Hjem » Hvorfor jeg elsker å feriere i Europa

Hvorfor jeg elsker å feriere i Europa

av Kristoffer
0 kommentarer

Jeg skal være den første til å innrømme at eksotiske feriesmål. Steder som Bahamas og Thailand alltid står øverst på listen min over feriemål. Dessverre avgjøre ofte lommeboken, reisetider etc. Heldigvis finner jeg stort sett alltid minst like bra ferie alternativer rundt om i Europa. Mulighetene er også større da det finnes alternativer året rundt. Uansett om man søker sol og varme eller skal unne seg en uke på ski i alpene.

Varmere strøk på vinteren

Er det sol og varme jeg er ute etter blir spørsmålet hvor lenge skal man være borte. Det avhenger også av om det skal være en rolig og avslappende ferie, full fest eller noe midt i mellom. Årstiden vil selvfølgelig også påvirke mye. Midt på vinteren er det utvalget av steder i Europa med ok varme naturlig nok mye mindre enn midt på sommeren. Er det sommervarme i desember man ønsker er kanari øyene det beste alternativet. Her finner du flotte steder som Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Maspalomas osv. Temperaturene er normalt rundt en 20-25 grader, med andre ord som en behagelig norsk sommer. Trenger du ikke nok varme til å sole deg men ønsker bare å unnslippe minusgrader er områdene Malaga og Marbella også gode alternativer. Områder som Puerto Banus kan være fine å besøke på denne tiden da antall turister vil være mye mindre. Drar du opp i fjellkjeden Sierra Nevada som ligger noen timers kjøring fra Malaga, finner du også et stort ski anlegg.

Sommerferie

Alle alternativene over passer naturlig nok også bra på sommeren og temperaturene vil være dertil mye høyere. På denne tiden er det egentlig bare fantasi og ferieønsker som avgjøre hvor du bør reise. Italia og Kroatia er to av mine favoritt reisemål på denne tiden. Få steder i verden finner du så vakkert vann som i Adriaterhavet og uansett om du liker å dykke eller bare beundre er dette området noe av det fineste som finnes. Skal du på ferie og trenger et sted med mye liv (spesielt på natten) er Hvar rett utenfor Split et godt valg. Det går flere direktefly til Split hver dag og så tar man ferge over til øya Hvar. Forvent høyere priser her enn de fleste andre steder i Kroatia. For en litt roligere ferietur har man også Zadar (hit gikk det direktefly før med Fly. I skrivende stund er det ingen som flyr direkte dit) og Rovinj (direktefly). Rovinj er et nydelig sted med en fantastisk gamleby og er like perfekt uansett om man er på par tur eller familietur (men det er nok ikke det perfekte stedet for deg som søker bra natteliv, Rovinj er ganske rolig).

Italia har også flust av gode muligheter, her har du fantastiske feriesteder som Bari. Eller så kan du få noen glimt av mafian på øya Sicilia. Her finner du den ene vakre byen etter den andre som Siracusa, Catania og Palermo.

Man må selvfølgelig ikke feriere ved Adriaterhavet. Om det heller er shopping og highend livet som frister samtidig som man fortsatt er rett ved sjøen ville jeg anbefalt å ta ferien til f.eks Frankrike. Bor du f.eks I Nice har du alt du trenger av shopping og utflukter rundt deg. Ta en dagstur til Cannes og se hvor Cannes festivalen holdes den ene dagen før du neste dag tar en tur (med helikopter om lommeboken tillater det) til Monaco og Monte Carlo. Her kan du ffå oppleve riksmannslivet på kloss hold.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00