Hjem » Bergamo

Bergamo

av Kristoffer
0 kommentarer

Oppdag den skjulte perlen i Nord-Italia

Bergamo, en liten by i Nord-Italia, er en skjult perle som ofte overses av turister som besøker Milano eller Venezia. Men denne byen er vel verdt et besøk, med sin rike historie, vakre arkitektur og fantastiske mat. Jeg har hatt gleden av å besøke Bergamo flere ganger, og hver gang oppdager jeg nye sider ved byen som gjør at jeg vil komme tilbake igjen og igjen.

Historie

Bergamo har en lang og interessant historie som går tilbake til romertiden. Byen ble grunnlagt som en militærpost ved foten av Alpene og var en viktig handelsby mellom Italia og resten av Europa. I middelalderen ble Bergamo en rik og mektig bystat, med en velstående handelsklasse og en imponerende bymur som beskyttet byen mot invasjoner.

I løpet av renessansen og barokktiden ble Bergamo omformet til en vakker og storslått by, med imponerende palasser og kirker som vitnet om byens rikdom og velstand. Under andre verdenskrig ble Bergamo sterkt rammet av bombingene, men byen har klart å gjenoppbygge seg selv og har nå blitt en av de mest sjarmerende og vakre byene i Nord-Italia.

Severdigheter i Bergamo

Bergamo er full av vakre og interessante severdigheter som vil glede enhver besøkende. En av de mest kjente og imponerende severdighetene er byens øvre del, Città Alta, som ligger på en ås over den lavere delen av byen. Città Alta er omgitt av en imponerende bymur og har smale brosteinsbelagte gater, vakre plasser og imponerende kirker og palasser.

En av de mest imponerende bygningene i Città Alta er Palazzo della Ragione, en vakker renessansebygning som var det gamle byhuset i middelalderen. Bygningen har en imponerende indre gårdsplass og er nå hjemmet til en rekke utstillinger og arrangementer.

En annen imponerende bygning i Bergamo er Basilica di Santa Maria Maggiore, en stor barokk-kirke som ble bygget på 1100-tallet. Kirken har en imponerende fasade, med intrikate utskjæringer og vakre malerier og fresker på innsiden.

Hvis du er interessert i kunst, bør du også besøke Accademia Carrara, et av de beste kunstmuseene i Nord-Italia. Museet har en omfattende samling av italiensk kunst fra middelalderen til det 20. århundre, inkludert verk av kjente kunstnere som Botticelli, Raphael og Titian.

Restauranter i Bergamo

Restauranter:

  1. Da Mimmo – denne restauranten serverer deilig hjemmelaget pasta og pizza i en koselig og avslappet atmosfære. Menyen har et bredt utvalg av autentiske italienske retter, inkludert spaghetti carbonara, lasagne og pesto pasta. De har også et flott utvalg av lokale viner og øl, og servicen er vennlig og imøtekommende.
  2. Ristorante San Marco – denne eksklusive restauranten serverer moderne italiensk mat med en tvist. Menyen inkluderer innovative retter som confit duck med karamellisert rødløk og svinekoteletter med bringebærsaus. Restauranten har en flott utsikt over byen og er en perfekt setting for en romantisk middag. Servicen er profesjonell og oppmerksom, og atmosfæren er elegant og sofistikert.
  3. Trattoria Vecchia Bergamo – denne tradisjonelle trattoriaen serverer autentisk italiensk mat i en avslappet og uformell atmosfære. Menyen har et stort utvalg av pasta- og kjøttretter, inkludert tagliatelle med ragu, osso buco og grillet biff. Prøv deres hjemmelagde pølse og potetmos, som er en av deres signaturretter. Servicen er vennlig og uformell, og prisen er rimelig.
  4. La Colombina – denne restauranten er kjent for sin fantastiske sjømat og fiskeretter, og har en flott beliggenhet ved elven i Bergamo. Menyen har et stort utvalg av fersk fisk og sjømat, inkludert østers, scampi og grillet fisk. Prøv deres sjømatrisotto, som er en av deres mest populære retter. Servicen er imøtekommende og profesjonell, og atmosfæren er avslappet og hyggelig.

Hotell i Bergamo

Bergamo har et bredt utvalg av hoteller å velge mellom, fra luksuriøse 5-stjerners hoteller til rimelige gjestehus og vertshus. Her er noen av de beste hotellene i Bergamo:

  1. Relais San Lorenzo – dette 5-stjerners hotellet ligger i hjertet av Città Alta, og er en av de mest eksklusive overnattingsstedene i Bergamo. Hotellet har en flott beliggenhet ved siden av Basilica di Santa Maria Maggiore, og tilbyr en blanding av moderne og tradisjonell innredning. Rommene er romslige og elegant innredet, og hotellet har også et spa og et utendørsbasseng.
  2. Hotel Excelsior San Marco – dette 4-stjerners hotellet ligger i sentrum av Bergamo, og er en av de mest populære overnattingsstedene i byen. Hotellet har en flott beliggenhet ved siden av Piazza della Repubblica, og tilbyr moderne og komfortable rom og suiter. Hotellet har også en bar og en restaurant som serverer deilige italienske retter.
  3. La Castellana – dette 3-stjerners hotellet ligger i Città Bassa, og er et flott alternativ for de som ønsker å bo i nærheten av byens shopping- og restaurantområder. Hotellet tilbyr moderne og komfortable rom, og har også en flott restaurant som serverer lokale spesialiteter.
  4. Bed and Breakfast Alba – dette gjestehuset ligger i Città Alta, og er et flott alternativ for de som ønsker å oppleve den historiske delen av Bergamo. Gjestehuset tilbyr enkelt og komfortabelt innredede rom, og har en flott beliggenhet i nærheten av byens severdigheter og restauranter.

Byer i nærheten

Hvis du har tid til å utforske området rundt Bergamo, er det flere flotte byer i nærheten som er verdt et besøk. En av de nærmeste byene er Brescia, som ligger omtrent en times kjøretur unna. Brescia er kjent for sin vakre gamleby og sin rike historie, og har flere flotte museer og kunstgallerier å utforske.

En annen flott by i nærheten av Bergamo er Verona, som er kjent for sin vakre arkitektur og sin tilknytning til Romeo og Julie-historien. Verona har en flott gamleby og flere imponerende kirker og palasser å besøke.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva er den beste tiden på året å besøke Bergamo?

Bergamo kan besøkes året rundt, men den beste tiden å besøke er fra april til oktober, når været er varmt og solrikt.

Hva er den beste måten å komme seg til Bergamo på?

Den enkleste måten å komme seg til Bergamo på er med fly til Milano-Bergamo flyplass. Flyplassen ligger omtrent 10 kilometer fra Bergamo sentrum og har gode forbindelser til resten av Europa.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00