Hjem » Bilbao

Bilbao

av Kristoffer
0 kommentarer

Velkommen til Bilbao – en fantastisk by som har mye å tilby! Enten du er en matelsker, en festløve eller en som liker å utforske attraksjoner, Bilboa er byen for deg! Med sin unike kultur, arkitektur og historie er Bilbao en perle i den vakre regionen Baskerland i Nord-Spania. I denne artikkelen får du vite alt du trenger om byen og og litt om de beste restaurantene, utestedene og andre byer som du kan besøke i nærheten.

En imponerende by med mye å se

Bilbao er kjent for sitt imponerende arkitektoniske landskap og kulturelle skatter. En av de mest berømte attraksjonene i byen er Guggenheim-museet, et arkitektonisk mesterverk designet av den verdenskjente arkitekten Frank Gehry. Museet huser en imponerende samling av moderne kunstverk og er et must-besøk for kunstelskere.

En annen bemerkelsesverdig attraksjon er det historiske gamlebyen, også kjent som Casco Viejo. Her kan du utforske de smale gatene og oppleve den lokale kulturen og atmosfæren. Du kan også besøke katedralen i Bilbao, en vakker gotisk kirke som er et viktig religiøst sted i byen.

Alt du trenger å vite om gamlebyen i Bilbao

Gamlebyen i Bilbao, også kjent som “Casco Viejo” eller “Siete Calles”, er et sjarmerende historisk nabolag som ligger i sentrum av byen Bilbao i Baskerland, Spania. Denne delen av byen er kjent for å være et kulturelt, historisk og gastronomisk sentrum, og her kan du få oppleve Bilbaos rike arv og atmosfære.

I gamlebyen i Bilbao finner du du kjente trange brosteinsgatene, gamle bygninger med fargerike fasader og vakre arkitektoniske detaljer. Området har en lang historie som går tilbake til middelalderen, og har bevart mye av sin opprinnelige sjarm og karakter. En av de mest ikoniske områdene du må se i gamlebyen er “Las Siete Calles” eller “De syv gatene”, som refererer til de syv hovedgatene som møtes i et kryss og danner hjertet av dette nabolaget. Her finner du gater fulle av liv, med gateliv, butikker, kafeer, barer og restauranter som serverer lokale delikatesser.

Gamlebyen i Bilbao er også kjent for sine mange historiske bygninger og monumenter. En av de mest kjente er Santiago-katedralen, som ble bygget på 1300-tallet i gotisk stil og er et viktig religiøst og arkitektonisk landemerke i området. Det er også flere andre kirker, palasser og bygninger med imponerende arkitektur som du burde utforske.

I tillegg til sin kulturelle og historiske betydning, er gamlebyen i Bilbao også kjent for sitt kulinariske tilbud. Dette området er berømt for sine “pintxos”, som er lokale småretter som serveres på barer og restauranter. Disse er veldig gode og vi anbefaler å ta en matbit her. Pintxos er en viktig del av den baskiske matkulturen, og gamlebyen i Bilbao er kjent for å ha et stort utvalg av pintxo-barer hvor man kan prøve forskjellige varianter av disse delikate smårettene.

Gamlebyen i Bilbao er også et populært sted om tenker å shoppe, med et mangfold av butikker som selger lokale produkter, håndverk og suvenirer. Her kan man finne alt fra keramikk og tekstiler til lokal kunst og smykker.

En annen attraksjon du kan se i gamlebyen er elven Nervión, som renner gjennom området og gir en vakker naturskjønnhet til nabolaget. En av de mest kjente broene over elven er “Puente del Arenal”, en gammel bro som fører til gamlebyen og er et populært sted for å nyte utsikten over elven og området rundt.

Våre restaurant tips

Mina Restaurant:

Mina Restaurant er kjent for sin kreative og innovative mat, og tilbyr en unik gastronomisk opplevelse. Her kan du nyte deilige retter basert på lokale råvarer, som fersk sjømat og lokale grønnsaker. Mina Restaurant er også kjent for sitt elegante interiør og førsteklasses service.

Elkano:

Elkano er en annen populær restaurant i Bilbao som er kjent for sin fantastiske sjømat. Restauranten er kjent for sin grillet fisk, spesielt den berømte retten “Rodaballo”, som er en lokal delikatesse. Elkano er også kjent for sin avslappede atmosfære og vennlige service.

La Vina del Ensanche:

La Vina del Ensanche er en koselig og autentisk baskisk taverna som er kjent for sin deilige pintxos. Pintxos er en lokal spesialitet som er små, smakfulle retter som serveres på brødskiver. Her kan du prøve ulike varianter av pintxos, som ferske sjømatpintxos og kjøttbaserte pintxos, mens du nyter den livlige atmosfæren og den lokale kulturen.

Restaurante Arima:

Restaurante Arima er en annen restaurant som er verdt å nevne. Denne restauranten tilbyr en moderne tolkning av baskisk mat, med fokus på lokale og økologiske råvarer. Her kan du forvente deg kreativ matpresentasjon og innovative smakskombinasjoner som vil glede ganen.

Casa Rufo:

Casa Rufo er kjent for sine rustikke og autentiske baskiske retter. Her kan du nyte klassiske retter som lam med pepperrot, marmitako (en baskisk fiskesuppe) og kokt kveite. Atmosfæren er koselig og hjemmekoselig, og dette er et flott sted å oppleve den lokale kulturen og maten i Bilbao.

Tips til uteliv:

Bilbao er også kjent for å ha et bra natteliv, med et stort utvalg av barer, puber og klubber. Her kan du oppleve den lokale festkulturen og danse natten bort. Noen av de beste stedene for uteliv i Bilbao inkluderer:

Pozas Kalea:

Pozas Kalea er en gate som er kjent for sitt pulserende natteliv. Her finner du et stort utvalg av barer og klubber som tilbyr ulike musikkstiler og atmosfærer. Dette er et populært sted blant både lokalbefolkningen og turister som ønsker å oppleve Bilbaos natteliv.

Cotton Club Bilbao:

Cotton Club Bilbao er en kjent jazzklubb som tilbyr live musikk og en avslappet atmosfære. Her kan du nyte god musikk og en variert drikkemeny, og dette er et flott sted for musikkelskere og de som ønsker å nyte en avslappet kveld med god stemning.

Zuria Taberna:

Zuria Taberna er en tradisjonell baskisk taverna som også fungerer som en bar om kvelden. Her kan du nyte lokale pintxos og drikke lokale baskiske drikker som sidra (eplecider) og txakoli (lokale hvitvin). Dette er et flott sted å oppleve den lokale kulturen og smake på lokale spesialiteter.

Attraksjoner i nærheten av Bilbao:

Bilbao er også et flott utgangspunkt for å utforske andre attraksjoner i nærheten. Her er noen av de beste stedene du kan besøke i nærheten av Bilbao:

San Juan de Gaztelugatxe:

San Juan de Gaztelugatxe er en vakker øy utenfor kysten av Biscayabukta, kjent for sin imponerende klippeformasjon og et kapell på toppen. Du kan nå øya via en bro med 241 trappetrinn, og belønnes med en fantastisk utsikt over havet og området rundt når du når toppen. Dette er et populært sted for fotografering og en unik opplevelse for naturelskere.

Guggenheim-museet i Bilbao:

Guggenheim-museet i Bilbao er en av de mest kjente attraksjonene i byen, og et must-visit for kunstelskere. Dette ikoniske museet er kjent for sin moderne arkitektur og inneholder en imponerende samling av moderne og samtidskunstverk. Her kan du beundre verk av kjente kunstnere som Jeff Koons, Andy Warhol, og Yoko Ono.

Urdaibai Biosphere Reserve:

Urdaibai Biosphere Reserve er et naturskjønt område som ligger langs kysten av Biscayabukta, og er kjent for sin biologiske mangfold og vakre landskap. Her kan du utforske sumpområder, skoger, sandstrender og kalksteinsklipper, og oppleve den unike naturen i området. Dette er et flott sted for fotturer, fugletitting og andre utendørsaktiviteter.

Vitoria-Gasteiz:

Vitoria-Gasteiz er hovedstaden i den autonome regionen Baskerland, og er en vakker by med en rik kulturarv. Her kan du utforske middelalderbyen med sine brosteinsgater, katedralen, og vakre bygninger. Byen er også kjent for sine parker og grønne områder, og har blitt utnevnt som europeisk grønn hovedstad. Dette er et flott sted for å oppleve baskisk kultur og historie.

Byer i nærheten

Skal du tilbringe litt tid i området er det flere andre byer i nærheten av Bilbao som er vel verdt et besøk, dette er noen av våre favoritter men det er også mange andre å velge mellom

San Sebastián: Dette er en vakker kystby som ligger omtrent en times kjøretur fra Bilbao. Byen er kjent for sine vakre strender, det berømte konserthuset Kursaal, og den gamle bydelen med sitt livlige natteliv og deilige pintxos (baskiske tapas).

Santander: Denne havnebyen ligger ca. 1,5 timers kjøretur fra Bilbao og er kjent for sin vakre kystlinje, vakre strender og den fantastiske Sardinero-stranden. Byen er også kjent for sin vakre arkitektur og kultur, inkludert katedralen, det botaniske hagen og Palacio de la Magdalena.

Vitoria-Gasteiz: Dette er hovedstaden i den autonome regionen Baskerland, og ligger ca. en times kjøretur fra Bilbao. Byen er kjent for sin gamle bydel, kalt “Almendra” med smale brosteinsgater og godt bevarte middelalderske bygninger, inkludert katedralen Santa Maria og Plaza de la Virgen Blanca.

Pamplona: Dette er hovedstaden i Navarra-regionen og ligger ca. 2,5 timers kjøretur fra Bilbao. Byen er kjent for den berømte San Fermin-festivalen, også kjent som løpe med okser, som finner sted i juli hvert år. Pamplona er også kjent for sin gamle bydel med sin gotiske katedral og imponerende festningsverk.

Logroño: Dette er hovedstaden i La Rioja-regionen og ligger ca. 2 timers kjøretur fra Bilbao. Byen er kjent for sine vingårder og er et paradis for mat- og vinentusiaster. Logroño er kjent for sin gamle bydel med sin katedral Santa Maria de la Redonda, og calle Laurel, en gate kjent for sitt livlige natteliv og deilige pintxos.

Hva er det mest kjente museet i Bilbao?

Det mest kjente museet i Bilbao er Guggenheim-museet, kjent for sin innovative arkitektur og moderne kunstsamling.

Hvilke andre byer kan man besøke i nærheten av Bilbao?

Noen andre byer du kan besøke i nærheten av Bilbao er San Sebastian, Vitoria-Gasteiz og Santander.

Hva er den beste tiden å besøke Bilbao på?

Bilbao kan besøkes året rundt, men de beste tidspunktene å besøke er våren og sommeren når været er mildt og det er flere arrangementer og festivaler.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00