Hjem » Siracusa

Siracusa

av Kristoffer
0 kommentarer

Velkommen til en spennende reise til Siracusa! Denne historiske byen ligger på østkysten av Sicilia i Italia og er kjent for sin rike historie, vakre arkitektur og fantastiske matkultur. I denne artikkelen vil vi utforske de beste tingene å se og gjøre i Siracusa, de 5 beste restaurantene, beste nattklubber og byer å besøke i nærheten. Så bli med oss på denne reisen og oppdag skjønnheten og sjarmen til Siracusa.

Ting å se og gjøre i Siracusa

 1. Den gamle byen Ortigia – Ortigia er hjertet av Siracusa og et UNESCOs verdensarvsted. Her kan du vandre gjennom smale brosteinsgater, beundre barokkarkitekturen og besøke katedralen og Arethusa-fontenen.
 2. Arkeologisk park– Denne parken er hjemmet til noen av de mest imponerende antikke greske ruinene i verden, inkludert et gresk teater, et amfiteater og et steinbrudd. Det er også et arkeologisk museum som viser funn fra området.
 3. Ear of Dionysius – Dette er en stor steinbruddshule som er kjent for sin fantastiske akustikk. Den sies å ha blitt brukt av tyrannen Dionysius som et fengsel på 400-tallet f.Kr.
 4. Duomo di Siracusa– Dette er katedralen i Siracusa og er kjent for sin blendende barokke arkitektur og fantastiske interiør. Det er også et museum som viser kirkekunst og relikvier.
 5. Fonte Aretusa– Dette er en naturskjønn kilde som er kjent for sin mytiske betydning. Ifølge legenden ble nymfen Arethusa forvandlet til en kilde av gudinnen Artemis for å unnslippe forfølgelsen til den elskede Alpheus.

De 5 beste restaurantene i Siracusa

 1. Da Mariano– Dette er en autentisk siciliansk restaurant som er kjent for sin ferske sjømat og lokale spesialiteter. Prøv deres fiskesuppe og pasta med sjømat for en autentisk smak av Siracusa.
 2. Trattoria la Foglia – Denne restauranten serverer deilige sicilianske retter laget av ferske, lokale råvarer. Prøv deres pasta med pistasjnøtter og ricotta ost for en smakfull opplevelse.
 3. Don Camillo– Dette er en familiedrevet restaurant som er kjent for sin varme atmosfære og deilige mat. Prøv deres hjemmelagde pasta med ferske grønnsaker og lokale oster for en ekte siciliansk opplevelse.
 4. Oinos Ristorante – Dette er en gourmetrestaurant som er kjent for sitt kreative kjøkken og eksklusive vinkart. Prøv deres tasting-meny for å oppleve en kulinarisk reise gjennom sicilianske smaker.
 5. A Putia delle Cose Buone – Denne sjarmerende restauranten er kjent for sin autentiske sicilianske mat og rustikke atmosfære. Prøv deres pasta med sardiner og villfennikel for en smak av lokale spesialiteter.

Beste nattklubber i Siracusa

 1. Club Ibiza– Dette er en populær nattklubb som er kjent for sin livlige atmosfære og varierte musikk. Her kan du danse natten bort og nyte drinker med venner.
 2. Buddha Club – Dette er en eksklusiv nattklubb som er kjent for sitt moderne design og sofistikerte atmosfære. Her kan du oppleve DJs og live musikk mens du danser til de sene nattetimer.
 3. Blu Moda Club – Denne nattklubben ligger i Ortigia og er kjent for sin unike beliggenhet og spektakulære utsikt over havet. Her kan du danse under stjernene og nyte en fantastisk atmosfære.
 4. Arenile Beach Club– Dette er en strandklubb som ligger rett ved sjøen og er kjent for sin avslappede atmosfære og strandfestvibber. Her kan du danse i sanden og nyte god musikk og cocktails.
 5. Gran Caffè del Duomo– Dette er en historisk kafé som forvandles til en nattklubb om kvelden. Her kan du oppleve en unik blanding av historie og natteliv mens du danser til DJ-musikk.

Byer å besøke i nærheten av Siracusa

 1. Catania – Dette er en livlig by som ligger bare en kort kjøretur fra Siracusa. Catania er kjent for sin barokke arkitektur, travle markedsplasser og pulserende natteliv.
 2. Taormina– Dette er en vakker by som ligger på en klippe med utsikt over Middelhavet. Taormina er kjent for sin spektakulære utsikt, antikke greske teater og eksklusive butikker.
 3. Ragusa– Denne byen er kjent for sin vakre barokkarkitektur og pittoreske gater. Ragusa er også kjent for sin deilige sjokolade og keramikk.
 4. Noto– Dette er en annen vakystby som er kjent for sin barokke arkitektur og vakre strender. Noto er også kjent for sitt deilige mandelgodteri og lokale kunsthåndverk.
 5. Modica– Denne byen er kjent for sin unike barokkarkitektur og sin berømte sjokolade. Modica er også et UNESCO-verdensarvsted og er kjent for sine vakre kirker og klostre.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00