Hjem » Frankfurt

Frankfurt

av Kristoffer
0 kommentarer

Frankfurt er en av mine favorittbyer i Tyskland, og jeg har hatt gleden av å besøke den flere ganger. Byen er kjent for å være Tysklands finanshovedstad, men det er så mye mer å oppleve enn bare skyskrapere og travle forretningsfolk. Frankfurt er en by full av historie, kultur og spennende matopplevelser.

Historien til Frankfurt

Frankfurt er en av Tysklands eldste byer, med en historie som går tilbake til romertiden. Byen har alltid vært en viktig handelsplass, takket være sin beliggenhet ved elven Main. I middelalderen ble Frankfurt et sentrum for kunstnerisk produksjon og boktrykkerkunst.

I det 19. århundre ble Frankfurt et sentrum for politisk og kulturell aktivitet, og ble valgt som sete for det tyske nasjonalforsamlingen i 1848. Byen ble også kjent som “Mainhattan” på grunn av sin likhet med New York City.

Under andre verdenskrig ble Frankfurt hardt rammet av bombing, og mye av byen ble ødelagt. Etter krigen ble byen gjenoppbygd, og Frankfurt ble igjen et sentrum for handel og økonomi.

I dag er Frankfurt en spennende by med en rik historie og kultur.

De mest populære severdighetene i Frankfurt

Frankfurt har mye å tilby besøkende, og det er noen nøkkelattraksjoner som er verdt å sjekke ut.

Römerberg

Römerberg er en av de mest ikoniske attraksjonene i Frankfurt. Torget har en rik historie, og har vært sentrum for byens politiske og kulturelle liv i århundrer. Her finner du også Römer, et flott renessansebygg som tidligere fungerte som rådhus.

Kaiserdom

Kaiserdom er en imponerende katedral som ligger sentralt i Frankfurt. Katedralen har vært en viktig del av byens historie siden den ble bygget i det 14. århundre. Den fantastiske gotiske arkitekturen gjør dette til et must-see når du besøker Frankfurt.

Goethe-huset

Goethe-huset var tidligere hjemmet til den berømte tyske forfatteren Johann Wolfgang von Goethe. Huset er nå et museum som viser forfatterens liv og verk. Hvis du er interessert i tysk litteratur og historie, er dette et flott sted å besøke.

De beste restaurantene i Frankfurt

Frankfurt har en lang og stolt matkultur, og det er mange flotte restauranter å velge mellom. Her er noen av mine personlige favoritter.

Apfelwein Wagner

Apfelwein Wagner er en av de mest berømte restaurantene i Frankfurt, og spesialiserer seg på lokal mat og drikke. Restauranten serverer den klassiske “Frankfurter Grüne Soße” (grønn saus), og selvfølgelig den lokale eplevinen. Atmosfæren er autentisk tysk og veldig avslappende.

Kleinmarkthalle

Kleinmarkthalle er en matmarkedsplass midt i hjertet av Frankfurt. Markedet har et bredt utvalg av lokale spesialiteter, fra ferske grønnsaker til lokale oster og kjøttvarer. Markedet har også flere steder å spise og drikke, slik at du kan prøve litt av alt.

Apfelwein Dax

Apfelwein Dax er en annen flott restaurant som serverer lokal mat og drikke. Restauranten har en avslappende og hyggelig atmosfære, og du kan sitte ute på en av de mange utendørs bordene på fine dager. Prøv den klassiske “Handkäse mit Musik”, en lokal rett laget med sur melkost og løk.

De beste utestedene i Frankfurt

Frankfurt har et livlig uteliv, med mange flotte barer og klubber å velge mellom. Her er noen av mine personlige favoritter.

Long Island Summer Lounge

Long Island Summer Lounge er en flott bar som ligger på en takterrasse med en fantastisk utsikt over byen. Baren har en avslappet atmosfære og serverer gode drinker og snacks. Dette er et flott sted å tilbringe en kveld med venner.

Kinly Bar

Kinly Bar er en annen flott bar i Frankfurt, kjent for sin flotte cocktailmeny og avslappende atmosfære. Baren har også live musikk noen kvelder i uken, så det er alltid noe å se og høre på.

Gibson Club

Gibson Club er en av de mest populære klubbene i Frankfurt, og spiller alt fra house og techno til hip hop og R&B. Klubben har et imponerende lydanlegg og et flott dansegulv, så dette er stedet å dra hvis du vil danse natten bort.

Byer man kan besøke i nærheten av Frankfurt

Hvis du har tid til å utforske området rundt Frankfurt, er det flere flotte byer i nærheten som er verdt å besøke.

Heidelberg

Heidelberg er en sjarmerende by som ligger omtrent en times kjøretur sør for Frankfurt. Byen er kjent for sitt vakre slott, sjarmerende gamleby og flotte parker.

Wiesbaden

Wiesbaden er hovedstaden i delstaten Hessen, og ligger omtrent 30 minutter vest for Frankfurt. Byen er kjent for sine varme kilder og spa, og har en vakker og velholdt sentrum som er vel verdt et besøk.

Mainz

Mainz ligger omtrent 30 minutter vest for Frankfurt, og er en annen vakker by ved elven Main. Byen har en flott katedral og flere interessante museer, inkludert Gutenberg-museet som viser historien til boktrykkerkunsten.

Frankfurt er en flott by å besøke, og det er så mye å oppleve. Med god mat, fantastiske severdigheter og et livlig uteliv, vil du aldri kjede deg i denne byen.

Frankfurt hotell

Byen har selvfølgelig også et meget godt utvalg av hotell og dette er et par av våre favoritter

Jumeirah Frankfurt

Jumeirah Frankfurt er et luksuriøst hotell som ligger i hjertet av byen. Hotellet har moderne og elegante rom og suiter, samt en flott takterrasse med en fantastisk utsikt over byen. Hotellet har også en spa og flere restauranter og barer.

Lenke: https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/frankfurt/jumeirah-frankfurt/

Roomers Frankfurt

Roomers Frankfurt er et moderne og stilfullt hotell med en flott beliggenhet nær sentrum av byen. Hotellet har flotte rom og suiter, et utendørsbasseng på taket, og en av de beste restaurantene i Frankfurt. Atmosfæren på hotellet er avslappende og sofistikert.

Lenke: https://www.roomers-frankfurt.com/en/

Steigenberger Frankfurter Hof

Steigenberger Frankfurter Hof er et historisk hotell som ligger i hjertet av Frankfurt. Hotellet har en elegant og klassisk stil, med flotte rom og suiter som har blitt oppgradert med moderne fasiliteter. Hotellet har også flere restauranter og barer, inkludert en Michelin-stjerne restaurant.

Lenke: https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/germany/frankfurt/steigenberger-frankfurter-hof

Hotel Gerbermühle

Hotel Gerbermühle ligger ved elven Main, og tilbyr en unik og fredelig atmosfære. Hotellet har vakre rom og suiter, en flott restaurant som serverer lokal mat, og en flott hage som er perfekt for å slappe av og nyte utsikten over elven.

Lenke: https://www.hotelgerbermuehle.de/

Roomers Parkview

Roomers Parkview er et annet flott hotell fra Roomers-kjeden. Dette hotellet ligger i den vakre Grüneburgparken, og tilbyr en avslappende og fredelig atmosfære. Hotellet har moderne rom og suiter, en flott restaurant og bar, og en vakker hage.

Lenke: https://www.roomers-parkview.com/

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00