Hjem » Catania

Catania

av Kristoffer
0 kommentarer

Velkommen til Catania, en fantastisk by på østkysten av Sicilia, Italia. Catania er kjent for sin rike historie, vakre arkitektur, deilige mat, og pulserende natteliv. Enten du er en historieentusiast, matelsker eller bare ønsker å oppleve siciliansk kultur og livsstil, har Catania noe å tilby for enhver smak. I denne artikkelen vil vi utforske Catania og gi deg en omfattende guide til de beste tingene å se og gjøre, beste restaurantene å prøve, nattklubber å besøke, samt nærliggende byer som er verdt et besøk.

Top 5 severdigheter og aktiviteter i Catania

 1. Piazza del Duomo og Catania katedral: Piazza del Duomo er hjertet av Catania og et must-see-sted. Her finner du Catania katedral, en imponerende bygning i barokkstil dedikert til St. Agatha, byens skytshelgen. Utforsk katedralen og beundre de intrikate detaljene i fasaden, samt det vakre interiøret med malerier, skulpturer og mosaikker.
 2. Teatro Romano: Dette romerske teateret er en av de best bevarte arkeologiske skattene i Catania. Bygget i det 2. århundre f.Kr., kunne teateret romme opptil 7 000 mennesker og ble brukt til å fremføre skuespill og musikkforestillinger. Ta en guidet tur og lær om teaterets historie og arkitektur mens du nyter den imponerende utsikten over Etna-vulkanen og byen.
 3. Castello Ursino: Dette imponerende slottet ble bygget på 1200-tallet av den tysk-romerske keiseren Fredrik II og er et flott eksempel på middelalderens militære arkitektur. Utforsk de godt bevarte slottsmurene, tårnene og de historiske utstillingene som viser Catania’s historie og kultur.
 4. Pescheria: Dette er Catania’s berømte fiskemarked, et livlig og fargerikt sted hvor du kan oppleve den lokale kulturen og kjøpe fersk sjømat og andre lokale delikatesser. Ta en spasertur rundt markedet, opplev den unike atmosfæren, og prøv noen av de lokale spesialitetene som arancini (risboller) og cannoli (siciliansk bakverk). 5. Giovanni Verga House Museum: Dette museet er dedikert til den berømte sicilianske forfatteren Giovanni Verga, kjent for sine realistiske skildringer av siciliansk liv og kultur. Her kan du lære mer om forfatterens liv og verk, samt få innsikt i siciliansk historie og samfunn.

Liste over de 5 beste restaurantene i Catania

 1. Trattoria da Antonio: Dette familiedrevne spisestedet er kjent for sin autentiske sicilianske mat og varme gjestfrihet. Prøv deres deilige pastaretter, ferske sjømat og lokale spesialiteter som pasta alla Norma og arancini.
 2. La Pagliazza: Dette er en av de eldste restaurantene i Catania, kjent for sin elegante atmosfære og gourmet-mat. Her kan du nyte utsøkte retter laget av ferske lokale råvarer, som fersk fisk, sjømat, og lokale oster.
 3. Osteria Antica Marina: Dette er en annen populær restaurant som serverer autentisk siciliansk mat med fokus på ferske råvarer og lokale smaker. Prøv deres deilige sjømatretter, pastaretter og hjemmelagde desserter.
 4. La Tavernetta da Piero: Dette er en koselig restaurant som er kjent for sin vennlige atmosfære og deilige mat. Her kan du prøve sicilianske retter laget med kjærlighet og omsorg, som fersk fisk, grillet kjøtt, og hjemmelagde desserter.
 5. A Putia dell’Ostello Dette er en uformell restaurant som er kjent for sin avslappede atmosfære og gode mat. Her kan du nyte en blanding av sicilianske og internasjonale retter, samt et godt utvalg av lokale viner og øl.

Beste nattklubber i Catania

 1. Banacher Dette er en populær nattklubb som tiltrekker seg både lokalbefolkningen og se deg til rytmene av DJ-er, danse til pulserende musikk og nyte en livlig atmosfære. Klubben har også et utendørsområde hvor du kan slappe av og mingle med andre gjester.
 2. Mercati Generali: Dette er en trendy nattklubb som er kjent for sin moderne innredning, live musikk og gode drinker. Her kan du danse til forskjellige musikksjangere og nyte en livlig atmosfære sammen med lokale og internasjonale besøkende.
 3. Tupi Tupi: Dette er en annen populær nattklubb i Catania, kjent for sin varierte musikk, unike atmosfære og kreative cocktailer. Klubben har også et utendørsområde hvor du kan nyte utsikten over byen mens du danser og fester natten bort.
 4. Civico 21: Dette er en trendy nattklubb som er kjent for sin eksklusive atmosfære og høyenergiske musikk. Her kan du danse til DJ-er og live band, og nyte en luksuriøs nattklubbopplevelse sammen med et sofistikert publikum.
 5. Funky Monkey: Dette er en uformell nattklubb som er kjent for sin morsomme og avslappede atmosfære. Her kan du danse til forskjellige musikksjangere, spille bordfotball og nyte en uformell kveld med venner.

Byer å besøke i nærheten av Catania

 1. Taormina: Dette er en vakker by som ligger ca 50 km nord for Catania. Taormina er kjent for sitt imponerende greske amfiteater, vakre strender og fantastisk utsikt over havet og Etna. Byen har også et pulserende natteliv, med mange restauranter, barer og butikker å utforske.
 2. Siracusa: Dette er en historisk by som ligger ca 70 km sør for Catania. Siracusa er kjent for sitt gamle greske teater, arkeologiske park og vakre gamleby med smale gater og imponerende bygninger. Byen er også kjent for sine sjømatretter og fiskemarkeder.
 3. Ragusa: Dette er en annen vakker by som ligger ca 100 km vest for Catania. Ragusa er kjent for sin barokke arkitektur, sjarmerende gamleby og utsøkte mat og vin. Byen er også kjent for å være et UNESCOs verdensarvsted.
 4. Agrigento: Dette er en historisk by som ligger ca 200 km vest for Catania. Agrigento er kjent for sin velbevarte greske tempeldal, kjent som Valle dei Templi, som er et av de viktigste arkeologiske områdene i Italia. Byen er også kjent for sine vakre strender og olivenoljeproduksjon.
 5. Palermo: Dette er hovedstaden på Sicilia og ligger ca 200 km nordvest for Catania. Palermo er kjent for sin rike historie, kultur og arkitektur. Byen har imponerende katedraler, palasser, markeder og museer som er verdt å utforske. Palermo er også kjent for sitt varierte mat- og drikkeutvalg, med lokale spesialiteter som arancini, cannoli og granita.

Konklusjon

Catania er en spennende destinasjon som byr på en rik kulturarv, vakre naturskjønnheter, fantastisk mat og et livlig natteliv. Med sine mange severdigheter, de beste restaurantene og nattklubbene, samt nærheten til andre vakre byer på Sicilia, er Catania definitivt verdt et besøk. Enten du er interessert i historie, kultur, mat eller festing, har Catania noe å tilby for enhver smak.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00