Hjem » Kiel

Kiel

av Kristoffer
0 kommentarer

For Nordmenn er byen stort sett kjent som dit Color Line går, men Kiel er en vakker by i Tyskland som også er kjent for sin rike historie, fantastiske kultur, og pittoreske arkitektur. Det er en by som har noe å tilby for alle, enten du er en historieelsker, en matentusiast, eller en shoppingentusiast. Dette er også det perfekte utgangspunktet for å utforske andre byer i Europa. I denne artikkelen vil vi utforske hva Kiel har å tilby og gi deg en guide til de beste stedene å besøke når du er i byen.

Historie

Kiel har en lang og fascinerende historie som strekker seg tilbake til middelalderen. Byen ble grunnlagt på 1200-tallet som en viktig havneby og handelssted, og har siden spilt en viktig rolle i handelen og skipsfarten langs kysten av Tyskland.

I middelalderen var Kiel en del av det danske riket, og ble styrt av danske konger frem til 1773. På denne tiden var byen en viktig havn for handelen mellom Danmark, Norge og resten av Europa. Kiel var også en viktig by for den danske krigsmakten, og var et viktig strategisk sted på grunn av sin beliggenhet ved Kielerfjorden.

På 1800-tallet ble Kiel en del av Tyskland, og ble raskt en viktig marinebase for den tyske keiseren. Byen ble ombygget og modernisert, og Kielerkanalen ble bygget for å gjøre det lettere for skip å reise mellom Østersjøen og Nordsjøen. Under første og andre verdenskrig var Kiel en viktig base for den tyske marinen, og byen ble hardt rammet av bombing under andre verdenskrig.

Etter krigen ble Kiel gjenoppbygd, og har siden blitt en viktig havneby og industriby i Tyskland. Byen er også kjent for sine universiteter og forskningsinstitusjoner, og tiltrekker seg hvert år tusenvis av studenter og forskere fra hele verden.

I dag er Kiel en moderne og pulserende by, med en rik historie og kultur. Byen har mye å tilby for besøkende, fra historiske monumenter og museer til flotte parker, shopping og gastronomiske opplevelser.

Hva kan man se i Kiel?

Byen er mye mer enn bare et fergestopp og er med sine 250 000 innbyggere en ganske stor by. Kiel er en by med en rik historie og mange historiske severdigheter å besøke. Skal du tilbringe noen dager her er dette noen av de beste stedene å oppleve Kiels historie og kultur:

Kiels gamleby

Kiels gamleby er en av de mest sjarmerende og historiske områdene i byen. Her finner du vakre bygninger, smale brosteinsgater, og mange butikker og restauranter. En tur gjennom Kiels gamleby vil ta deg tilbake i tid og gi deg en følelse av hvordan byen var for flere hundre år siden.

Kiel slott

Kiel slott er en imponerende festning som ligger ved Kielerfjorden. Slottet ble bygget i 1242 og har en lang historie som militærbase og som bolig for kongelige. I dag er slottet åpent for publikum og er hjem til flere museer og utstillinger.

St. Nikolai kirke

St. Nikolai kirke er en av de eldste kirkene i Kiel, og ble bygget i det 13. århundre. Kirken er et imponerende eksempel på gotisk arkitektur og har blitt gjenoppbygget flere ganger etter å ha blitt ødelagt under kriger.

Kiellinie

Kiellinie er en populær promenade langs Kielerfjorden. Her kan du spasere langs vannet og nyte utsikten over fjorden og byen. Det er også mange restauranter og barer langs Kiellinie, som er et flott sted å ta en drink eller en matbit.

Nyt Kiels kulturelle attraksjoner

Kiel har mye å tilby for de som er interessert i kunst og kultur. Her er noen av de beste stedene å besøke for å oppleve Kiels kreative side:

Kunsthalle Kiel

Kunsthalle Kiel er et av de mest kjente kunstmuseene i Tyskland, og har en stor samling av moderne og samtidskunst. Museet har også en flott restaurant som tilbyr utsikt over Kieler

Schifffahrtsmuseum

Schifffahrtsmuseum er et maritimt museum som ligger i en gammel fergebygning langs Kielerfjorden. Museet har en stor samling av skip og maritime gjenstander, og er et flott sted å lære mer om Kiels historie som havneby.

Opernhaus Kiel

Opernhaus Kiel er Kiels operahus, og er et flott sted å oppleve kulturelle arrangementer som ballett, opera og konserter. Operahuset er også kjent for sin imponerende arkitektur, og er et flott sted å besøke for en kveld med kultur.

Opplev Kiels kulinariske tilbud

Kiel har en rik matkultur og har mye å tilby for matentusiaster. Her er noen av de beste stedene å besøke for å oppleve Kiels kulinariske scene:

Fischhalle

Fischhalle er en populær fiskerestaurant som ligger langs Kielerfjorden. Her kan du nyte fersk fisk og sjømat mens du ser på båtene som kommer og går fra havnen.

Ratskeller

Ratskeller er en gammel restaurant som ligger i kjelleren til rådhuset i Kiels gamleby. Her kan du nyte tradisjonell tysk mat og drikke i en sjarmerende og autentisk setting.

Brauerei Alstadt

Brauerei Alstadt er et bryggeri og restaurant som tilbyr lokalprodusert øl og tysk mat. Restauranten ligger i en gammel bygning i Kiels gamleby, og er et flott sted å oppleve Kiels mat- og drikkekultur.

Shopping i Kiel

Kiel er også en flott by for shopping, med et bredt utvalg av butikker og kjøpesentre. Her er noen av de beste stedene å handle når du er i Kiel:

Sophienhof

Sophienhof er et av Kiels største kjøpesentre, og har over 120 butikker og restauranter. Senteret ligger sentralt i byen og er et flott sted å handle klær, sko, og andre varer.

Holstenstrasse

Holstenstrasse er en lang gate som går gjennom Kiels gamleby, og er et flott sted å handle unike gaver og suvenirer. Her finner du også en rekke restauranter og kafeer, og det er en flott gate å utforske til fots.

Citti-Park

Citti-Park er et stort kjøpesenter som ligger litt utenfor sentrum av Kiel. Senteret har over 100 butikker og restauranter, og er et flott sted å tilbringe en ettermiddag med shopping og mat.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00