Hjem » Dubai

Dubai

av Kristoffer
0 kommentarer

Tenk deg overdådig luksus, de høyeste bygningene i verden og nydelige sandstrender, alt omringet av enorme området med ørkensand. Det er så man ikke skulle tro det, men det er bare noen tiår siden var Dubai ikke mer enn en beskjeden fiskerlandsby. Sandstrendene var stille, bortsett fra en og annen beduin og ekkoet fra tradisjonelle dhow-båter som gled stille gjennom vannet. Men denne byen hadde større drømmer og takket være oljen er i dag Dubai kjent for sin utrolige transformasjon og sin nesten futuristiske skyline.

Så, hvordan ble denne ørkenbyen et av verdens mest ikoniske reisemål?

Røttene: Dubai har alltid vært et handelssentrum. På grunn av sin strategiske beliggenhet mellom Europa og Asia, tiltrakk byen seg handelsfolk, som byttet varer som perler og krydder. De tidligste nedtegnelser om Dubai dateres helt tilbake til 1095 i Andalusiske geografiske skrifter.

Pearling Era: På 1800-tallet ble Dubai kjent for sin perleindustri. Dykkere ville ta dype åndedrag og dykke ned for å hente de skinnende skattene fra havets bunn. Dette gjorde at byen vokste og ble rikere.

Men forandringen var rett rundt hjørnet.

Oljens Tid: På 1960-tallet oppdaget man olje. Med denne oppdagelsen begynte Dubais raske transformasjon. Inntektene fra oljeeksport ga byen midlene til å realisere dristige arkitektoniske prosjekter og infrastrukturforbedringer. Men sjeikene i Dubai så fremover. De visste at oljen ikke ville vare evig og de begynte å investere i andre sektorer som turisme, eiendom og finans.

En by som reiser seg: Som en Fønix fra asken begynte skyskrapere å skyte opp fra ørkensanden. Verdens høyeste bygning på 828m ,Burj Khalifa, er bare ett av de mange eksempelne på Dubais store ambisjoner.

Turisme og kultur: Men Dubai handler ikke bare om glitrende skyskrapere og luksuriøse kjøpesentre. Byen har også arbeidet hardt for å bevare sin kulturelle identitet. Ta deg for eksempel en tur i Al Fahidi-distriktet. Her finner du smale smug, tradisjonelle kafeer, og en følelse av det gamle Dubai. Museer som Dubai Museum er også verdt et besøk for et innblikk i byens rike fortid.

8 Ting å gjøre i Dubai

Burj Khalifa

Er du på ferie i Dubai må dette oppleves. Dette er ikke bare en gigantisk bygning, men en hel opplevelse. Verdens høyeste struktur rager 828 meter over ørkenlandskapet og representerer menneskets ambisjon,galskap og ingeniørkunst. Fra “At The Top” observasjonsdekket får du en spektakulær panorama utsikt over Dubai og kan se ned på de intrikate mønstrene av byens veier, bygninger og kanaler. Herfra kan du også se det spektakulære fontene showet nedenfor ved foten av tårnet. Du får kjøpt billetter som gir deg tilgang til 124 og 125 etasje, ikke ideelt for de med høydeskrekk men en utrolig opplevelse for alle andre.

Dubai Mall

Dette gigantiske området er langt mer enn bare et shoppingparadis. Du finner selvfølgelig merker fra hele verden her, men det som virkelig skiller Dubai Mall fra andre kjøpesentre er alle attraksjonene. “Dubai Aquarium & Underwater Zoo” lar deg dykke dypt inn i havets underverden, mens barn kan la fantasien løpe løpsk i KidZania, en miniatyrby designet bare for dem.

Palm Jumeirah

En triumf av menneskelig innsats, denne menneskeskapte øya er formet som en palme og er hjem til noen av Dubais mest luksuriøse resorts. Mange av verdens rikeste og mest berømte har kjøpt eiendommer her. Nasimi Beach Club og Atlantis The Palm Resort er populære destinasjoner, sistnevnte med sitt eget vannpark og akvarium. Billig er det ikke men har du råd er det verdt opplevelse.

Gamle Dubai

I Al Fahidi-distriktet venter smale smug, mudrebygninger og den herlige aromaen av krydder. Dette er en helt annen verden enn resten av Dubai og viser hva som en gang var. Dette er stedet hvor du kan føle byens puls. Besøk Dubai Museum i Al Fahidi Fort for en dypere dykk ned i byens rike fortid.

Dubai Creek

Dette eldgamle vannveien er livsnerven i Dubai. En tur med en tradisjonell “abra” båt gir deg en rolig pause fra byens hastverk. På begge sider av Creek er det souker: gullsouken glitrer med gull og edelstener, mens kryddersouken vekker sansene med dufter av safran, kanel og myrra.

Dubai-ørkenen

Det er en annen verden rett utenfor byens grenser. Ørkensafarier tilbyr dune bashing, hvor 4×4 kjøretøy tar deg på en spennende tur over de gyldne sanddynene. Avslutt kvelden med tradisjonell beduinunderholdning, inkludert magedans, falkevisning og et festmåltid under stjernene.

Dubai Opera

Denne arkitektoniske skjønnheten er et knutepunkt for kulturelle arrangementer. Fra opera til ballett, fra konserter til teaterstykker, gir den akustisk perfekte salen et ekko av verdens fineste kunstneriske prestasjoner.

Dubai Frame

Både en arkitektonisk bragd og et symbol på byens fortid og fremtid. Inne i denne gullrammen blir du tatt med på en reise gjennom tid. Moderne utstillinger og en spektakulær utsikt fra toppen, hvor man kan se “gammelt” Dubai på den ene siden og “nytt” Dubai på den andre, fremhever byens dynamiske utvikling.

5 hotell du må bo på i Dubai

Burj Al Arab Jumeirah:

 • Hengende mellom himmelen og sjøen på sin egen menneskeskapte øy, står Burj Al Arab Jumeirah som en pioner for moderne arkitektur og overflod. Den seilformede strukturen er en hyllest til regionens maritime arv. Dette er et av de meste kjente hotellene i verden og har også vært med i flere filmer. Et av de beste stedene å bo i verden, men prisen er deretter.
 • Høydepunkter: Her får du de fleste tjenester, inkludert dedikerte butlere for hver suite, en oppsiktsvekkende lobby, og 9 restauranter og barer i verdensklasse . Spesielt bemerkelsesverdig er Skyview Bar og Restaurant, som tilbyr utsøkte retter og en panoramautsikt over Dubai.
 • Eksklusivitet: Trenger du det lille ekstra? En privat bro fører deg til hotellet, og du kan velge å ankomme med en sjåfør i enRolls Royce eller med helikopter.

Atlantis, The Palm:

 • Beskrivelse: Hotellet er en verdenskjent destinasjon som strekker seg over den majestetiske Palm Jumeirah. Her er det fokus på mye mer enn bare hotellrom og du skal få en følelse av å bo under vann, blant legendariske tapte sivilisasjoner.
 • Høydepunkter: Aquaventure Waterpark gir deg dager med moro, mens The Lost Chambers Aquarium imponerer med mer enn 65.000 marine skapninger. Av de 23 restaurantene er Nobu og Ossiano spesielle juveler som bør oppleves-.
 • Eksklusivitet: Skal du ha noe helt utenom det vanlige går du for Signature-underwater suiter. Disse gir en ubeskrivelig opplevelse der du våkner opp til synet av eksotisk sjøliv rett utenfor vinduet.

Palazzo Versace Dubai:

 • Beskrivelse: Som navnet antyder, her snakker vi gammel italiensk stil. Å gå inn i Palazzo Versace er som å tre inn i en drøm spunnet av Versace selv. Her kan du bruke timesvis på å beundre grandios interiør som gjenspeiler ren italiensk luksus.
 • Høydepunkter: Bassenget, dekorert med mosaikker i ekte Versace-design, er en skatt. Restauranter som Enigma forteller historier gjennom deres menyer, som endres og utvikles for å gi gjester en reise i smaker.
 • Eksklusivitet: Den arkitektoniske designen av hotellet er inspirert av en 16. århundre italiensk palass, med peacock-inspirerte interiører og håndlagede mosaikkdekorasjoner.

Jumeirah Al Qasr:

 • Beskrivelse: En sann refleksjon av arabisk herlighet. Al Qasr, som betyr “palasset”, er en hyllest til den gamle arabiske arkitekturen med sin rustikke sjarm.
 • Høydepunkter: Hotellet er omgitt av kanaler, og som gjest her kan du cruise rundt i tradisjonelle abra-båter. Med over 40 restauranter og barer blir du raskt bortskjemt for valg. For deg som søker luksusmiddag, besøk Pierchic og få et bord over vannet.
 • Eksklusivitet: De royale rommene og suitene har utsikt over Persiabukten. Den kongelige suiten tilbyr utsøkte fasiliteter som en privat heis, kino og et personlig kjøkken.

Armani Hotel Dubai:

 • Beskrivelse: Plassert inne i ikoniske Burj Khalifa, bærer Armani Hotel Dubai den elegante designsignaturen av Giorgio Armani selv. Dette er en fusjon av elegant minimalisme og subtil luksus.
 • Høydepunkter: “Lifestyle Managers” garanterer et skreddersydd opphold fra ankomst til avreise. Hotellets restauranter tilbyr en kulinarisk reise, fra den autentiske italienske menyen på Armani/Ristorante til den japanske finesse på Armani/Hashi.
 • Eksklusivitet: Designet av Giorgio Armani, alt i hotellet – fra møbler til servise og ameniteter – bærer hans elegante og minimalistiske stil.
Er det trygt å reise til Dubai?

Ja, Dubai er kjent som en av de sikreste byene i verden for reisende. Myndighetene tar sikkerhet svært alvorlig, og kriminalitetsraten er lav. Likevel er det viktig å respektere lokale skikker og lover.

Hva er den beste tiden å besøke Dubai på?

De mest populære månedene er fra november til mars, når været er kjøligere og mer behagelig. Sommermånedene (juni til august) er ekstremt varme, men dette kan være tiden for gode hotelltilbud.

Hvilke klær bør jeg pakke for et besøk til Dubai?

Selv om Dubai er moderne, verdsetter den lokale kulturen beskjedenhet. Lett bomullsklær er best gitt klimaet. I religiøse steder, som moskeer, bør kvinner dekke håret og begge kjønn bør unngå korte ermer og kort lengde på bukser eller skjørt.

Er alkohol tillatt i Dubai?

Alkohol er tillatt i lisensierte steder som hoteller, barer og noen restauranter. Det er imidlertid ulovlig å være full offentlig, og man bør aldri kjøre etter å ha drukket.

Kan jeg bruke kredittkort i Dubai?

Ja, de fleste internasjonale kredittkort aksepteres i Dubai, spesielt i hoteller, restauranter og større butikker. Det er imidlertid lurt å ha litt kontanter for mindre butikker eller markeder.

Skriv en kommentar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00