Hjem » Riga

Riga

av Kristoffer
0 kommentarer

Tar du fly fra Gardermoen er du fremme i Riga bare halvannen time etter takeoff. Riga er en vakker by som ligger ved kysten av Østersjøen og er hovedstaden i Latvia. Byen har en lang og rik historie, og det er en av de eldste byene i Europa. Hvert år strømmer det turister hit (mange av de nordmenn) og å gå rundt i gamlebyen, spise god (og ganske rimelig) mat og ikke minst, oppleve utelivet.

Litt historie

Riga er en by som har vært under mange forskjellige regimer, og har hatt en turbulent historie. Byen har blitt påvirket av både tysk og svensk kultur, og har også en sterk russisk innflytelse. Riga er kjent for sin unike arkitektur, med en blanding av Art Nouveau og middelalderske bygninger. Byen er også hjem til en rekke museer, parker og gode spisesteder.

Gamlebyen

Gamlebyen i Riga, hovedstaden i Latvia, er en historisk perle som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Med sine vakre bygninger, brosteinsbelagte gater og pittoreske torg, er Gamlebyen noe alle som du bare må få med deg. Her kan du bruke hele dagen bare på å rusle rundt

Bakgrunn og historie

Gamlebyen i Riga er en av de største middelalderbyene i Europa og er også oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen ble grunnlagt på 1200-tallet av tyske handelsmenn og var en viktig handelsby gjennom hele middelalderen. Riga ble en del av det svenske imperiet på 1600-tallet og senere av Russland. I 1918 ble Latvia erklært som en selvstendig nasjon, og Riga ble utnevnt til hovedstad.

Arkitektur og design

Gamlebyen i Riga har en imponerende samling av bygninger fra forskjellige tidsperioder og arkitektoniske stiler. Byen har overlevd flere branner og kriger gjennom århundrene, men mange av bygningene er restaurert og står fortsatt stolte i dag. En av de mest kjente bygningene er Riga katedral, som ble grunnlagt i 1211. Katedralen er et imponerende eksempel på gotisk arkitektur og huser også et museum.

Andre bygninger av interesse inkluderer Riga slott, som ligger ved bredden av elven Daugava og er nå et museum, og St. Peters-kirken, som har en fantastisk utsikt over byen fra kirketårnet. Byen har også mange fine jugendstilbygninger, spesielt i området rundt Albert Street.

Kultur og natteliv

Gamlebyen i Riga er også kjent for sin kultur og sitt natteliv. Byen har et bredt utvalg av restauranter, barer og klubber, og har et rykte for å være en av de mest livlige byene i Baltikum. Latvisk mat er kjent for å være variert og velsmakende, med alt fra tradisjonelle retter som karbonade (hakket svinekjøtt) og rupjmaize (rugbrød), til mer moderne europeiske retter som pasta og pizza.

Byen har også en rik musikkscene, og det finnes mange konserter og festivaler å oppleve året rundt. Riga Opera House er en flott arena for opera- og ballettopptredener, og byen har også en rekke klubber og barer som spiller alt fra klassisk rock til elektronisk musikk.

For de som ønsker å reise til Riga, er det flere måter å komme seg til byen på. Det er flere flyselskaper som flyr direkte til Riga internasjonale flyplass, som ligger kun en kort kjøretur unna byen. Det er også mulig å reise med buss eller tog til Riga fra andre byer i Latvia eller fra nabolandene.

Restauranter

Riga har masse gode restauranter å velge mellom, men dette er noen av de vi har likt godt som kan være et godt utgangspunkt for oppholdet.

 1. 3 Pavaru Restorans – Dette er en prisbelønt restaurant som serverer moderne europeisk mat med en latvisk vri. Restauranten har en flott beliggenhet i Gamlebyen og har en elegant atmosfære.
 2. Lido – Dette er en kjede av restauranter som er populær blant både turister og lokalbefolkningen. Restauranten serverer tradisjonell latvisk mat, inkludert karbonade og rupjmaize, i en folkelig atmosfære.
 3. Biblioteka No1 – Dette er en trendy restaurant og bar som ligger i en gammel bokhandel. Restauranten serverer moderne latvisk mat, og baren har et imponerende utvalg av drinker og cocktailer.
 4. Folkklubs Ala Pagrabs – Dette er en av de mest populære pubene i Riga, og er kjent for å servere tradisjonell latvisk mat og drikke i en autentisk atmosfære. Puben har en livlig musikkscene og er et flott sted å oppleve latvisk kultur.
 5. Muusu – Dette er en elegant restaurant som serverer moderne europeisk mat med en latvisk vri. Restauranten har en imponerende vinkjeller og er et flott sted for en spesiell anledning.
 6. B-Bārs – Dette er en populær burgerrestaurant som serverer håndlagde burgere laget av lokale ingredienser. Restauranten har også et imponerende utvalg av latvisk øl.
 7. Rozengrāls – Dette er en av de eldste restaurantene i Riga, og er kjent for å servere tradisjonelle latviske retter i en middelalder atmosfære. Restauranten har også et museum som viser historien til restauranten og livet i Riga i middelalderen.

Uteliv i Riga

Riga er kjent for sitt livlige og varierte uteliv, og byen har mye å tilby for alle typer reisende. Her er noen av de beste stedene å oppleve utelivet i Riga:

 1. Skyline Bar – Dette er en av de mest populære barene i Riga, og ligger på toppen av Radisson Blu Hotel Latvija. Baren har en fantastisk utsikt over byen og er kjent for sin omfattende cocktailmeny.
 2. Piens – Dette er en populær bar blant både lokalbefolkningen og turister, og har en avslappet atmosfære. Baren har et imponerende utvalg av øl og cocktailer, og er kjent for sin gode musikk.
 3. Easy Wine – Dette er en trendy vinbar som serverer et bredt utvalg av viner fra hele verden. Baren har også en matmeny med småretter som passer godt til vin.
 4. Folkklubs Ala Pagrabs – Denne puben er også nevnt i spisesteder i Riga, men er også kjent for sitt livlige uteliv. Puben har en stor ølhage og er et flott sted å oppleve latvisk kultur og musikk.
 5. Coyote Fly – Dette er en populær nattklubb blant både lokalbefolkningen og turister. Nattklubben har flere dansegulv og spiller hovedsakelig EDM-musikk.
 6. One One – Dette er en annen populær nattklubb som spiller et bredt utvalg av musikk, inkludert latvisk og internasjonal popmusikk. Nattklubben har også et utendørsområde som er populært om sommeren.
 7. The Left Door – Dette er en av de mest trendy barene i Riga, og er kjent for sin unike interiørdesign og sin omfattende cocktailmeny. Baren ligger i en av de eldste bygningene i byen og har en intim atmosfære.

Shopping i Riga

Riga er et flott sted å handle, og det er flere gode shoppingområder i byen. Her finner du alt fra luksusmerker til lokale butikker og markeder. De mest populære shoppingområdene inkluderer Stockmann-kjøpesenteret, Galleria Riga og Mercado-markedet.

Reisetips

Når du besøker Riga, er det viktig å huske på noen reisetips for å få mest mulig ut av opplevelsen. Det er lurt å lære noen enkle fraser på latvisk, da ikke alle snakker engelsk i byen. Det er også viktig å være oppmerksom på lommetyver, spesielt i turistområdene. Det er også lurt å kjøpe et Riga City Card, som gir rabatter på museer, restauranter og transport i byen.

Ofte stilte spørsmål

 1. Hvilken er den beste tiden å besøke Riga? Det beste tidspunktet å besøke Riga er mellom mai og september, da været er mildt og det er mange utendørsaktiviteter som kan nytes.
 2. Hvilke transportalternativer er tilgjengelige i Riga? Det er flere alternativer for transport i Riga, inkludert offentlig transport, drosjer, leiebiler og sykler.
 3. Hva er den mest populære attraksjonen i Riga? Gamlebyen i Riga er en av de mest populære attraksjonene i byen, med sin vakre arkitektur og rike historie.
 4. Hvor lang tid bør jeg tilbringe i Riga? Du kan tilbringe alt fra en helg til en uke i Riga, avhengig av hva du ønsker å se og gjøre.
 5. Hva slags mat kan jeg forvente å finne i Riga? Riga har et stort utvalg av mat, fra lokale retter som røkt kjøtt og potetpannekaker til internasjonale restauranter som serverer sushi og italiensk mat.

Når på året er det beste å besøke Riga?

Det beste tidspunktet å besøke Riga er mellom mai og september, da været er mildt og det er mange utendørsaktiviteter som kan nytes.

Hva slags mat kan jeg forvente å finne i Riga?

Riga har et stort utvalg av mat, fra lokale retter som røkt kjøtt og potetpannekaker til internasjonale restauranter som serverer sushi og italiensk mat.

Er det bra uteliv i Riga?

Utelivet i Riga er knallbra og det er mye bra steder å velge mellom.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00