Hjem » Zadar

Zadar

av Kristoffer
0 kommentarer

Introduksjon

Velkommen til Zadar! En vakker by i Kroatia som er kjent for sin rike historie, kultur og naturskjønnhet. Zadar er en perle ved Adriaterhavet, med en fascinerende blanding av gamle ruiner, vakre strender, deilige restauranter og pulserende natteliv. I denne artikkelen vil vi dykke ned i de beste tingene å se og gjøre i Zadar, de beste restaurantene å spise på, de beste nattklubbene å besøke, og også utforske noen av de nærliggende byene som er verdt et besøk. Så, bli med oss på denne spennende reisen og oppdag skjønnheten i Zadar!

Zadar: En oversikt

Zadar er en historisk by som ligger på den kroatiske kysten av Adriaterhavet. Byen har en rik arv som strekker seg tilbake til romertiden, og dette er tydelig synlig i dens arkitektur og kulturelle attraksjoner. Zadar er kjent for sin gamle bykjerne som er omgitt av vakre murer og inkluderer mange historiske monumenter, kirker, museer og andre steder av interesse. Byen har også et pulserende moderne sentrum som er kjent for sitt livlige natteliv, flotte restauranter, og vakre strender. Zadar er også et flott utgangspunkt for å utforske de mange øyene og nasjonalparkene som omgir regionen.

Topp 5 ting å se og gjøre i Zadar

Besøk Zadar gamle by

Zadars gamle by er hjertet av byen og er et must å besøke. Her kan du utforske de smale brosteinsgatene, beundre den vakre arkitekturen, og besøke historiske monumenter som St. Donatus kirke, St. Anastasia-katedralen og Forum Romanum. Du kan også nyte fantastisk utsikt over Adriaterhavet fra bymurene og den berømte sjøorgeln, som er en unik lydinstallasjon som spiller musikk drevet av bølgene fra havet.

Opplev Zadar solnedgang

En av de mest kjente attraksjonene i Zadar er solnedgangen. Zadar har en av de vakreste solnedgangene i verden, og det er en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Gå til havnefronten og nyt den fantastiske utsikten over solen som synker ned i havet, ledsaget av de vakre lydene fra sjøorgelen. Det er et øyeblikk du vil huske for alltid!

Utforsk Kornati-øyene

Kornati-øyene er en øygruppe bestående av over 100 øyer og holmer, og er et beskyttet nasjonalt marinepark. Du kan ta en båttur fra Zadar og utforske de vakre øyene, nyte krystallklart vann, spektakulære klipper, og et unikt marint liv. Dette er et paradis for dykkere, snorklere og naturelskere som ønsker å oppleve den vakre kysten av Kroatia på sitt beste.

Besøk Sjøorgel og Hilsen til sola

Dette er to unike kunstinstallasjoner i Zadar som er verdt et besøk. Sjøorgelen er en musikalsk installasjon som spiller musikk drevet av bølgene fra havet, og det er en fantastisk opplevelse å lytte til de harmoniske tonene mens du ser solnedgangen. Hilsen til sola er et annet imponerende kunstverk som er en solcelledrevet installasjon som lyser opp om natten i forskjellige farger. Du kan spasere langs havnefronten og nyte den unike opplevelsen av å se sola hilse deg godnatt.

Besøk Zadar arkeologiske museum: For de som er interessert i historie og arkeologi, er Zadar arkeologiske museum et must å besøke. Her kan du lære om byens rike fortid og se utstillinger av gamle artefakter og funn fra regionen. Dette museet gir deg et fascinerende innblikk i Zadars historie og kultur, og er en flott opplevelse for både voksne og barn.

De 5 beste restaurantene i Zadar

Zadar er også kjent for sin deilige mat og lokale retter. Her er våre 5 favoritter som er vel verdt et besøk.

 1. Kornat: Dette er en av de mest kjente restaurantene i Zadar som serverer lokale spesialiteter og ferske sjømatretter. Med en vakker beliggenhet ved sjøen og en koselig atmosfære, er Kornat et flott sted å nyte en autentisk kroatisk matopplevelse.
 2. Fosa: Dette er en annen populær restaurant i Zadar som er kjent for sin moderne tolkning av lokale retter og kreative matpresentasjon. Med en elegant atmosfære og en omfattende vinliste, er Fosa et flott valg for en spesiell anledning eller en romantisk middag.
 3. Pet Bunara: Denne restauranten er kjent for sin avslappede atmosfære og vennlige service. Pet Bunara tilbyr et bredt utvalg av lokale retter, inkludert fisk og sjømat, samt vegetariske og veganske alternativer. Her kan du nyte god mat til en rimelig pris.
 4. Bruschetta: Dette er en koselig restaurant som spesialiserer seg på italiensk og kroatisk mat, med fokus på ferske ingredienser og autentiske smaker. Bruschetta er kjent for sine deilige pasta- og risottoretter, samt et godt utvalg av lokale viner.
 5. Zadar Jadera: Dette er en populær restaurant som ligger i hjertet av gamlebyen i Zadar. Her kan du nyte deilige retter med lokal sjømat, kjøtt og grønnsaker, samt en flott utsikt over Adriaterhavet. Med sin avslappede atmosfære og vennlige service, er Zadar Jadera et flott sted å prøve deilige kroatiske spesialiteter.

Beste nattklubber i Zadar

Hvis du er ute etter å danse og feste natten lang, har Zadar også et livlig natteliv. Her er noen av de beste nattklubbene i byen:

 1. Ledana Club: Dette er en av de mest kjente nattklubbene i Zadar som tilbyr et bredt utvalg av musikk, fra EDM til hip-hop og pop. Med sitt moderne interiør, gode drikkevarer og livlige atmosfære, er Ledana Club et populært sted for å danse og feste natten lang.
 2. Arsenal Club: Dette er en unik nattklubb som er plassert i en gammel venetiansk krigsbygning fra det 16. århundre. Med sin historiske atmosfære, gode musikk og trendy publikum, er Arsenal Club et flott sted for en unik nattklubbopplevelse i Zadar.
 3. Maraschino Club: Dette er en annen populær nattklubb i Zadar som er kjent for sin elektroniske musikk og livlige atmosfære. Med sitt moderne interiør og spektakulære utsikt over havnen, er Maraschino Club et flott sted for å danse og feste med lokalbefolkningen og besøkende.
 4. Garden Club: Dette er en utendørs nattklubb som er kjent for sine fantastiske hageomgivelser og avslappede atmosfære. Med sin unike innredning og gode musikk, er Garden Club et flott sted for å nyte en sommerkveld med dans og moro.
 5. Vanilla Club: Dette er en annen populær nattklubb i Zadar som er kjent for sin varierte musikk og livlige atmosfære. Med sitt moderne interiør og gode drikkevarer, er Vanilla Club et flott sted for å danse og feste med venner eller møte nye mennesker.

Byer å besøke i nærheten av Zadar

Hvis du ønsker å utforske mer av området rundt Zadar, er det flere flotte byer som er verdt et besøk. Her er noen av de beste byene å besøke i nærheten av Zadar:

 1. Split: Dette er en populær by som ligger rundt 150 kilometer sør for Zadar, og er kjent for sin vakre gamleby, Diokletians palass og flotte strender. Split er også et knutepunkt for båtturer til de vakre øyene i Adriaterhavet, som Hvar og Brac.
 2. Dubrovnik: Dette er en annen kjent by som ligger litt lenger sør for Zadar, og er kjent for sine imponerende bymurer, vakre gamleby og spektakulære strender. Dubrovnik er også kjent som “Perlen i Adriaterhavet” og er et populært reisemål for kulturinteresserte og strandelskere.
 3. Šibenik: Denne sjarmerende byen ligger rundt 80 kilometer nord for Zadar og er kjent for sin middelalderske gamleby og den imponerende St. Jakob katedralen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Šibenik er også et flott sted å nyte deilige lokale retter og oppleve kroatisk kultur.
 4. Trogir: Dette er en annen vakker by som ligger rundt 120 kilometer sør for Zadar, og er kjent for sin gamleby som står på UNESCOs verdensarvliste, med imponerende kirker, palasser og middelalderske bymurer. Trogir er også kjent for sine vakre strender og pulserende natteliv.
 5. Plitvice-sjøene: Dette er en nasjonalpark som ligger rundt 100 kilometer nordøst for Zadar, og er kjent for sine spektakulære innsjøer og fossefall. Plitvice-sjøene er et fantastisk naturskjønn område som er perfekt for fotturer og piknik, og er en av de mest populære naturattraksjonene i Kroatia.

Gamlebyen i Zadar

Gamlebyen i Zadar er en vakker historisk bydel som ligger i Kroatia. Bydelen har en rik historie og har mange arkitektoniske perler som tiltrekker besøkende fra hele verden.

En av de mest kjente attraksjonene i gamlebyen er Zadar-katedralen, også kjent som St. Anastasia-katedralen. Denne imponerende kirken har en vakker romansk-gotisk arkitektur og er kjent for sine vakre freskomalerier. Katedralen er dedikert til St. Anastasia, som er byens skytshelgen.

Et annet bemerkelsesverdig sted i gamlebyen er St. Donatus kirken, som dateres tilbake til 800-tallet. Denne kirken er et av de beste eksemplene på kroatiske pre-romanske arkitektur og er kjent for sin karakteristiske runde form og unike utseende.

Gamlebyen i Zadar er også kjent for sine vakre bymurer og porter. Byens murer er delvis bevart og gir besøkende en mulighet til å gå en tur rundt gamlebyen og nyte panoramautsikt over byen og havet.

Et annet populært sted i gamlebyen er Zadar Forum, som er et romersk forum som dateres tilbake til det 1. århundre f.Kr. Dette området er et populært møtested for lokalbefolkningen og besøkende, og er kjent for sin historiske betydning og vakre arkitektur.

Gamlebyen i Zadar har også et pulserende natteliv, med mange restauranter, kafeer og barer som tilbyr lokale spesialiteter og internasjonale retter. Bydelen er også kjent for sine vakre solnedganger, spesielt fra havorgel og solhilsen, som er populære steder å nyte en kveldstur og vakre naturskjønnheter.

Alt i alt er gamlebyen i Zadar en fascinerende destinasjon som er rik på historie, kultur og arkitektur. Det er et sted som er verdt å besøke for å oppleve den unike atmosfæren og skjønnheten til denne historiske bydelen.

Konklusjon

Zadar er en fantastisk destinasjon å utforske i Kroatia, med sin rike historie, vakre kystlinje, kulturelle attraksjoner, deilige matopplevelser, livlige natteliv og nærhet til andre flotte byer og naturskjønnheter. Enten du er interessert i å utforske gamlebyen, nyte lokale retter, danse natten lang eller oppdage andre nærliggende byer, har Zadar noe for enhver smak. Så pakk kofferten og gjør deg klar for en uforglemmelig reise til denne vakre kroatiske byen!

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00