Hjem » Reise til Albania

Reise til Albania

av Kristoffer
0 kommentarer

Albania er stedet man ofte glemmer, men dette er virkelig en skjult skatt i sørøst-Europa som er vel verdt et besøk. Her finner du et land med nydelige strender langs Adriaterhavet, imponerende fjellandskap og sjarmerende byer. Denne reise guiden gir deg en liten oversikt over hva du kan oppleve i Albania og hvordan du kan komme deg dit fra Norge.

Populære byer i Albania

Tirana: Pulsåren i Albania

Tirana ble grunnlagt i 1614 og er ikke bare Albanias hovedstad; det er en by som puster med en utålmodig energi, et sted hvor øst møter vest i en fargerik kavalkade av kultur og kontraster.

Skanderbeg plassen er byens hjerte og dens mest kjente torg. I midten står en statue av den albanske nasjonalhelten, Gjergj Kastriota, også kjent som Skanderbeg. Plassen er omgitt av viktige bygninger som Nasjonalmuseet.

Blir det litt for kjedelig og kulturelt oppsøker du heller Blloku. Tidligere var dette området forbeholdt kommunistledere og var stengt for alminnelige borgere. Etter kommunismens fall ble Blloku raskt Tiranas mest trendy nabolag og er nå kjent for sine kafeer, restauranter, barer, og nattklubber.

Søker du mer natur drar du til Dajti-fjellet. Dette fjellet ligger i nærheten av byen og tilbyr en flott utsikt over Tirana og omkringliggende områder. Det er tilgjengelig med en taubane, og er et populært reisemål for både lokalbefolkningen og turister.

Durrës: Strandbyen

Durrës ligger langs kysten av Adriaterhavet har en historie som strekker seg mer enn 2,600 år tilbake i tid. Dette gjør Durrës til en av de eldste byene i Albania og en av de eldste urbane bosetningene i Europa.

Gjennom tidene har Durrës vært en viktig strategisk havn. Byen har vært en del av mange riker, inkludert Romerriket, bysantiner riket og osmanske riket, og har derfor et rikt kulturelt og historisk arv.

Byen er også kjent for sine nydelige strender, som strekker seg langs den varme kystlinjen. På sommeren fylles stranden med sol søkere fra hele verden, som kommer for å nyte det krystallklare vannet og de milde bølgene.

Langs promenaden finner du en rekke restauranter og kafeer som serverer deilige lokale retter, spesielt sjømat som kommer fersk rett fra havet. Et måltid her, med utsikt over solnedgangen, er en uforglemmelig opplevelse.

Shkodër: Møteplassen mellom vann og fjell

Shkodër er en av de mest sjarmerende og historisk betydningsfulle byene i Albania. Med sin plassering ved bredden av den imponerende Skadar-innsjøen ser den over et fantastisk landskap hvor vann møter fjell.

Shkodër er kjent som en av de eldste og mest historisk rike byene i Europa, med en historie som strekker seg over 2,000 år. Byen har vært et senter for kultur, religion, og diplomati, og har spilt en nøkkelrolle i regionens historie.

Naturen i og rundt Shkodër er helt fortryllende. Skadar-innsjøen er den største innsjøen på Balkan og tilbyr en naturskjønn bakgrunn for byen og er en flott mulighet for fuglekikking, fiske, og båtturer. De omkringliggende fjellene gir utallige muligheter for vandring og utforsking.

Sarandë:

Sarandë er en perle i det sørøstlige Albania, kjent for sin blendende skjønnhet og unike sjarm. Er du på besøk her så har du beveget deg så langt sør i Albania at du nå har kommet til Det joniske Hav.

Med sitt turkise vann, hvite sandstrender, og sol kyssete klima, fremstår Sarandë som et paradis for de som søker avslapning og naturskjønnhet. Byen ligger som en oase ved kysten og er et populært reisemål for både lokale og internasjonale turister.

Sarandë er ikke bare kjent for sine strender, men også for sin rike historie. Rett sør for byen ligger den antikke byen Butrint, et UNESCOs verdensarvsted som forteller historien om flere sivilisasjoner gjennom tusenvis av år. Ruinene av templer, teatre, og bygninger gir et vindu til en tid da romere, bysantinere, og venetianere preget området.

Blåttøye-kilden (Syri i Kaltër), en unik naturlig kilde kjent for sitt klare, blå vann, ligger også nær Sarandë og tilbyr en fantastisk mulighet for piknik og avslapning.

Gjirokastër: Stenbyen med en sjel

Gjirokastër er kjent som “Byen av Stein” på grunn av sine godt bevarte osmanske bygninger og brosteinsbelagte gater. Hele byen er et UNESCOs verdensarvsted, og det er som å ta en tur tilbake i tid når du vandrer gjennom de svingete gatene.

Byen er berømt for sine særegne bygninger, inkludert de ikoniske “tårnhusene” som kombinerer boligområder med forsvarsstrukturer. Hvert hus forteller sin egen historie og reflekterer den rike kulturen og arven til regionen.

Gjirokastërs basar-område er hjertet av byen og et livlig sted hvor du kan utforske tradisjonelle håndverk, som tregjenstander og tekstiler. Små butikker og kafeer gir et innblikk i lokallivet og tilbyr muligheten til å prøve lokale delikatesser.

Hvordan komme seg til Albania

Skal du på reise til Albania har du flere gode muligheter når det gjelder reise. Det enkleste vil som alltid være å fly direkte til hovedstaden Tirana. Både Norwegian og Wizz air har direkterute hit (ihvertfall i høysesongen).

Alternativt kan man fly til Korfu og ta ferge over, men det avhenger av hvor i Albania man skal.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00