Hjem » Antwerpen

Antwerpen

av Kristoffer
0 kommentarer

Antwerpen er den litt glemte byen i Belgia. Ofte oversett av turister til fordel for sine mer kjente belgiske søstre som Brussel og Brugge. Men dette er er er en skjult skatt full av historie, kultur, og moderne sjarm. Her finner du en by som kombinerer det gamle med det nye og hvor kunst og kultur flyter like fritt som de lokale belgiske ølene.

Historien

Antwerpens har dype røtter og en spennende historie. Byens navn kommer fra en legende om en kjempe som krevde toll fra de som krysset elven Schelde. En modig helt, Silvius Brabo, beseiret kjempen, kuttet av hånden hans, og kastet den i elven – derav navnet Antwerpen (fra “hand werpen”, som betyr å kaste hånden). Dette mytiske øyeblikket er ikke bare en del av byens folklore, men også en levende del av dens identitet, demonstrert ved statuen av Brabo som du finner foran rådhuset på Grote Markt, byens historiske hjerte.

Fra 1500-tallet, under den spanske okkupasjonen, opplevde Antwerpen en gullalder. Byen ble et sentrum for handel, kunst og utskrift, og trakk til seg skikkelser som maleren Peter Paul Rubens. Hans innflytelse er fortsatt synlig i byens arkitektur og kunstmuseer, noe som gir et fascinerende innsyn i Europas kunsthistorie.

Dagens by

I dag er Antwerpen en moderne og livlig metropol kjent for sin havn – en av de største i verden – samt sitt diamantdistrikt og mote. Dette er også en by kjent for god mat. Her finner du et stort utvalg av restauranter og kafeer som kan friste med alt fra tradisjonelle belgiske retter til internasjonal haute cuisine.

Hva kan du gjøre i Antwerpen?

Kultur

Antwerpen er en skattekiste av kulturelle attraksjoner. For kunstelskere er Rubenshuis, det tidligere hjemmet og studioet til Peter Paul Rubens, en absolutt må-se. Museet Plantin-Moretus, en UNESCOs verdensarvliste, er en annen perle, og tilbyr et glimt inn i verden av boktrykk og europeisk historie.

Arkitektoniske Underverker

Arkitekturen i Antwerpen er en attraksjon i seg selv. Byens skyline er en blanding av gotisk, barokk, art nouveau, og moderne design. Gå ikke glipp av den fantastiske katedralen i Antwerpen, en av de fineste eksemplene på gotisk arkitektur i Belgia, og sentralstasjonen, ofte kalt “jernbanenes katedral”, for sin imponerende arkitektur.

Mote og Shopping

For deg som er opptatt av mote er Antwerpen et must-besøk. Byen er kjent for sin avantgarde-mote, takket være “Antwerpen-sekseren”. Antwerpen har også et eget mote-distrikt, dette ligger i området rundt Nationalestraat og Kloosterstraat og her finner du en rekke butikker fra lokale og internasjonale designere.

Mat og Drikke

Antwerpens tilbud av mat og drikke er en opplevelse i seg selv. Er du glad i mat er dette et paradis. Her finner du et bredt spekter av spisesteder fra små koselige kafeer til Michelin-stjernerestauranter. Når det er sagt er det to ting Beliga er mest kjent for: Øl og sjokolade, begge deler må testes.

Antwerpen har en herlige blanding av historie, kunst og levende kultur. Her er vår topp 10 liste over ting du absolutt må oppleve når du besøker denne sjarmerende belgiske byen:

1. Utforske Grote Markt og Rådhuset

Grote Markt er Antwerpens sentrale torg og er kjent for sin livlige atmosfære og imponerende arkitektur. Blant kafeeer og fargerike bygårde fra 1600 tallet finner du også et nydelig rådhuse i renessansestil og fargerike bygårder fra det 16. århundre. Ta deg også tid til å beundre Brabo-fontenen som eret viktig symbol for byen.

2. Besøke katedralen i Antwerpen

Den storslåtte Katedralen i Antwerpen, en imponerende gotisk bygning, er kjent for å huse flere av Rubens’ mesterverker. Her kan du se spennende arkitektoniske detaljer og kunstneriske skatter som gjør et besøk til en ren nytelse både for kunstelskere og historieinteresserte.

3. Oppleve Rubenshuis

Rubenshuis er det tidligere hjemmet og studioet til Peter Paul Rubens. Det er nå gjort om til et museum, dedikert til livet og arbeidet hans. Museet inneholder en bemerkelsesverdig samling av hans kunst.

4. Gå på oppdagelse i Antwerpens diamantdistrikt

Antwerp Belgium Polished diamond in side view with transparent background

Antwerpen er verdens diamanthovedstad, og et besøk til diamantdistriktet er en spennende opplevelse. Selv om det meste av av handelene foregår bare lukkede (og tykke) dører, finner du flere showrooms og workshops hvor du kan lære om diamanter og kanskje til og med kjøpe et glitrende minne med hjem.

5. Nyte kunst på Museum Plantin-Moretus

Suppe

Museum Plantin-Moretu er et UNESCOs verdensarvsted og er kjent for sin bemerkelsesverdige samling av trykkpresser, gamle manuskripter, og bøker. Museet gir en unik innsikt i boktrykkerkunsten og dens historie, og er en skattkiste for bokelskere.

6. Slappe av i Stadspark

Lyst til å finne på noe helt annet? Midt i byens kjas og mas kan Stadspark tilby en mer fredelig tilflukt. Dette er en stor offentlig park og er perfekt for en rolig spasertur, en piknik, eller bare for å nyte en stille stund under de gamle trærne.

7. Oppdage moderne Kunst i M HKA

Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) er et sentrum for moderne kunst, med skiftende utstillinger som fokuserer på alt fra malerier til multimedia-installasjoner. Her finner du et fascinerende sted å se verk av både lokale og internasjonale kunstnere.

8. Handle i motedistriktet

Antwerpen er en by, kjent for sin unike stil og avantgarde-mote. Området rundt Nationalestraat er fylt med butikker som viser verk av både etablerte designere og nye talenter fra den berømte Royal Academy of Fine Arts. Her finner du alt fra butikker du aldri har hørt om til merker de fleste av oss aldri får råd til.

9. Utforske Zurenborg og Cogels-Osylei

Vil du ha en helt annerledes opplevelse bør du ta en tur til Zurenborg-distriktet og da spesielt Cogels-Osylei. Dette området er kjent for sin ekstravagante art nouveau-arkitektur. Her kan du gå en tur gjennom gatene og beundre de fantasifulle og detaljrike fasadene.

10. Smake lokale delikatesser

Ingen besøk til Antwerpen er komplett uten å prøve lokale delikatesser som belgisk sjokolade, vafler og øl. Byen byr også på førsteklasses restauranter og koselige kafeer hvor du kan smake alt fra tradisjonell belgisk mat til internasjonale retter.

Vanlig spørsmål

Hva er den beste tiden å besøke Antwerpen på?

Antwerpen kan man besøke året rundt, men den beste tiden er nok fra vår til høst. Da er været behagelig og gatene fulle av liv. På sommeren er det en rekke festivaler og utendørs arrangementer som kan være spennende å få med seg.

Hvordan kommer man seg rundt i Antwerpen?

Antwerpen er ingen gigantisk by og de fleste attraksjonene ligger i gå avstand til hverandre. Busser og trikker finner du også overalt, eller du kan leie deg en sykkel.

Er Antwerpen en dyr by?

Antwerpen er hverken dyrere eller billigere enn de fleste andre byer i Belgia og vest-europa. Som i de fleste andre byer kan du bo og leve billig eller dyrt etter eget ønske. Mange av attraksjonene er i tillegg gratis.
Som mange vest-europeiske byer, kan Antwerpen være på den dyrere siden, spesielt når det gjelder overnatting og spisesteder i sentrum. Imidlertid er det mulig å besøke byen på et budsjett. Det finnes mange rimelige spisealternativer, og flere av byens attraksjoner er gratis eller tilbyr rabattert inngang.

Hvilke språk snakkes i Antwerpen?

Det offisielle språket i Antwerpen er nederlandsk. Imidlertid snakker mange innbyggere godt engelsk, spesielt i turistområdene, i tillegg til fransk og tysk.

Hvilke unike suvenirer kan man kjøpe fra Antwerpen?

Typiske suvenirer fra Antwerpen inkluderer belgisk sjokolade, lokale øl, diamantrelaterte gjenstander (på grunn av byens status som et sentrum for diamantindustrien), og kunsthåndverk. For moteinteresserte, kan designervarer eller klær fra lokale Antwerpen-baserte designere være et unikt kjøp.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00