Hjem » Hotell Krakow – Topp 10

Hotell Krakow – Topp 10

av Kristoffer
0 kommentarer

Besøker du den fineste byen i Polen bør du også bo på et av de fineste hotellene (det synes i hvert fall vi). Heldigvis er prisene for overnatting i Polen for det mest langt hyggelige enn her hjemme i Norge og da kan man unne seg litt mer luksus enn normalt. Suite høres alltid dyrt ut, men sjekk prisene for plutselig koster det bare noen hundrelapper mer for oppgradering av rom, noe som kan sette den lille prikken over i’en på ferien. Vi har derfor laget en hotell Krakow liste over de 10 hotellene vi mener er de beste og hvor vi gjerne hadde overnattet på igjen. Den største utfordringen er at Krakow har et så stort og bra utvalg av fantastiske hoteller at det er vanskelig å bare velge ti, men vi har gjort et forsøk:

Her snakker vi luksus på høyt nivå. Med en perfekt plassering, rett ved Markedsplassen (Rynek Glowny), ligger fem-stjerners Bonerowski-palasset med åtte overdådige rom og åtte leiligheter i en fantastisk bygning fra 1300-tallet. Interiøret gir deg assosiasjoner til 1800-tallet med skinnende parkettgulv, silkegardiner, blomstrete tapeter og bad i marmor. Setter du deg på terrassen til Amalia Brasseri får du full utsikt rett ut mot St. Mary basilisken. Ønsker du heller en spennende coctail tar du turen ned i de gamle kjellerene og besøker St. John coctail club.

I en staselig bygning fra 1300-tallet, finner du dette hotellet som er en del av Relais & Châteaux. Hotellet ligger i en av Krakows eldste gater og er bare noen få minutters gange fra Wawel-slottet. Hotel Copernicus har 29 luksuriøse, men likevel nedtonede rom som er dekorert med varme treinnredninger, med tunge tepper og tre-gulv. Noen av suitene har fresker malt på 1500 tallet i tillegg til trebjelker fra 1300-tallet. Forhåndsbestill smaks menyen i Copernicus-restauranten, og nyt fantastisk mat på takterrassen med utsikt over den gamle bydelen. I kjelleren finner du også et veldig bra spa.

Mindre enn ett minutt unna markedsplassen finner du Hotel Stary. Dette hotellet har røtter helt tilbake til 1300-tallet og noen av de gotiske trekkene er integrert i det elegante interiøret. Her finner du krafite parkettgulv med store tepper og tunge lær-møbler. Mange av rommene har balkonger med utsikt over torget, og vil du ha enda bedre utsikter besøker du Sky Bar og takterrassen. Nyt vakkert tilberedte retter på 3 Rybki Restaurant i første etasje og Rybki Nove Restaurant i en nyere del av bygningen. I kjelleren finner du spaet med sine to bassenger og en stemning som gir deg lyst til å bli der for alltid.

Puro er en polsk kjede med moderne luksushoteller som du f.eks også finner i Gdansk. Puro i Kazimierz plasserer deg ved dørstokken til distriktets livlige kaféer og kulturelle severdigheter, og tilbyr 228 luftige moderne rom med en følelse av 50-talls luksus. Kult design og innredning gjør de delte åpne rommene til et innbydende sted å jobbe og møte venner. Halicka Eatery & Bar er også et flott sted å sosialisere.

Helt i utkanten av det jødiske distriktet Kazimierz, i et renovert byhus fra 1800-tallet, ligger det stilfulle Metropolitan Boutique Hotel. Hotellet har 51 rom og en tiltalende blanding av tradisjonell og moderne innredning, med beroligende nøytrale toner og bad kledd i marmor. Noen av rommene har også små smijerns balkonger som vender ut mot gårdspatioen. Fab Fusion-restauranten, hvor du kan høre live jazz tre kvelder i uken, gjør som navnet tilsier, og kombinerer polske retter med pan-europeiske retter.

Et lysere og mer dristig design får Queen Boutique Hotel til å skille seg ut fra mengden. Hotellet ligger i et 1700-talls hus, lie ved siden av Planty Park og har tiltalende, moderne rom, noen også med balkonger som gir byutsikt. Sky-rommene som ligger helt øverst er fylt med lys og ser ut over Wawel-slottet. På hotellets Amarylis-restaurant finner du spennende sesongbaserte menyer,

Fantastisk hotell med en en førsteklasses utsikt over markedsplassen. Hotel Wentzl ligger i et byhus fra 1500-tallet, midt på markedsplassen. Dette er et lite luksushotell og dets 18 rom er individuelt designet, men alle har varm tradisjonell innredning – noen har himmelsenger og bjelketak, og andre har balkonger med utsikt over plassen. På terrassen kan du nyte en bedre matbit hos Slodki Wentzl Café.

Hotel Grodek ligget i en nydelig gammel bygning fra 1100-tallet. Dette er vel kanskje det mest sjarmerende hotellet i Krakow, beliggende i rolig blindvei nær planty park. Hotellet et lite og koselig med bare 23 rom, alle fylt med antikviteter fra forskjellige æraer. Her finner du også et sjarmerende bibliotek hvor du kan slappe av med en drink, samt en vinterhage og en badstue. På Restaurant Grodek kan du prøv klassiske polske retter; og er du her om sommeren kan du spise i restauranten på taket og nyte den vakre utsikten.

Helt i utkanten av Kazimierz og rett ved Planty Park finner du dette hotellet som er kun for voksne. Her snakker vi sofistikert hotell som til og med kan tilby bobleblad på taket. Hotellet har moderne rom og på rommene står det en flaske bobler og venter på dere. I første etasje kan du også nyte en fantastisk pizza, rett fra ved vedfyrte pizzaovnen. Hotellet har også en egen bar som er åpen 24 timer i døgnet.

Litt gjemt bort, i en rolig gate ved Planty Park, finner du hva som kan se ut som et enkelt hus fra 1930-tallet. På innsiden finer du derimot Amber med 34 gjennomførte rom / leiligheter. Her kan du få store og luftige rom med kjøkken i stilige farger. På baksiden finner du en privat hage som er et fantastisk sted å slappe av og slenge seg ned på solsenger, og det lille spa-området inkluderer et treningsstudio.

Les også

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00