Hjem » Trogir

Trogir

av Kristoffer
0 kommentarer

Trogir ligger på en liten øy som er forbundet med fastlandet og den større øya Čiovo ved hjelp av broer. Det som virkelig fanger oppmerksomheten din når du først ankommer, er den utrolige middelalderarkitekturen. Byen er faktisk et UNESCOs verdensarvsted, og når du vandrer gjennom de trange, brosteinsbelagte gatene, føles det som å gå tilbake i tid.

En av de mest imponerende strukturene du vil støte på, er Katedralen i St. Lawrence. Denne katedralen er et mesterverk av romansk og gotisk arkitektur, og portalen som er hogd av mester Radovan, er virkelig et syn å se. Jeg anbefaler å klatre opp i klokketårnet for en fantastisk utsikt over byen og havet.

Trogir har en rik maritim historie, og du vil merke dette når du går langs den vakre havnefronten. Det er alltid en livlig atmosfære her, med små båter som klukker mot bryggene og folk som nyter en kaffe eller et måltid på en av de mange kafeene og restaurantene som vender ut mot vannet.

Hvis du er en kunst- og kulturelsker som meg, vil du finne mange små gallerier og butikker som selger lokale håndverk. Det er også et bymuseum som gir et fascinerende innblikk i Trogirs historie, fra gresk, romersk, og venetiansk tid.

Når det gjelder mat, er Trogir et paradis for sjømatelskere. Jeg husker spesielt en kveld da jeg spiste på en lokal taverna og prøvde en fersk fiskerett som var tilberedt på tradisjonell måte. Det var rett og slett utsøkt! Ikke gå glipp av muligheten til å prøve noen av de lokale vinene også; de kompletterer måltidet perfekt.

Hvis du liker å utforske naturen, er det mange muligheter i nærheten av Trogir. Du kan leie en sykkel og utforske de nærliggende strendene, eller ta en båttur til noen av de nærliggende øyene. Vannet er krystallklart, og det er flott for snorkling.

En ting jeg virkelig setter pris på med Trogir er at det, til tross for sin historiske betydning, ikke føles overfylt eller turistpreget. Det er en rolig sjarm over stedet, og lokalbefolkningen er vennlig og imøtekommende.

Severdigheter i og rundt Trogir

Selvom Trogir er en liten øy er det mer enn nok du kan se og gjør her, dette er noen av våre favoritter:

Katedralen i St. Lawrence:

Dette arkitektoniske mesterverket er kjent for sin intrikate portal, hogd av mester Radovan i 1240. Katedralen er en blanding av romansk og gotisk stil, og klokketårnet gir en fantastisk utsikt over byen.

Kamerlengo festning:

Bygget på 1400-tallet av venetianerne, står denne festningen som et symbol på Trogirs militære fortid. Du kan klatre opp veggene for en panoramautsikt over byen og havet.

Cipiko-palassene:

Disse palassene tilhørte den mektige Cipiko-familien og ligger ved siden av katedralen. De er kjent for sin vakre fasade og gir et innblikk i byens aristokratiske historie.

St. Nicholas kirke og kloster:

Dette benediktinerklosteret fra 1064 er kjent for sin romanske stil og har en bemerkelsesverdig samling av kunst og gjenstander.

Riva Promenade:

Trogirs havnefront er et livlig sted hvor du kan nyte en spasertur, se på båtene, og ta en pause på en av de mange kafeene og restaurantene.

Trogir bymuseum:

Ligger i en gammel palass, dette museet gir en omfattende oversikt over byens historie, inkludert dens greske, romerske, og venetianske perioder.

St. Dominic kirke:

Denne vakre kirken fra 1300-tallet er et eksempel på gotisk arkitektur og inneholder en rekke kunstverk, inkludert fresker og skulpturer.

St. John Baptist kirke:

En liten, men sjarmerende kirke kjent for sitt vakre interiør og rokokko alter.

Markedsplassen:

Her kan du oppleve det lokale livet, kjøpe ferske råvarer, og smake på tradisjonelle dalmatiske produkter som olivenolje og vin.

Øyutforsking: Selv om ikke direkte i Trogir, er byen et flott utgangspunkt for å utforske nærliggende øyer som Drvenik Mali og Drvenik Veli.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00