Hjem » Faro

Faro

av Kristoffer
0 kommentarer

Velkommen til nydelig Faro, rett på Algarvekysten i sør-Portugal. Dette er en fantastisk reisemål og byen har en historie som er like imponerende som dens vakre kystlinje.

Lenge før romerne ankom, var Faro allerede et betydelig knutepunkt. De tidlige fenikiske sjøfarerne var blant de første som bosatte seg her, og de etablerte byen som et handelssenter.

Da romerne kom til området, ble Faros status ytterligere forsterket. Med solid infrastruktur, veier og bygninger, ble byen et sentrum for handel og kommunikasjon i regionen.

På 700-tallet ble Faro igjen forandret, denne gangen av maurerne fra Nord-Afrika. Deres arkitektur, kultur og tradisjoner er fremdeles godt synlig når du vandrer rundt i byen. Du ser spesielt godt denne denne innflytelsen i byens arkitektur og gatestruktur.

I 1249 tok Portugal kontrollen over Faro fra maurerne. Under portugisisk styre vokste byen i betydning, spesielt som et handelsknutepunkt, takket være landets maritime oppdagelser.

Byen har også opplevd sin andel av tragedier, spesielt jordskjelvet i 1755 som gjorde stor skade. Men Faro kom tilbake, ble gjenoppbygget og fortsatte å vokse.

I dag er Faro en livlig og trivelig by, hvor fortid møter nåtid. I den gamle bydelen, kjent som ‘Cidade Velha’ går du rundt i brosteinsbelagte gater blant historiske bygninger. Men Faro er også en moderne by, med shoppingområder, restauranter og en voksende økonomi.

Mange ser på Faro som et utgangspunkt til Algarves strender, men byen har så mye mer å tilby. Med en blanding av historie, kultur og moderne bekvemmeligheter, er Faro et reisemål i seg selv.

Hva kan man se og oppleve i Faro?

Faro har som sagt mer å tilby enn kun som et utgangspunkt for videre turer til områdene rundt. Byen har også en rekke severdigheter og attraksjoner som kan være spennende å utforske.

Cidade Velha (Gamlebyen)

Som de fleste byer i disse områdene har også Faro en fantatisk gamleby. Her kan du vandre gjennom brosteinsbelagte gater omgitt av gamle bymurer. Mange av bygningene vitner om en lang og begivenhetsrik fortid, fra romertiden til maurisk arkitektur.

Faro Katedral

Denne katedralen som ligger midt i Cidade Velha, stammer fra 1200-tallet. Selv om den har gjennomgått restaureringer på grunn av skader fra tidligere jordskjelv, beholder den sin opprinnelige sjarm. Ta en tur opp i klokketårnet for en fantastisk utsikt over byen.

Arkeologisk museum

Ligger i et renovert renessansepalass og viser regionens historie fra forhistorisk tid til 1700-tallet. Det er en utmerket måte å få en følelse av Faros rike fortid.

Carmo-kirken og benkapellet

Kanskje en av de mer uvanlige attraksjonene men dette kapellet er utrolig nok bygget av skjeletter og ben av over 1,000 munker. Kanskje ikke for alle men det gir en tankevekkende påminnelse om livets forgjengelighet og er i hvert fall en opplevelse av de få.

Ria Formosa Naturpark

Dette vakre våtmarksområdet strekker seg over 18,000 hektar og er et paradis for fuglekikkere. Ta en båttur for å utforske de ulike øyene, eller nyt en rolig spasertur og se på dyrelivet.

St. Francis kirke

Denne praktfulle gotiske kirken er kjent for sin imponerende barokke interiør. Ta en titt på de detaljerte azulejos (flisene) og de vakkert utskårne trebenkene.

Faro Marina

Dette er stedet for en avslappende spasertur og kanskje en drink, spesielt ved solnedgang. Se på båtene, nyt en iskrem, eller bare sitte på en av kaféene og se verden gå forbi.

Palacete Belmarco

Et praktfullt eksempel på Art Nouveau-arkitektur. Selv om det nå er en privat bolig, er det verdt å beundre fra utsiden.

Faro-markedet

Ønsker du å smake på lokale delikatesser? Faro-markedet er åpent hver dag unntatt søndag og gir deg muligheten til å prøve alt fra fersk sjømat til håndlagde suvenirer.

Teatro Lethes

Dette teatret er et av de eldste i Portugal og gir besøkende en sjanse til å oppleve portugisisk scenekunst. Sjekk programmet for en kveldsforestilling eller bare ta en guidet tur for å beundre arkitekturen.

Områder og byer i nærheten av Faro

Med direktefly til Faro har du et perfekt utgangspunkt for et besøk i Algarve og de mange byene og områdene du finner her.. Det finnes for mange til å ramse opp alle, men dette er noen av våre favoritter:

 1. Lagos: En vakker og historisk by, kjent for sin gamle bydel omgitt av 16. århundrets murer. Lagos har vakre strender som Praia Dona Ana og en marina som summer av aktivitet. Besøk også slavemarkedsmuseet, som gir en ekkel men interessant innsikt i regionens tidligere handelspraksis.
 2. Albufeira: En gang en rolig fiskerlandsby, men nå er Albufeira Algarves mest populære turistdestinasjon. Med et livlig natteliv, en vakker gammel bydel og mange strender, er det alltid noe som skjer her.
 3. Tavira: Denne pittoreske byen ved elven har beholdt sin opprinnelige sjarm og er kjent for sin romerske bro og mauriske ruiner. Tavira er også en inngangsport til Ria Formosa naturpark.
 4. Silves: Ønsker du en reise tilbake i tid? Silves, med sin imponerende røde steinborg, gir et glimt av Algarves mauriske fortid. Byen var en gang regionens hovedstad under maurisk styre.
 5. Vilamoura: Dette er stedet for luksus. Her reise de rike og med en av Europas største private turistkomplekser, finner du en flott marina, flere golfbaner, og fine restauranter.
 6. Portimão: Denne livlige byen er kjent for sin fiskerhavn og Praia da Rocha, en av regionens mest kjente strender. Sjekk også ut museet for tradisjonelle båter i byen.
 7. Sagres: Ligger på Algarves vestligste punkt, denne byen er omgitt av dramatiske klipper og har en rik sjøfartshistorie. Besøk Fortaleza de Sagres, et festning fra 1400-tallet med panoramautsikt.
 8. Olhão: Dette er Algarves største fiskehavn, kjent for sin spesielle arkitektur og labyrintlignende gater. Fra her kan du også ta en båt til øyene i Ria Formosa.
 9. Loule: Dette er en ekte portugisisk by kjent for sitt livlige marked. Markedshallen, en nyklassisistisk bygning, er stedet å prøve lokale delikatesser eller kjøpe håndlagde varer.
 10. Monchique fjellene: For de som ønsker en pause fra kysten, tilbyr Monchique fjellene en kjølig retrett. De termiske kildene, skoger og panoramautsikten fra Foia, Algarves høyeste punkt, er imponerende.

De 6 beste restaurantene i Faro

Når du besøker Faro, er det mer enn bare historiske steder og naturskjønne utsikter som venter. Byens kulinariske scene er like imponerende, med restauranter som serverer alt fra tradisjonelle portugisiske retter til moderne fusjonskjøkken. Her er de seks beste restaurantene du absolutt bør besøke:

 1. Restaurante Ria Formosa: Ligger i toppetasjen av Hotel Faro. Denne restauranten gir deg ikke bare en smak av utsøkt portugisisk kjøkken, men også panoramautsikt over naturparken Ria Formosa. Det er et ideelt sted for en romantisk middag.
 2. O Gimbras: For en autentisk opplevelse, besøk du O Gimbras. Dette er en gammel skole taverna hvor du kan smake på tradisjonelle Algarve-retter som cataplana (en sjømatgryte) og grillet sardiner.
 3. Tertúlia Algarvia: Midt i hjertet av gamlebyen ligger denne denne restauranten som gir en moderne vri på regionale spesialiteter. Interiøret er koselig, og det er også en utendørs terrasse for å nyte måltidene under stjernene.
 4. Portas de São Pedro: En skjult perle, denne restauranten er kjent for sin meny basert på ferske, lokale ingredienser. Fra fersk fisk og skalldyr til smakfulle kjøttretter, hver tallerken er en feiring av Algarve-kjøkkenet.
 5. Columbus Cocktail & Wine Bar: Selv om det primært er kjent for sin omfattende drikkekart, serverer Columbus også deilige tapas og småretter. Det er en perfekt plass for en avslappende kveld med venner.
 6. Tasca do Ricky: En koselig restaurant med en vennlig atmosfære, Tasca do Ricky tilbyr en blanding av portugisiske og middelhavsretter. Med et variert vinutvalg og fokus på sesongens ingredienser, er hvert måltid her en kulinarisk oppdagelse.

Ofte stilte spørsmål om Faro

Hva er Faro mest kjent for?

Faro er mest kjent som inngangsporten til Algarve-regionen, med sin internasjonale flyplass. Byen er også kjent for sin historiske gamleby, Ria Formosa naturpark, og som et kulturelt sentrum i regionen.

Er det strender i selve Faro?

Ja, Faro har flere strender. Den mest kjente er Praia de Faro, en lang sandstrand som ligger nær flyplassen, tilgjengelig med bil eller buss fra bysentrum.

Hvor lenge bør man bo i Faro for å oppleve byen fullt ut?

Selv om mange reisende bruker Faro som et transittpunkt, er 2-3 dager ideelt for å utforske byens hovedattraksjoner, inkludert gamlebyen, museene, og Ria Formosa.

Hvilken tid på året er best for å besøke Faro?

Våren (mars til juni) og tidlig høst (september og oktober) er ideelle tider for å besøke Faro. Været er mildt, og det er færre turister enn i sommermånedene. Men Faro har et behagelig klima året rundt.

Hvordan kan jeg reise fra Faro til andre deler av Algarve?

Fra Faro kan du enkelt reise til andre deler av Algarve via tog, buss, eller bil. Tog- og busstasjonen ligger sentralt i byen, og det er regelmessige forbindelser til populære destinasjoner som Lagos, Tavira, og Albufeira.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00