Hjem » Parga

Parga

av Kristoffer
0 kommentarer

Parga er en liten men bemerkelsesverdig by på Hellas’ vestkyst. Byen har lenge vært en skjult og urørt skatt for reisende som søker en blanding av historie, kultur og naturskjønnhet. Denne idylliske destinasjonen, som ligger i regionen Epirus, har en rik og mangfoldig historie som strekker seg tilbake til antikken, og har gjennom tidene vært vitne til mange sivilisasjoner og erobringer.

Når du besøker Parga blir du møtt av fargerik palett med hus som elegant klatrer oppover åssidene, omfavnet av frodig vegetasjon og kronet med en imponerende venetiansk borg. Byen, som ligger ved foten av en krystallklar bukt, har en umiddelbar sjarm som raskt fanger hjertet ditt.

Tar du deg en tur gjennom de svingete gatene i Parga ser du raskt at hver krok og hvert hjørne forteller sin egen unike historie. Fra de brosteinsbelagte stiene, hvor mennesker har gått gjennom århundrene, til de tradisjonelle greske tavernaene som serverer fersk sjømat og lokale spesialiteter. Her finner du med andre ord en autentisk og uforfalsket atmosfære her som er sjelden vare.

Litt historie

Historien til Parga er like fargerik som de mange husene som pryder dens landskap. Byen har vært under styre av mange forskjellige riker og nasjoner, inkludert romerne, bysantinerne, og osmanene. Hver av disse periodene har etterlatt seg spor, både i arkitekturen og i kulturen og dette gjør Parga til en fascinerende smeltedigel av stiler og påvirkninger.

Den venetianske borgen, som stolt overvåker byen fra sin høyde, er et vitnesbyrd om Pargas strategiske betydning gjennom historien. Denne festningen, med kraftige murer og imponerende utsikt over Joniske hav, har vært et symbol på beskyttelse og styrke i urolige tider.

Parga er ikke bare et sted for deg som er opptatt av historie, men også et paradis for deg som søker sol, sjø og sand. De fantastiske strendene som Valtos Beach og Lichnos Beach kan tilby time på time med soling. Her finner du myk sand og krystallklart vann, oppskriften på en perfekt dag her altså.

Mat

Er du glad i mat er det nok en grunn til å bli forelsket i denne sjarmerende byen. Den greske matkulturen, kjent for sine friske ingredienser og smakfulle retter, er i full blomst her. Olivenolje, fersk fisk, saftige tomater og lokale oster er bare noen av de deilige smakene du kan forvente å få servert. Og selvfølgelig, et måltid er ikke komplett uten et glass av den lokale vinen, som komplimenterer de rike smakene av det greske kjøkkenet.

Mens du tilbringer dagene i Parga ed å utforske historiske steder, nyte strandlivet, eller prøve lokale delikatesser, kommer kveldene til live med en annen energi. Den koselige atmosfæren i byen gir vei for en livlig natteliv, hvor lokale barer og tavernaer fylles med både lokalbefolkning og turister, alle sammen for å nyte god musikk, dans og selskap.

Parga er også et utmerket utgangspunkt om du tenker å utforske omkringliggende områdene. Med sin nærhet til både fjell og hav, er det rikelig med muligheter for utendørs eventyr, som fotturer, sykling, og båtturer. Ta deg en tur til den nærliggende Acheron-elven, kjent fra gresk mytologi som en del av underverdenen. Her får du en spennende dagstur hvor du kan vandre langs dens bredder eller til og med ta en svømmetur i dens kjølige vann.

9 ting å gjøre i Parga

Venetiansk Borg

Om du bare skal besøke et sted i Parga blir det denne. Denne majestetiske borgen, som en gang var en viktig forsvarsstruktur, gir et spennende innblikk i Pargas militære og kulturelle historie. Her kan du utforske gamle murer, beundre arkitektoniske detaljer og få en fantastisk panoramautsikt over byen og havet. Husk mobiltelefon eller kamera.

Valtos Beach

Valtos Beach er mye mer enn bare en strand; dette er en oase av avslapning og naturskjønnhet. Med sin brede kystlinje, klare, rolige vann og tilbud av vannsportaktiviteter, er det et yndet sted for både adrenalin og ro.

Ali Pasha-slottet

Dette slottet, som en gang var setet for den mektige Ali Pasha, er nå en ruin som forteller historier om makt, opprør og intriger. Dette er et spennende besøk hvor du får utforske de forfalne veggene, og forestille deg livet som en gang pulserte gjennom disse korridorene.

Pargas gamleby

Kos deg med en spasertur gjennom de sjarmerende gatene i Pargas gamleby og få følelsen av å reise tilbake i tid. Oppdag små butikker, nyt en kopp gresk kaffe i en av de mange kafeene, og la atmosfæren av historie og kultur omslutte deg. Her kan du gjerne tilbringe flere kvelder da hvert gatehjørne er en ny opplevelse.

Acheron-elven

Den mystiske Acheron-elven, kjent fra mytologien som “elven av sorg”, tilbyr en kontrast av skjønnhet og gamle legender. Ta en dag her og utforsk de mytiske vannene, la deg fortrylle av de frodige, grønne omgivelsene og det klare, forfriskende vannet.

Nekromanteion

Spennende navn og et veldig spennende sted. Dette antikke tempelet, dedikert til underverdenens guder, er omgitt av en aura av mystikk og legender. Her kan du gå rundt og utforske de mørke kamrene og lær mer om de gamle ritene som en gang ble praktisert her.

Sarakiniko-stranden

Sarakiniko, med sin blanding av steinete utkragninger og myke sandstrender, er et bilde av ro og avslapning. Dette er stedet å trekke seg tilbake fra verden, lytte til bølgene og la sjelen hvile. Her er det litt mindre folk og litt roligere tempo.

Panagia-øya

Ta en tur ut til den lille øya Panagia. Det er en nydelig liten øy som med sin ikoniske kirke og sjarmerende beliggenhet, er et bilde av fred og åndelig skjønnhet. En kort båttur gir deg muligheten til å oppleve denne fredelige enklaven og dens vakre utsikt.

Epirus Olive Oil Experience

Hellas og oliven går hånd i hånd. Her du sett mer av den kulinariske verdenen av Parga med en opplevelse som tar deg gjennom olivenlunder og inn i produksjonen av den gyldne olivenoljen. Smak, lær og nyt i en opplevelse som pirrer alle sansene.

Byer du kan besøke nær Parga

Preveza

Preveza er en perle ved Jonhavet, her finner du en sjarmerende gamleby og havn full av liv. Her kan du utforske historiske steder som Nikopolis, nyte lokale retter i havneområdet elleg bare oppdage nærliggende strender som Monolithi.

Syvota

Syvota blir ofte referert til som “Karibien i Hellas” på grunn av sitt turkise vann og er en drøm for seilere og strand elskere. De små øyene og bortgjemte buktene gir en følelse av å være på en øde øy.

Ioannina

Ioannina er en spennende by full av av mystikk, med sin innsjø, øy og historiske huler. Besøk er du byen får du utforsket den osmanske arkitekturen, besøkt Perama-hulen, og ikke glem å ta en båttur til øya i innsjøen, som har en egen unik sjarm.

Igoumenitsa

Igoumenitsa, kjent for sin frodige grønne landskap og krystallklare vann, er en port til de joniske øyene. Her kan du nyte en spasertur langs den vakre kystpromenaden eller utforske de omkringliggende strendene og skogene.

Paxos og Antipaxos

Disse øyene er best kjent for sin uberørte skjønnhet. Paxos, med sine olivenlunder og steinete bukter, og Antipaxos, kjent for sine vinmarker og fantastiske strender. Begge er vel verdt et besøk om du har tid til det.

Metsovo

Metsovo er en fjellandsby med en rik kulturarv som kan tilby en smak av tradisjonell gresk fjellkultur. Her kan du oppleve lokale håndverk, prøve den berømte Metsovone-osten, og utforsk de omkringliggende fjellstiene.

Vikos Gorge

Vikos Gorge er en av verdens dypeste kløfter og tilbyr fantastiske turmuligheter. På tur her kan du oppdage den unike floraen og faunaen, utforske små fjellandsbyer som Monodendri eller bare la deg imponere av den naturen.

Lefkada

Lefkada er kjent for sine fantastiske strender, som Egremni og Kathisma, og for sitt livlige natteliv. Utforsk de sjarmerende landsbyene, prøv vindsurfing i Vassiliki, og nyt den lokale gjestfriheten.

Acheron-elven og Nekromanteion

Acheron-elven, kjent som “Styx” i antikken, tilbyr muligheter for rafting og fotturer. Nekromanteion, et gammelt orakel dedikert til Hades, gir et fascinerende innblikk i antikkens overtro og ritualer.

Korfu

Ikke helt ukjente Korfu, med sin blanding av strender, festninger og olivenlunder, er en øy med noe for alle. Utforsk Korfu by med sin unike arkitektur, besøk Achilleion-palasset, og nyt det krystallklare vannet på Paleokastritsa.

Hva er den beste tiden å besøke Parga på?

Den beste tiden å besøke Parga på er mellom mai og oktober når været er varmt og solrikt, og alle turistfasilitetene, inkludert hoteller, restauranter og attraksjoner, er åpne og fullt operative.

Hvordan kommer man seg til Parga?

Parga er tilgjengelig via bil eller buss fra større byer i Hellas, som Athen og Thessaloniki. Den nærmeste flyplassen er Aktion National Airport i Preveza, som ligger omtrent en times kjøretur fra Parga. Fra flyplassen kan du ta en taxi, leiebil eller en shuttlebuss til Parga.

Er Parga et bra sted for familieferier?

Ja, Parga er et utmerket valg for familieferier. Med sine vakre strender, familievennlige hoteller og en rekke aktiviteter som båtturer, vannsport og historiske utflukter, er det noe for alle aldre å nyte.

Hvilke aktiviteter kan man gjøre i Parga?

Parga tilbyr en rekke aktiviteter, inkludert utforsking av lokale historiske steder som Ali Pasha-slottet, båtturer til nærliggende øyer og strender, vannsport som snorkling og dykking, samt nyting av lokal mat og drikke i byens mange restauranter og barer.

Hvor kan man bo i Parga?

Parga har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter som passer til forskjellige budsjetter og preferanser. Du kan velge mellom luksushoteller, koselige bed-and-breakfasts, selvbetjente leiligheter og mer. Det er lurt å booke på forhånd, spesielt i høysesongen, for å sikre at du får ditt foretrukne valg av overnatting.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00