Hjem » Kefalonia

Kefalonia

av Kristoffer
0 kommentarer

Et skjult paradis i det joniske hav

Kefalonia, med sin blendende natur, frodige landskap, krystallklare vann og storslått historie, er mer enn bare en gresk øy i det joniske hav. Den er et paradis på jorden, en skjult perle som venter på å bli oppdaget.

Historien til Kefalonia

Kefalonias historie er en fascinerende vev av sivilisasjoner, kulturer og mennesker som går tusenvis av år tilbake i tid. Fra mykensk tid, gjennom romerske, bysantinske og venetianske perioder, har hver æra etterlatt seg spor som har formet øyas unike karakter. Mange av disse historiske skattene er bevart og kan oppleves gjennom arkeologiske steder, monumenter og museer rundt på øya.

Hvorfor reise til Kefalonia?

Kefalonia er en skattekiste av opplevelser. Øyas uovertrufne naturlige skjønnhet, rike historie og kulturelle arv, sjarmerende landsbyer og kosmopolitiske byer, sammen med den greske gjestfriheten og det herlige lokale kjøkkenet, gjør Kefalonia til et uimotståelig reisemål. Her kan du gå i fotsporene til Odyssevs, nyte de solkyssete strendene, eller bare miste deg i de rolige olivenlundene. Uansett hva du velger, er Kefalonia et sted hvor minner skapes.

Opplevelser

Besøker du Kefalonia trenger du ikke være redd for å kjede deg, denne øya har utrolig mye å tilby når det gjelder opplevelser. Her finner du alt fra spennende huler til gamle vel bevarte landsbyer, ville hester og fantastiske strender. Listen er for lang til å nevne alt, men dette er noen av våre favoritter:

Kefalonia er en øy rik på historie, naturlig skjønnhet og kulturelle opplevelser. Hvis du planlegger å besøke, her er noen av de mest anbefalte stedene å se og ting å gjøre:

Melissani Cave – En unik geologisk underverk, Melissani-hulen er en naturlig innsjø inni en hule. En båttur inn i hulen er en uforglemmelig opplevelse, spesielt når sollys treffer vannet og skaper et spektakulært blått lys.

Assos Village – En pittoresk landsby bygget rundt en naturlig havn, Assos er kjent for sine fargerike hus, koselige tavernaer og det imponerende venetianske slottet på toppen av en nærliggende ås.

Mount Ainos National Park – Hjemmet til det unike, svarte gran-treet (Abies Cephalonica), og tilbyr parken fantastiske turstier, naturskjønn utsikt og rikelig dyreliv, inkludert ville hester og sjeldne fuglearter.

Argostoli – Hovedstaden på øya, Argostoli har en livlig atmosfære, mange butikker, restauranter og kafeer. Du kan også besøke det interessante arkeologiske museet og sjøskilpadde beskyttelsesområdet.

Drogarati Cave – Denne imponerende dryppsteinshulen, kjent for sine akustiske egenskaper, er over 150 millioner år gammel. Turer er tilgjengelige, og du kan beundre stalaktittene og stalagmittene i hulen.

Fiscardo – En sjarmerende havneby kjent for sin venetianske arkitektur, fargerike bygninger og fantastiske havutsikt. Det er mange gode restauranter og butikker her, og du kan også leie en båt for å utforske nærliggende bukter og strender.

Myrtos Beach – Ofte rangert blant de vakreste strendene i verden, Myrtos Beach er et must-besøk. Den imponerende hvite steinstranden og det krystallklare vannet vil gi deg uforglemmelige minner.

Agia Efimia – En sjarmerende fiskerlandsby med vakre strender, utmerkede restauranter og mange muligheter for båtturer og vannsport.

Kipouria Monastery – Dette vakre klosteret, som ligger på en klippe med utsikt over havet, er et rolig og åndelig sted å besøke. Utsikten herfra er spektakulær.

Vinprodusenter – Kefalonia er kjent for sin utmerkede vin, spesielt den lokale Robola-vinen. Mange vingårder tilbyr omvisninger og smaksprøver.

Restauranter på Kefalonia

 1. Tassia – Ligger i den sjarmerende havnebyen Fiskardo. Tassia har et godt rykte for sin autentiske greske mat. Atmosfæren er imøtekommende, og du kan nyte maten mens du ser på livet i havnen. Tassia
 2. Captain’s Table – Captain’s Table i Argostoli tilbyr et utvalg av deilige sjømatretter. Fra sin beliggenhet ved havnen, har restauranten en fantastisk utsikt som komplementerer matopplevelsen. Captain’s Table
 3. Il Familia – Il Familia i Argostoli er kjent for sin autentiske greske mat og generøse porsjoner. Med en meny som endres daglig, kan du alltid forvente noe nytt og spennende. Il Familia
 4. Ampelaki – Ampelaki i Poros byr på en meny fylt med fristende greske og middelhavsretter. Restaurantens beliggenhet nær havet gir en idyllisk atmosfære. Ampelaki
 5. Olive Lounge – I landsbyen Lourdas, tilbyr Olive Lounge en vakker utsikt over havet. Den brede menyen inkluderer alt fra greske retter til internasjonale favoritter. Olive Lounge

Strender på Kefalonia

 1. Myrtos Beach – Myrtos er en av de mest fotogene strendene i Hellas, kjent for sitt turkise vann og hvite småstein.
 2. Antisamos Beach – Populær for sin naturlige skjønnhet, krystallklart vann og omgitt av grønne fjell, Antisamos er et sant paradis.
 3. Petani Beach – Ligger på den vestlige delen av øya, Petani Beach er kjent for sitt spektakulære landskap og solnedgang.
 4. Xi Beach – Kjent for sin røde sand og leireklipper, er Xi Beach et populært sted for familier og unge reisende.
 5. Skala Beach – En lang, vakker strand med fin sand og rent vann, Skala Beach er det perfekte stedet for avslapning og familieutflukter.

Fly til Kefalonia

Det er mange direktefly til Kefalonia fra flere europeiske byer, inkludert Oslo, London, Paris og Berlin. Norwegian og Apollo flyr direkte fra Oslo, og reisen tar rundt fire timer. Turen er enkel og bekvem, og bringer deg rett til hjertet av dette middelhavsparadiset.

Spa på Kefalonia

 1. Ionian Emerald Resort & Spa – Dette luksuriøse feriestedet og spaet i Karavomylos tilbyr en rekke avslappende behandlinger. Ionian Emerald Resort & Spa
 2. Apostolata Island Resort & Spa – Dette feriestedet og spaet i Skala har en avslappende atmosfære og profesjonelle behandlinger. Apostolata Island Resort & Spa
 3. Petani Bay Hotel – Dette voksne-bare hotellet i Lixouri har et fantastisk spa og et bredt utvalg av behandlinger. Petani Bay Hotel
 4. Kefalonia Grand Hotel Spa – Dette hotellet i Argostoli tilbyr et utvalg av avslappende og revitaliserende behandlinger. Kefalonia Grand Hotel Spa
 5. Emelisse Nature Resort – Dette resortet i Fiskardo har et fantastisk spa som er kjent for sine velværepakker. Emelisse Nature Resort

Hotell på Kefalonia

 1. F Zeen Retreat – Dette boutiquehotellet i Lourdas er kjent for sin unike design, fantastiske utsikt over havet og utmerket kundeservice. F Zeen Retreat
 2. White Rocks Hotel & Bungalows – Ligger i Lassi, dette hotellet har fantastisk utsikt over det joniske havet og en privat strand. White Rocks Hotel & Bungalows
 3. Aenos Hotel – Dette hotellet i Argostoli er kjent for sin elegante innredning, sentrale beliggenhet og utmerket kundeservice. Aenos Hotel
 4. Regina Dell Acqua Resort – Dette 5-stjerners resortet i Skala tilbyr luksuriøse rom og suiter, en fantastisk utsikt over havet og utmerket mat. Regina Dell Acqua Resort
 5. Kefalonia Bay Palace – Ligger i Agia Efimia, dette luksushotellet har et fantastisk svømmebasseng, romslige rom og suiter, og en privat strand. Kefalonia Bay Palace

Kefalonia Vær

Kefalonias vær er typisk middelhavsklima, med varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. Den beste tiden å besøke øya er mellom mai og oktober når temperaturen er mest behagelig for strandlivet og utforsking av øya.

Ofte stilte spørsmål om Kefalonia

Er Kefalonia et bra sted for familier? Ja, Kefalonia er et utmerket sted for familier. Det er mange aktiviteter for barn og voksne, inkludert vakre strender, historiske steder, fotturer og båtturer.

Hva er den beste tiden å besøke Kefalonia? Den beste tiden å besøke Kefalonia er mellom mai og oktober. I disse månedene vil du oppleve varmt, solfylt vær, perfekt for strandlivet.

Hvilke byer bør jeg besøke i nærheten av Kefalonia? Det er flere flotte byer i nærheten av Kefalonia som er verdt et besøk, inkludert Zakynthos, Lefkada og Ithaca.

Utforsk Kefalonia, nyt dens naturlige skjønnhet, dykk inn i sin rike historie, nyt det lokale kjøkkenet og opplev magien Kefalonia har å by på! Ta sjansen og opplev øya som har alt!

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00