Hjem » Sintra

Sintra

av Kristoffer
0 kommentarer

Hvis du lar blikket ditt sveipe over det frodige landskapet av Sintra forstår du raskt hvorfor dette stedet har trollbundet både konger og kunstnere gjennom tidene. Bare en kort togtur fra Lisboa ligger Sintra, hvor slottene ruver over tåkelagte skoger og fortellinger fra gamle dager hvisker i vinden.

Sintras har en fargerik historie gjennom forskjellige kulturer og tidsaldre. De tidligste innbyggerne, de keltiske ibererne, søkte tilflukt her, tiltrukket av fjellene og kildene. Da romerne kom til Portugal, ble Sintra kjent som “Mons Lunae”, eller Månefjellet, antageligvis på grunn av fjellets mystiske aura under måneskinnet.Men det var maurerne som virkelig satte sitt preg på regionen. I det 8. århundret bygde de et slott her, kalt “Mouros” (Maurenes slott). Dette formidable festningsverket klatrer fortsatt over åsene, med tårn og murer som gir deg panoramautsikt over landskapet. Mange av Sintras mest kjente trekk, inkludert de svingete smugene og de intrikate vannsystemene, kan spores tilbake til denne perioden. Etter at maurerne ble drevet ut, ble området en favoritt blant Portugals monarker. Her kunne de unnslippe sommerens varme fra Lisboa, omgitt av kjølige skoger og fjellbekker. Kongene bygget palasser og herskapshus, og mange av disse finner du idag blant Sintras største attraksjoner.

Hva kan man oppleve i Sintra

Men det er Palácio Nacional de Sintra, eller Sintra nasjonale palass, som virkelig skiller seg ut. Med sine karakteristiske hvite vegger og kjegleformede skorsteiner har det vært et kongelig sete fra det 15. til det 19. århundre. Inni er palasset finner du enskattkiste av kunst og arkitektur, med azulejos (keramiske fliser) som forteller historier om Portugal og dets oppdagelser. ,

Romantikken, med sin kjærlighet til det mystiske og den naturlige skjønnheten, førte til en annen bølge av bygging i Sintra på 1800-tallet. Quinta da Regaleira, med sine gotiske spir, skjulte passasjer og initieringssjakter, er et perfekt eksempel. Denne labyrinten av tunneler og hemmelige rom er et testament til den tidens fascinasjon med det okkulte.

Men av alle stedene i Sintra er det kanskje Palácio da Pena som er mest iøynefallende. Med sin blanding av stilarter fra gotisk til renessanse, og farger fra gul til rød, er det et symbol på 1800-tallets romantiske ånd. Slottet ruver over Sintra, og på klare dager kan man se helt til Lisboa.Sintras rike arv er ikke bare begrenset til sine slott og palasser. Dens skoger, nå en del av Sintra-Cascais naturpark, huser sjeldne dyrearter og eksotiske planter.

Slike naturlige vidundere, kombinert med den kulturelle rikdommen, gjorde at UNESCO erklærte Sintra som et verdensarvsted i 1995.Å besøke Sintra er som å ta en tidsreise gjennom Portugals historie. Fra keltiske bosetninger til kongelige palasser, fra mauriske festninger til romantiske herskapshus, forteller hver krok av denne byen en historie. Det er et sted hvor fortiden lever side om side med nåtiden, og hvor hver stein, hvert tre, har en fortelling å dele.

10 steder i Sintra du må besøke

Å bevege seg rundt i Sintra er som å vandre i en levende eventyrbok. Her finner du alt fra majestetiske palasser til mystiske hager og dette er noen av de mest bemerkelsesverdige attraksjonene som venter deg.

Palácio Nacional de Sintra

Dette palasset, kjent for sine karakteristiske hvite vegger og store ikoniske skorsteiner, er et mesterverk av arkitektonisk eklektisme. Her går du gjennom rom dekorert med intrikate azulejos, og kan oppleve hvordan kongelige har levd gjennom tidene.

Palácio da Pena

Når du tenker på Sintra, tenker du sannsynligvis på dette fargesterke palasset. Det ruver over fjellet, og fra tårnet kan du se ut over et hav av grønne skoger og hele veien til Atlanterhavet. En fusjon av arkitektoniske stiler og en utrolig stilig hyllest til menneskelig kreativitet.

Mouros (Maurenes slott):

Dette fortet, bygget av maurerne, snor seg rundt fjellet. Mens du utforsker murene finner du utsiktspunkt som gir deg en utrolig utsikt Sintras landskap og de mange monumentene.

Quinta da Regaleira

Mer enn bare et palass, dette er et sted som føles mystisk og tatt rett ut av en film Hagene er fulle av overraskelser: fra underjordiske tunneler til den kjente “Initiation Well”, som sies å være et sted for rituelle seremonier. Gå ned i palassets spiraltrapper og føl en forbindelse til det ukjente.

Monserrate-palasset

Et romantisk 1800-talls mesterverk med en unik blanding av gotisk og indisk arkitektur. Omgitt av en botanisk hage, er dette et perfekt sted for en rolig ettermiddagstur, hvor du kan oppdage planter fra hele verden.

Convento dos Capuchos

Gjemt dypt i skogen, er dette beskjedne klosteret en påminnelse om en enklere tid. Munkene som en gang bodde her, valgte en livsstil i harmoni med naturen. Deres små celler, hugget inn i steinen, forteller historier om askese og åndelig hengivenhet. Spennende og mystisk sted som bør oppleves.

Sintra-Cascais Naturpark

Ikke alle Sintras skatter er bygget av mennesker. Dette naturreservatet, som strekker seg fra Sintras fjell til Atlanterhavskysten, er et paradis for naturelskere. Vandring, sykling eller bare en piknik – her er det mye å oppdage og mye å se.

Cabo da Roca

En kort kjøretur fra Sintra finner du Europas vestligste punkt. Fra klippe som stuper ned i havet får du en følelse av å stå ved verdens ende. Solnedgangen her er intet mindre enn magisk, med solens siste stråler som glitrer over havets endeløse utstrekning.

Restauranter i Sintra

Dette er kanskje ikke verdens største by, men det skulle man ikke tro når du ser utvalget av restauranter. Her finner du masse koselig familiedrevne restauranter som serverer nydelig portugisisk mat.

  1. Adega das Caves: Kun et lite steinkast fra Palácio Nacional finner du denne rustikke restauranten som hyller tradisjonell portugisisk mat. Her kan du nyte klassikere som “bacalhau à brás” eller “cozido à portuguesa” i en koselig atmosfære.
  2. Café Saudade: Ikke bare en restaurant, men også en reise i tid. Med vintageinnredning, er dette stedet kjent for sine deilige “travesseiros” og “queijadas”, lokale søtsaker som må smakes.
  3. Tascantiga: Dette er stedet for tapaselskere. Med en moderne vri på tradisjonelle småretter, kan du smake alt fra “chouriço assado” til ferske sjømatretter i en livlig atmosfære.
  4. Incomum by Luís Santos: Ledet av kjendiskokken Luís Santos blander dette stedet tradisjon og innovasjon. Med en sesong basert meny og et flott vinkart er det en moderne kulinarisk opplevelse i hjertet av historiske Sintra.
  5. Restaurante Pendoa: Gjemt i en av Sintras mange smug finner du denne sjarmerende restaurantensom byr på hjemmelagde portugisiske retter. Med ferske ingredienser og kjærlig tilberedelse er det som å spise hjemme hos en portugisisk bestemor.
  6. A Raposa: Litt utenfor allfarvei, men verdt turen. Denne restauranten, omgitt av en vakker hage, tilbyr en fusjon av portugisiske og internasjonale smaker, alle presentert med kunstnerisk flair.
  7. Metamorphosis: Som navnet antyder er denne restauranten alltid i endring. Med en meny som fornyes hver måned, er dette stedet for deg som liker overraskelser og kulinariske oppdagelser.
  8. Nau Palatina: Perfekt for sjømatelskere. Plassert i et gammelt hus, serverer denne restauranten dagens ferskeste fangst, alt fra grillet fisk til deilige skalldyrgryter.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00