra uteliv og har et bra utvalg utesteder å velge mellom. Her er noen av de beste stedene å besøke for en kveld ute:

1. Galerias Paris

 • En livlig gate kjent for sitt natteliv, med et bredt utvalg av barer, klubber og kafeer. Et populært sted blant både lokalbefolkningen og turister for å nyte en kveld med musikk, dans og moro.

2. Rua Cândido dos Reis

 • En annen populær gate for uteliv, kjent for sitt mangfold av barer og klubber. Et flott sted å oppleve det lokale nattelivet og møte mennesker fra forskjellige kulturer.

3. Base

 • En trendy og moderne klubb som tiltrekker seg et ungt og trendy publikum. Kjent for sin elektroniske musikk og livlige atmosfære, er Base et populært sted for å danse og feste hele natten.

4. Ginjal Terrace

 • En unik og avslappet bar som ligger ved vannkanten og tilbyr fantastisk utsikt over elven Douro. Perfekt for de som ønsker å nyte en drink i en avslappet atmosfære mens de tar inn den vakre utsikten over byen.

Byer i nærheten av Porto verdt å besøke

Hvis du ønsker å utforske mer av det nordlige Portugal, er det flere byer i nærheten av Porto som er verdt et besøk. Her er noen av de beste byene å utforske i nærheten av Porto:

1. Aveiro

 • Kjent som “Portugals Venezia”, er Aveiro kjent for sine vakre kanaler, fargerike hus og tradisjonelle båter kalt “moliceiros”.
 • En sjarmerende by som er perfekt for en avslappet dagstur fra Porto, hvor du kan nyte en rolig båttur langs kanalene og prøve deilige lokale søtsaker.

2. Braga

 • En historisk by som er kjent for sine vakre kirker, klostre og katedraler
 • En av de eldste byene i Portugal, Braga har en rik historie og er kjent for sine religiøse monumenter og vakre arkitektur.
 • Besøk det imponerende Braga-katedralen, Bom Jesus do Monte og andre historiske steder for å utforske byens rike kulturarv.

3. Guimarães

 • En annen historisk by som er kjent for sin middelalderske arkitektur og betydning i Portugals historie.
 • Guimarães regnes som fødestedet til den portugisiske nasjonen, og er et UNESCOs verdensarvsted som er vel verdt et besøk.
 • Utforsk det imponerende Guimarães slott, Palácio dos Duques de Bragança og andre historiske steder for å få et innblikk i Portugals fortid.

4. Viana do Castelo

 • En vakker kystby kjent for sine vakre strender, sjarmerende arkitektur og maritime arv.
 • Besøk det imponerende Santuário de Santa Luzia, utforsk de sjarmerende gatene i den gamle bydelen og nyt en dag ved en av de vakre strendene i nærheten.

5. Barcelos

 • En annen historisk by som er kjent for sin keramikk, lokale markeder og rike kulturarv.
 • Besøk det berømte Barcelos markedet, utforsk den vakre gamlebyen og opplev den lokale kulturen og håndverket.

Konklusjon

Porto er en fantastisk destinasjon å besøke, med sin rike historie, kultur, kulinariske opplevelser og livlige uteliv. Utforsk de vakre bygningene, smak på den deilige maten, opplev det pulserende nattelivet og ta deg tid til å besøke de nærliggende byene som har sin egen sjarm og kulturarv. Uansett om du er en historieentusiast, en matelsker, en festdeltaker eller bare ønsker å nyte den vakre atmosfæren i Porto, er det noe for enhver smak i denne fantastiske byen.

Hva er den beste tiden å besøke Porto?

Den beste tiden å besøke Porto er vanligvis fra mai til september når været er varmt og solrikt, og det er mange arrangementer og festivaler som finner sted.

Hva er de beste stedene å besøke i nærheten av Porto?

Noen av de beste stedene å besøke i nærheten av Porto inkluderer Aveiro, Braga, Guimarães, Viana do Castelo og Barcelos.

Hva er den mest kjente matretten i Porto?

Francesinha er en av de mest kjente matrettene i Porto, og det er en deilig sandwich laget med forskjellige typer kjøtt, ost og en spesiell saus. Den er en favoritt blant lokalbefolkningen og et must-try når du er i Porto.

Hva er noen lokale delikatesser i Porto?

Porto er kjent for sitt deilige kjøkken, og noen lokale delikatesser inkluderer bacalhau à Gomes de Sá (torsk), francesinha (sandwich), caldo verde (grønnkålsuppe) og pastel de nata (portugisisk eggekrem-pai).

Hva er noen tips for å oppleve den lokale kulturen i Porto?

For å oppleve den lokale kulturen i Porto, kan du prøve å smake på lokale retter, delta i lokale festivaler og arrangementer, besøke lokale markeder og butikker, og kommunisere med lokalbefolkningen for å lære om deres tradisjoner, skikker og livsstil.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00