Hjem » Rovinj

Rovinj

av Kristoffer
0 kommentarer

Innledning

Rovinj er en sjarmerende fiskerby på Istria-halvøyas vestkyst i Kroatia. Dette er et sant paradis for de som søker en kombinasjon av historisk rikdom, naturskjønnhet, og kulturell dybde. Med en historie som strekker seg over tusen år, har Rovinj beholdt sin opprinnelige sjarm samtidig som den har vokst til å bli en av de hotteste turistdestinasjone i Kroatia. Det er ikke rart mange nordmenn velger å legge ferien hit, og har du ikke vært der før er det bare å komme seg avgårde.

Historien til Rovinj

Rovinj sin historie er som en fargerik mosaikk som har blitt formet gjennom tidene. Grunnlagt av illyrerne og senere okkupert av romerne, utviklet Rovinj seg som en viktig havneby. Under Venezias dominans i middelalderen ble byens arkitektur og kultur sterkt påvirket av venetiansk stil, noe som fortsatt er synlig i bybildet.

På 1700- og 1800-tallet utviklet Rovinj seg til et kulturelt senter, med kunst og litteratur som blomstret i byens mange små smug. Byen har også en rik maritim tradisjon, noe som reflekteres i fiskerimuseet og havneområdet.

Severdigheter i Rovinj

Gamlebyen i Rovinj

Det er lite som er mer sjarmerende enn å vandre gatelangs i Gamlebyen i Rovinj. Byen er kjent for sine trange, svingete gater og gamle steinbygninger. Her kan du tilbringe mange timer og rundt hvert gatehjørne ligger det nye overraskelser, alt fra spennende kafeer og småbutikker til små grønne lunger. Husk også å besøke disse:

 • St. Euphemia-katedralen: Denne barokke kirken er en av de mest ikoniske bygningene i Rovinj. Det tilbys guidede turer som tar deg opp i kirkens tårn, hvor du kan nyte en fantastisk panoramautsikt over byen og havet.
 • Rovinj bymuseum: Museet gir et fascinerende innblikk i byens historie og kunst.
 • Kunstgallerier: Gamlebyen er hjem til mange kunstnere, og det er et flott sted å utforske lokal kunst.

De beste hotellene

Rovinj tilbyr et bredt spekter av overnatting, her finner du alt fra eklusive luksushoteller til små søte pensjonat med bare 4-5 rom. Det er også mange som leier ut gjennom airbnb, så ta en titt der og. Dette er noen av våre favoritt hoteller når vi er her:

 1. Hotel Adriatic: Dette boutique-hotellet ligger i hjertet av gamlebyen og kombinerer moderne komfort med historisk sjarm Hotel Adriatic.
 2. Hotel Monte Mulini: For de som søker luksus ved strandkanten, tilbyr dette hotellet et svømmebasseng, spa, og gastronomiske opplevelser Hotel Monte Mulini.
 3. Island Hotel Katarina: Perfekt for familier og ligger på Katarinaøya med vakre hager og strand Island Hotel Katarina.

Reisemål i nærheten

 • Limfjorden: Dette beskyttede landskapsområdet er kjent for sitt rike dyreliv, inkludert fugler og marine arter. Det er en fantastisk destinasjon for kajakkpadling og fotturer.
 • Pula: En by rik på romersk historie, inkludert den imponerende Pula Arena, en av verdens best bevarte romerske amfiteatre.

Katarinaøya

Kun en liten båttur unna Rovjin sentrum (det går båt flere ganger om dagen) finner du Katarinaøya. Denne øya er mer enn bare en turistattraksjon; den er en verden for seg. Med uberørt natur, vakre strender, og en følelse av fred er dette stedet ideelt for de som ønsker å unnslippe hverdagens kjas og mas.

 • Slottet: Det historiske slottet på øya er nå et hotell og tilbyr en unik overnattingsopplevelse.
 • Strender: Katarinaøya har noen av de beste strendene i Rovinj, perfekte for soling, snorkling, og svømming.

Strender

Rovinj’s strender er varierte, og tilbyr noe for enhver smak. Husk badesko da det er mye stein på strendene.

 • Lon Beach: Denne stranden er populær blant familier og tilbyr et rolig og grunt vann.
 • Golden Cape Forest Park: Et naturskjønt område som kombinerer en skogspark med klippestrender, ideelt for piknik og naturturer.

Avslutning

Rovinj er en by som forener det beste fra fortid og nåtid, og som venter på å dele sine hemmeligheter med deg. Enten du søker romantikk i de trange gatene i gamlebyen, kulinariske opplevelser på topprestauranter, eller eventyr i de omkringliggende naturområdene, har Rovinj noe å tilby.

Nærliggende byer

 • Poreč: Med sin UNESCO-listede Euphrasian Basilica og livlige havneområde, er Poreč en kort biltur unna.
 • Opatija: Denne elegante badebyen, kjent som Adriaterhavets Nice, tilbyr vakre hager og imponerende villaer.

Ofte stilte spørsmål

 • Hva er lokale spesialiteter jeg bør prøve? Prøv trøffelretter, fersk sjømat, og lokale viner som Malvazija.
 • Er det trygt å reise til Rovinj? Rovinj er kjent for å være en trygg destinasjon, men som alltid bør normale forholdsregler tas.

Gjør deg klar for et uforglemmelig eventyr i Rovinj. La denne guiden være ditt kompass, og la byens skjønnhet og sjarm bli din inspirasjon for den neste store reisen din!

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00